# Cennette Bir Gün - Senai Demirci Kitap özeti, konusu ve incelemesi

> Cennette Bir Gün kimin eseri? Cennette Bir Gün kitabının yazarı kimdir? Cennette Bir Gün konusu ve anafikri nedir? Cennette Bir Gün kitabı ne anlatıyor? Cennette Bir Gün kitabının yazarı Senai Demirci kimdir? İşte Cennette Bir Gün kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/kitap/cennette-bir-gun-senai-demirci-kitap-ozeti-konusu-ve-incelemesi
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2022-02-18T06:00:21+03:00
- Güncelleme: 2022-02-18T06:00:21+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: Kitap
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2022/02/18/senai-demirci-kimdir-senai-demirci-kitaplari-ve-sozleri-155567.jpg

Kitap Künyesi
 Yazar: Senai Demirci 
 Yayın Evi: Şule Yayınları 
 İSBN: 9786052021095 
 Sayfa Sayısı: 152 

Cennette Bir Gün Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Önümde bir kapı göremiyordum. Kapı olsa bile, binlerce kapı olsa bile, hepsi sımsıkı kapalı olsa bile, korku ve endişenin kokusu sızamazdı yanıma, gam ve kederin nefesi sokulamazdı ânıma. Öyle yumuşak, öyle sıcak, öyle kucaklayıcı, öyle onaylayıcı ki o ses...

Âşinâ bir çağıltı gibi serince aktı kalbime. Yakın, çok yakın bir çocuk dokunuşu gibi yanaklarıma. Halıya dokunur dokunmaz kadifeleşen kedi patisi sesi gibi. Ak köpüklü dalgaların ayağımın altında dolanışı gibi. Yakınlıkların hepsini çağıran hırka kokusu gibi. Akşamüzerleri esen ıhlamur kokulu meltemler gibi.

Sesin avuçlarına döktüm gizli gözyaşlarımı. Yumuşacık kucağına koydum korkudan çizgilenmiş alnımı. Sevdanın göğüne saldım kalbimin kırık kanatlarını. Sormadı suçlarımı. Hatırlatmadı kaçamaklarımı.
Fısıldadı serince:
"Sen cennet olsan, kapatır mısın kapını?"
Senai Demirci, Cennette Bir Günde cennetin toprağına dokunuyor. Kur an'ın cennet tasvirlerine tutunarak, cennetin sıcacık kalbini hayatın nabzına taşıyor. Doğuştan "cennetli" olan insanın "cennetli-k" olmaya doğru yürüyüşünü içsel bir yolculuk olarak kurguluyor.

Cennette Bir Gün Alıntıları - Sözleri
“Eşyaya yapışmaktan vazgeçişiyle başlar kalbin adım atması.”
Yeryüzünde cennet kokusunun sızdığı çatlaklar var. Rüyalar mesela!￼
Gökyüzüne kardeş bilirdim kendimi; apaçıktı alnım, göğsümü gere gere yürüdüm. Masum bilirdim kendimi. Ama şimdi...
Düştüğüm gündü o gün. Bir bakışın uçurumunda kayboldum.
Kelebeklerin en mavi olanları, bir uçarı perde örmeli göğe. Kanat kanat maviyi fısıldamalılar gözlere.
“Sana iltifat edenler, seni iyi sananlardır. Sadece sanır onlar. Sanmaksa aldanmaktır. Onların aldanışıyla aldanma. Kendi gözlerinde ara iyiliğini. Bulabiliyor musun? İyi bak!”
“Hani Mûsa’nın annesi yavrusunu suya bırakma emrini almıştı ya. Ne hoş öğretiyor terbiye eden Rabb tevekkülü sana bana. ‘Sen sakın üzülme, mahzun olma. Biz onu sana döndüreceğiz’ diyor ya. Amellerimiz, umutlarımız, hüzünlerimiz hatta ümitsizliklerimiz suya bırakılmayı bekliyor.”
Meğer ki "Dünya budur işte!" diyesiymiş Süleyman. "Her türlü cennet güzelliğini görürsün ama erişemezsin. Deniz üzerinde yürürsün ama topuğun bile ıslanmaz. O kadar yakınken her şey, o kadar uzaktır sana..."
Ardı sıra koştuğum, kalbimi yatırdığım, ruhumu meftun ettiğim bunca güzelliğin, kırılgan aynalarda yitmesi zoruma gidiyor. Aynalar gibi ben de kırılıyorum. Yetmiyor aklım bunca güzelliği takdir etmeye. Yetişmiyor ömrüm bunca güzelliğin hakkını vermeye.
Gözyaşıyla ağlar insan; hep böyle bilirler, böyle görürler. Gözyaşının ağladığını gören olmamıştır şimdiye kadar. Sen ağlayışının görülmeyişine de ağladın.
Hiç çatlak söz çıkmasın diye günlerce iki dudağını birbirine kilitlemişti. Susayışını susuşuyla örtmüştü. Sükûtun pınarından içmeye ahdetmişti.” söz dünyayı değiştirir ama sükut seni...” Diye diye susmayı sevmişti.

Cennette Bir Gün İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Düşün şimdi..
Tam cennetin kapısının eşiğindesin.
Bütün yaşanmışlık ve pişmanlıklarınla...!!!
“Ömrünü burada aramaktır cennet!
Utandırmaktan utanmaktır cennet!
İçine ağlamaktır cennet!
Dünya’nın gözünden gözyaşı diye düşmektir cennet.” (burcuuubasakulusoyy) 
Ve bir kitabın daha sonuna geldim, Senai Demirci hocam, Cennette Bir Gün'de cennetin toprağına dokunuyor.Doğuştan "cennetli" olan insanın "cennetli-k" olmaya doğru yürüyüşünü içsel bir yolculuk olarak kurguluyor.Kur'ân'ın cennet tasvirlerine tutunarak, cennetin sıcak kalbini hayatın nabzına taşıyor.Okuyun okutun tavsiye ederim. (Mecânîn-i Kütüp) 

Kitabın Yazarı Senai Demirci Kimdir?
1964'te Samsun'un Terme ilçesinde doğdu. Samsun'da başladığı tıp öğrenimini İstanbul'da sürdürdü ve 1990 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Sağlık Ocağı, Yaşama Gücü ve Yürüyüşler adlı TV programlarının yapımcılığı ve sunuculuğunun yanı sıra çeşitli radyo programları yaptı. Ev Akademisi seminerleri verdi. Çeşitli sağlık kuruluşlarında kalite ve kurumsal iletişim müdürlüğü görevlerinde bulundu. Halen İstanbul Sağlık A.Ş.'de çalışmakta, çeşitli televizyon kanallarında programlar hazırlayıp sunmaktadır. Birçok dergi ve gazetede yayınlanan denemeleri dışında çok sayıda telif ve tercüme eseri bulunmaktadır.

Senai Demirci Kitapları - Eserleri
Kıl Beni Ey Namaz
Söz Yangını
Ve Aşk Evliliğin Ellerinden Tuttu
Üç Yusuf Üç Rüya Üç Gömlek
Öldüğüm Gün
Selam Sana Ey Nebi

Canla Bağışla
Aşka Adanmış Öyküler
Beş Vakit İnsan
Elde Var İnsan
99 Esma 99 Dua
Dua Defterim
Aşka Dair Öyküler

Kalbimizi Yeniden Yazmak
Dar Kapıdan Geçmek
Kaybedecek Neyin Var ki?
Kırk Kapının Kırk Duası
Mutluluk Öyküleri
Cehennemde Bir Gün
İnsan Güzeldir

Her Güne Bir Ayet: Dervişin Yolu 1
Can Kırığı
50 Kuştüyü Masal
Her Gece Bir Dua
Şöyle Garip Bencileyin
Adı Aşk
Şükretmek İçin 1001 Küçücük Neden

Mukabele
Köprüden Önce On Çıkış
Vahyin Binbir Sesi
Her Güne Yeniden Başla
Oruç Çiğnemek Sakızı Bozar mı Hocaaamm?
Hasret-i Peygamber
Cennette Bir Gün

Zaman Aynası Namaz
Cennette Bir Gün
Bir İnci Söz
Kırık Kalbe Kırk Hadis
Her Gece Bir Dua
Küçük Sevdalar Koleksiyonu
Biz Sende Misafiriz

Aşka Dair Öyküler
Hac Günlüğü Sevgilinin Evine Doğru
Çocuğumla Her Güne Bir Dua
Her Güne Bir Dua
Hoşgeldin Bebeğim
Birinci Söz
Modern Tıbbın Ötesi

Dua Ayetleri
Aşkın Kanatları
Birinci Söz
99 Esma 99 Dua III
99 Esma 99 Dua II
99 Esma 99 Dua I
Sağlığınız Elinizde

Aşka Dair Öyküler

Senai Demirci Alıntıları - Sözleri
Hiçbir şey benim değildir; sadece yanımdadır.Şimdilik... (Beş Vakit İnsan)
Hüzünler, sıkıntılar kırmızı ışıkta dursa.
Umutlar, hayaller, sabırsızlıklar sarı ışıkta beklese.
Ve candan sevdiklerimiz yeşil ışıkta çıkıp gelse... Ne güzel olurdu hayatın trafiği. (Köprüden Önce On Çıkış)
Huzuru komşuya bigânelikte arıyoruz; rahatımızı, yetimi ve öksüzü unutmakta biliyoruz. (Hasret-i Peygamber)
Ne zamandır şükretmediğini hatırlamak, şükretmeyi hatırlamanın da ayrıca şükredilesi olduğunu anlamak . (Şükretmek İçin 1001 Küçücük Neden)
Dilimin altından akan vahyin nehri olalı sesin,
Altında nehirler akan cennet'im sensin (Cennette Bir Gün)
Sahi, parayı nereye harcayacaktım. Yaşamaya mı? Hayır, öyle değil galiba. Bir düşünün, para için hayatımızı harcadığımıza göre, karşılığında hayattan daha değerli bir şey almalıydık. Alabilmeliydik. Para kazanmak için yaşıyor idiysek, yaşamak için para kazanmaya ne gerek vardı ki? (Şöyle Garip Bencileyin)

Dikiş tutmuyorsa şayet, söylenmeyi bırak, sus, kalbinden geçmeyeni diline değdirme... (Kıl Beni Ey Namaz)
"Aldanıyoruz birbirimize. Tuzaklar saklıyoruz gözlerimizde." (Öldüğüm Gün)
"Müminin niyeti amelinden hayırlıdır." (Söz Yangını)
Başını kurtaramıyorsun her akşam göğü kana bürüyen, yıldızları kana bulayan akşamların aldırışsız geçişinden. Geri gelmiyor gün. Bugün olmuyor dün. Bir dahası yok yaşamanın. (Beş Vakit İnsan)
Namazın kabul edildiğinden emin olmasanda namaza kabul edildiğinden emin olmak. (Şükretmek İçin 1001 Küçücük Neden)
Aşkın kökünün kalbimizin odacıklarından beslendiğini fark ettiğimizde, aşkın kalbimizin peşi sıra geldiğini görebiliriz. (Aşka Adanmış Öyküler)
biliyorum, uzak düşmedik; aramızdaki bahçe büyüdü , o kadar. Rahmetle… (Dar Kapıdan Geçmek)

Arada aşığın rüyası yoksa aşkta yoktur. Yusufça bir bakış ve kayboluş gerek aşkın zindanına. (Cennette Bir Gün)
Merak et ki akıl toprağın alt üst olsun. (Üç Yusuf Üç Rüya Üç Gömlek)
"Ihsan, Allah'ı görüyormuş gibi yaşamandır. Zira sen Allah'ı görmesen de O seni görüyor." İhsan güzellik anlamındaki "hüsn" kelimesiyle aynı kökten geliyor. Bu durumda, ihsanı güzel eylemek diye tarif edebiliriz. Ne yaparsan yap, güzel eyle güzellikle eyle... (Söz Yangını)
Hamdım; yandım, piştim… Elhamdülillah (Dua Defterim)
•••
Rabbim, beni zamanın aldatmacalarından uzak tut
Ayaklarımı dolaştırma Rabbim,
beni zamanelerin düştüğü tuzaklardan uzat tut
Günahlarımı bana yoldaş yapma (Dua Ayetleri)
Bedeli ödenmemiş sözleri söylemekten korusun Allah hepimizi.Hazır bulunmuş sözlerin seslendireni olmaya razı olmak korkunç bir nasipsizliktir.Ucuza alınmış lafların volumünü giderek yükselttikçe, biricik seçeneğinden yoksun kalır insan.Sırf kendisi söylüyor diye,söylediği hakikate yabancılaşır,ona tabi olmak yerine onu tabi kılar kendine.Dudakları uzaklaşır gerçeğin pınarından. Bir de üstüne,söz kalitesinden olur; koflaşır,boşalır içi.Vicdanını sözün seslendireni... (Oruç Çiğnemek Sakızı Bozar mı Hocaaamm?)
'Anılmaya değer bir şey' değilim. (Elde Var İnsan)

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/kitap/cennette-bir-gun-senai-demirci-kitap-ozeti-konusu-ve-incelemesi)