tatlidede

Karşılıksız Burs Veren Kurumlar Üniversiteler Vakıflar 2022-2023

2022-2023 yeni eğitim öğretim yılında devlet ve özel kuruluşlar tarafından verilecek olan öğrenci burs başvuruları ne zaman başlayacak, burs alamayan öğrencilere de kredi imkanı sunan KYK burs başvuruları yeni eğitim yılında ne zaman olacak? gibi konular merak edilmektedir. 2022 burs başvuruları, tarihleri ve ücretleri ile ilgili merak edilen tüm ayrıntıları hemen inceleyebilirsiniz.
  • 05.09.2022 17:22
Karşılıksız Burs Veren Kurumlar Üniversiteler Vakıflar 2022-2023

Yeni bir eğitim yılına girerken öğrenciler maddi olarak gereken desteği sağlayacak kurumları araştırıyor. Türkiye’de bir çok özel vakıf olarak üniversite öğrencilerine burs veren kurumlar bulunmaktadır. Bu kurumlar bazen bir kaç şart isteyebiliyor. Tabi ki her kurum azimli öğrencilere ve gerçekten maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere yardımda bulunmak amacıyla bu imkanı sunuyor. Bu amaçla başvuran öğrenciler arasından kendi şartlarını sağlayan öğrencileri seçerek onların burstan faydalanmasını sağlıyor.

2022-2023 Burs Başvuruları Ne Zaman?

Yeni eğitim öğretim yılı için burs başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin en çok araştırdığı konulardan bir tanesi de şüphesiz ki burs başvurusu 2022 yılında ne zaman başlayacağı ve şartlarıdır. Bazı kurum ve kuruluşların başvuru tarihleri yeni dönem için henüz başlamamış olsa da geçen yılın başvuru şartlarını ve burs ücretlerini inceleyerek yeni dönem için fikir alabilirsiniz. Peki hangi kurumlar öğrenci bursu veriyor, şartları neler, öğrenci burs başvuruları ne zaman başlayacak? inceleyebilirsiniz.

Burs İçin Nereye Başvurabilirim?

Devlet ve vakıflar tarafından daha çok başarılı öğrencilere maddi anlamda destek vermek amaçlı verilen burslar vardır. Burs veren vakıflara ve kurumlara örnek verecek olursak;

  • Toplum Gönüllüleri Vakfı
  • Türk Eğitim Vakfı
  • Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği
  • Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı
  • Sabancı Vakfı
  • Vehbi Koç Vakfı
  • 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı
  • Sütaş
  • Nef Vakfı
  • Mehmet Zorlu Vakfı
  • Anadolu Vakfı
  • Sema Yazar Gençlik Vakfı
  • TÜBİTAK
  • Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı
  • NEF Vakfı
  • Selçuklu Holding
  • ETİ
  • Aktaş Holding Eğitim Bursu
  • İstanbul Sanayi Odası Vakfı
  • Sinpaş Holding
  • Türkiye Milli Kültür Vakfı
  • TEMA Vakfı

Her kurumun burs başvuru tarihleri farklı olmaktadır. 2021 burs başvuruları ne zaman? araştırması yapan sizler için, başvuru şartları nelerdir, hangi kurumların başvuruları devam ediyor? konularında araştırma yaptık. Kurum ve derneklerin öğrenci burs başvuruları ve şartlarını hemen inceleyebilirsiniz.

2022 BURS VEREN KURUMLAR VE VAKIFLAR

2022-2023 öğrenim yılında da bazı kurum ve kuruluşlar üniversite öğrencilerine burs vermeyi sürdürüyorlar:

* Millî Eğitim Bakanlığı, yüksek öğrenim kurumlarının öğretmen yetiştiren fakültelerini ilk beş tercihi içinde yazan ve bu bölüme girmeye hak kazanan öğrencilere dört yıl boyunca her ay karşılıksız burs veriyor.

* Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), İlahiyat ve İslam Bilimleri alanlarında öğrenim görecek öğrencilere hem yurtiçi hem de yurtdışı burs imkânı sunuyor. 

* Üniversite öğrencilerine devletin burs ve kredi desteğinden sonra en çok maddi destek sağlayan kurum Türk Eğitim Vakfı (TEV). Kurum akademik başarısı yüksek öğrencilere ve bu desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burs olanağı veriyor.  

* TÜBİTAK, üniversite öğrencilerine burs veren diğer bir kurum. Ancak şartları diğer kurumlara göre daha kısıtlayıcı.

* Toplum Gönüllüleri Vakfı, haftada en az dört saat toplumsal sorumluluk projelerinde yer alınması koşuluyla, karşılıksız burs veriyor. Bursun devamlılığı için akademik başarı şartı bulunuyor.  

* Vehbi Koç Vakfı bursları; Akdeniz Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Harran Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi (İktisat, işletme, Siyasal Bilgiler Fakülteleri, Atatürk Eğitim Fakültesi), Mersin Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi (Mühendislik Fakültesi), Van 100. Yıl Üniversitesi’nde öğrenim görecek öğrencilere veriliyor. 

* Sabancı Vakfı burslarından her yıl üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler, Vakıf tarafından belirlenen taban puanları tutturmuş olmaları şartı ile, yararlanabiliyorlar. 

* İstanbul Sanayi Odası Vakfı; İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ illerinde bulunan üniversitelerin Mühendislik Fakültelerinde tam zamanlı öğrenci statüsünde kayıtlı olan öğrencilere burs veriyor. 

Sadece eğitime destek amacıyla kurulmuş bulunan Dr. Ali Mümtaz Gürsoy Okutma Vakfı, gerekli şartları taşıyan her öğrenciye burs imkânı sağlıyor.

Mehmet Zorlu Vakfı’nın burs kapsamına aldığı üniversiteler eğitim dönemi başında duyuruluyor. Kapsam dahilindeki üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile, Mühendislik, Hukuk, Endüstriyel Tasarım, Matematik, Fizik, Kimya, Tıp, Psikoloji ve Sosyoloji Bölümlerinden öğrencilerin başvuruları değerlendiriliyor. 

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) ve İstanbul Tekstil Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) öncülüğünde 2019 yılında başlatılan “Tercihim Tekstil Mühendisliği” Projesi devam ediyor. Proje kapsamında ilk beş tercihinden birini Tekstil Mühendisliği olarak belirleyen öğrencilerden ilk 20 bine girenlere asgari ücret, 20-50 bin arasındaki öğrencilere asgari ücretin %70’i, 50-80 bin arasındaki öğrencilere ise asgari ücretin %50’si tutarında burs veriliyor.

Limak Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı bursları, “Türkiye’nin Mühendis Kızları” Projesi kapsamında; üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Elektrik -Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makina Mühendisliği Bölümlerini tercih eden kız öğrencilere veriliyor. 

Tüm öğrencilere üniversite tercihlerini azami dikkatle yapmalarını öneriyorum. Zira yapacakları tercih onların geleceklerinde belirleyici rol oynayacak. 

2022-2023 Öğretim Yılı’nda üniversiteli olacak tüm adaylara hem tercihlerinde hem de öğrenimlerinde başarılar diliyorum.

BURS VEREN KURUMLAR, ÜNİVERSİTELER VE VAKIFLAR 2022-2023

  • Darüşşafaka Cemiyeti

Eğitimde Fırsat Eşitliği Yükseköğrenim Burs Fonu’ndan yararlanmak isteyen üniversite öğrencileri, Eylül 2022 sürecine dek kadar online başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Burslar Ekim-Haziran ayları arasında 9 ay ödenmektedir.

Burs Başvuru & Detaylar darussafaka.org

  • Galatasaray Eğitim Vakfı

Yüksek öğrenim ve ilköğretimde burslar, öğrencilere 9 ay (Ekim-Haziran) süresince , harçlık olarak verilmektedir.

Burs Başvuru & Detaylar https://gev.org.tr/nasil-burs-alabilirim

  • Yaşar Eğitim Vakfı

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın önde gelen amacı Türkiye’nin en önemli kaynağı olan gençlerimizin eğitimine katkıda bulunmaktır.

Burs Başvuru & Detaylar yasarvakfi.org.tr

  • Atlas Sağlık Eğitim Vakfı

“Farklı bir yaşam mümkün… Yeter ki hayal edin, karar verin, çalışın. ATLAS Vakfı olarak biz size destek olalım.” mottosu ile burs başvurularını topluyor.

Burs Başvuru & Detaylar atlasvakfi.org

  • Aydın Doğan Vakfı

“Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar” mottosuyla, özellikle genç kadınların eğitim yoluyla güçlenmesi için faaliyetlerini sürdürmektedir.

Burs Başvuru & Detaylar aydindoganvakfi.org.tr

2022 Burs Veren Kurumlar Listesi

  • Borusan Kocabıyık Vakfı

Bazı üniversite ve bölümler özelinde nitelikli burs programları üreten vakıf, sadece belirli noktalardan burs başvurusu alıyor.

Burs Başvuru & Detaylar bkv.org.tr/tr/basvuru_bilgileri-24/

  • Cevdet İnci Vakfı

Başarılı ve başarısı sürekli, ancak maddi olanaktan yoksun öğrencilere öğrenim hayatlarındaki başarılarının sürekliliği paralelinde burs imkanı sağlamaktadır

Burs Başvuru & Detaylar incivak.com/burs-basvurusu.aspx

  • Hacı Ömer Sabancı

Sabancı Vakfı Bursları başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilmekte olup, geri ödeme ve hizmet yükümlülüğü getirmez. Burslar, Ekim-Haziran arasında 9 ay süresince öğrencinin banka hesabına havale edilir.

Burs Başvuru & Detaylar http://www.sabancivakfi.org/tr/burslar

  • Çelikel Eğitim Vakfı

“Bu yılın yeni kıvılcımı sen ol!” mottosu ile duyurulan programa başvurular online olarak ilerletilmektedir.

Burs Başvuru & Detaylar celikelegitimvakfi.org

  • Hasan Faydasıçok Eğitim Vakfı

Faydasıçok Vakfı, Sedefteki İnciler projesi ile eğitimde fırsat eşitliği sağlarken; yalnızca burs veren bir vakıf olmak yerine, programları ile geleceğe donanımlı kadın mühendisler yetiştirmektedir.

Burs Başvuru & Detaylar faydasicokvakfi.org

2022 Burs Veren Kurumlar Listesi

  • 1884 Vakfı

Vakıf burs vermenin yanında uyguladığı danışmanlık hizmetinin daha etkin olması amacıyla İstanbul ili içerisinde yer alan devlet üniversitelerinde okumakta olan öğrencilere burs imkanı vermektedir.

Burs Başvuru & Detaylar http://1884vakfi.org

  • Ahmet-Zerrin Ellialtıoğlu Vakfı

Vakıf Eğitim Burslarını, maddi imkanlardan yoksun, hiçbir geliri olmayan, başka bir yerden burs almayan, başarılı öğrencilere (% 50 başarı oranı şartı aranmaktadır) fırsat eşitliği yaratmak amacıyla, Vakıf Yönetim Kurulu’nun öngördüğü miktar üzerinden karşılıksız olarak vermektedir.

Burs Başvuru & Detaylar azev.org.tr

  • Alarko Eğitim-Kültür Vakfı

Alarko Holding karşılıksız burslar ile gençlerin gelişim ve motivasyonlarını koruma amacını güdüyor. Araştırma ve geliştirme hizmetlerinde maddi, manevi destek ile ödüller ve işbirlikleri yapan Alarko Holding, gençleri geleceğe yetkin bireyler olarak hazırlıyor.

Burs Başvuru & Detaylar alarko.com.tr/tr/sorumluluk/burslar

  • Alp Havacılık

Alp Havacılık olarak, üniversitelerin faaliyet alanımıza uygun bölümlerde okuyan, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencileri, sahip olduğu “Burs Programı” ile desteklemektedir.

Burs Başvuru & Detaylar https://www.alp.com.tr/BursHakkinda

  • Anadolu Vakfı

Başarılı öğrencileri her daim desteklemek amacıyla Anadolu Vakfı’nı burs imkanları için takip edebilirsiniz.

Burs Başvuru & Detaylar anadoluvakfi.org.tr/burslar-hakkinda

2022 Burs Veren Kurumlar Listesi

  • Ankara Teknik Eğitimi Geliştirme Vakfı

ATEG Vakfı Bursları başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilmekte olup, geri ödeme ve hizmet yükümlülüğü getirmez. Burslar, Ekim-Haziran arasında 9 ay süresince öğrencinin banka hesabına havale edilir.

Burs Başvuru & Detaylar http://www.ategvakfi.org.tr/giris

  • Antalya Çağdaş Eğitim Vakfı

Antalya Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı (ANTÇEV), 1996 yılından bu yana başarılı, yetenekli ancak yeterli ekonomik imkana sahip olmayan gençlerin eğitimlerine destek olmak amacıyla karşılıksız burs vermektedir.

Burs Başvuru & Detaylar antcev.org.tr

  • Araştırma Dayanışma Ve Eğitim Vakfı

ARDEV Vakfı bursları, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan doktora, yüksek lisans ve Lisans öğrencilerine belirli sürelerde vakfın çalışmalarına katkı sağlamaları karşılığında verilmektedir.

Burs Başvuru & Detaylar ardev.org

  • Argüden Yönetişim Akademisi

Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora seviyelerinde ayrı ayrı burs programları yürütmektedir.

Burs Başvuru & Detaylar https://www.bgv.org.tr/burs-talebi.php

  • ETİ ŞİRKETLER GRUBU

Eğitime her zaman destek veren bir kurum olan ETİ, hiçbir karşılık beklemeden öğrencilerin eğitim masraflarını karşılamaktan mutluluk duyduğunu belirtmektedir.. Burs almaya hak kazanan ve bursun devamlılığı için gerekli koşulları sağlayan öğrencilerimizin her eğitim – öğretim döneminin Ekim ayından Haziran ayına kadar başarılarına katkı sağlamanın gururunu yaşıyor..

Burs Başvuru & Detaylar etietieti.com/burs-imkanlarimiz

2022 Burs Veren Kurumlar Listesi

  • İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı

İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı tarafından orta ve yüksek öğrenim gören öğrencilere “İELEV Öğrenim Destek Bursu” verilmektedir.

Burs Başvuru & Detaylar ielev.org.tr

  • İstanbul Sanayi Odası Vakfı

İstanbul Sanayi Odası Vakfı tarafından belirli üniversite ve bölümlere burslar verilmektedir. Başvuru süreci online ilerlemektedir.

Burs Başvuru & Detaylar isov.org.tr/OnlineBursBasvurusu

  • İTÜ Geliştirme Vakfı

Teşvik Bursu almaya hak kazanmış öğrenciler eğitim süresi boyunca genel not ortalamasının (GNO) 3.00’ün altına düşmemesi koşulu ile aylık 450 ila 1500 TL arasında değişen burslar verilir.

Burs Başvuru & Detaylar itugvakif.org.tr/h/sayfa/ogrenim-burslari

  • İş Dünyası Vakfı

Vakfın bursu öncelikle Yurt içinde Lisans, Lisans Üstü ve İlmi çalışmalar ( Doktora ) öğrenimi yapanlara verilmektedir. Burs müracaatı her Eğitim yılı başında Burs formu doldurulmak suretiyle bizzat vakfa yapılır.

Burs Başvuru & Detaylar http://isdunyasivakfi.org.tr/burslar/

  • Jean Monnet Burs Programı

1989 yılında Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Komisyonu arasında yapılan bir anlaşma ile hayata geçirilen Jean Monnet Burs Programı, Türkiye’nin en köklü ve saygın projelerinden biri olarak yürütülmektedir.

Burs Başvuru & Detaylar jeanmonnet.org.tr

2022 Burs Veren Kurumlar Listesi

  • SÜTAŞ Vakfı

Sütaş Eğitime Destek Bursları, sütün iyiliğini ve bereketini yayma misyonunu üstlenebilecek başarılı öğrencilere verilmektedir. Bursiyerler, Sütaş Yönetim Kurulu tarafından her yıl belirlenen üniversite ve bölümlerdeki kontenjan çerçevesinde, burs kriterlerine uyan ve ülke genelinde yapılan değerlendirmelerde üstün başarı gösteren öğrenciler arasından seçilmektedir.

Burs Başvuru & Detaylar sutas burs basvurusu

  • TOG VAKFI

Gençlik Bursları ve Öğretmen Çocuğu Bursları‘na başvurularınızı aşağıdaki bağlantıdan yapabilirsiniz.

Burs Başvuru & Detaylar https://www.tog.org.tr/tog-burslari/

  • Türk Eğıtım Vakfı

Türkiye’nin en köklü vakıflarından olan TEV, ihtiyaç sahibi öğrencilere Yurtiçi/Yurtdışı Lisans, Yüksek Lisans, Doktora vb birçok imkanı sumaktadır.

Burs Başvuru & Detaylar http://www.tev.org.tr/2020-1/burslar.html

  • Vehbi Koç Vakfı

Vehbi Koç Vakfı, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak hedefiyle, 1969 yılından bu yana verdiği eğitim burslarıyla yetenekli fakat maddi imkanları yetersiz gençleri desteklemektedir.

Burs Başvuru & Detaylar vkv.org.tr

  • Mehmet Zorlu Vakfı

Kapsam dahilinde olan devlet ve vakıf üniversitelerinin İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile Mühendislik, Hukuk, Endüstriyel Tasarım, Matematik, Fizik, Kimya, Tıp, Psikoloji, Sosyoloji bölümlerinden öğrencilerin başvuruları değerlendirilecektir.

Burs Başvuru & Detaylar http://www.mzv.org.tr/burs-sartlari

2022 Burs Veren Kurumlar Listesi

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanması ve okulların başlamasına az zaman kala halen başvuru alan vakıf ve iştiraklerin listesini yeni kurumlar geldikçe, yeni bilgiler açıklandıkça güncellemeye gayrete deceğim. 2020 Burs Başvuruları sürecinde gerçek bilgileriniz ile eksiksiz bşvuru yapmanızı belirtirim.

Başarılı bir öğretim yılı olması dileğiyle.

Yazı mardinlfe tarafından derlenmiştir. İstifade edilen kaynaklar: devletdestekli.com, www.hurriyet.com.tr/yazarlar/aysegul-domanic-yelce, www.hasanyildiz.com, 

Yorum Yaz