# Deprem - Necip Fazıl Kısakürek Kitap özeti, konusu ve incelemesi

> Deprem kimin eseri? Deprem kitabının yazarı kimdir? Deprem konusu ve anafikri nedir? Deprem kitabı ne anlatıyor? Deprem PDF indirme linki var mı?  Deprem kitabının yazarı Necip Fazıl Kısakürek kimdir? İşte Deprem kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/kitap/deprem-necip-fazil-kisakurek-kitap-ozeti-konusu-ve-incelemesi
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2022-03-16T02:00:25+03:00
- Güncelleme: 2022-03-16T02:00:25+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: Kitap
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2022/03/16/necip-fazil-kisakurek-kimdir-necip-fazil-kisakurek-kitaplari-ve-sozleri-177258.jpg

Kitap Künyesi
 Yazar: Necip Fazıl Kısakürek 
 Yayın Evi: Büyük Doğu Yayınları 
 İSBN: 9789944144148 
 Sayfa Sayısı: 80 
--reklam--
Deprem Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Necip Fazıl'ın, birçoğu film haline getirilerek sinemalarda gösterilmiş bütün senaryo romanlarından “Deprem”...
--reklam--
Deprem Alıntıları - Sözleri
Ölüyken ölüyoruz...
- Ne o Selma, ağlıyor musun?
- Çok basit... Ben her zaman ağlarım...Her şeye ağlarım...
Ne tuhaf! Ben ölülere değil dirileri ölü görmeğe başladım. Ölüyken ölüyoruz...
Allah'a ısmarladık Selma!
Akşama kadar havasız yani sensiz yaşamaya mecburum...
"... Seni gördükten sonra yaşamak saadeti diye bir şeye inanır gibiyim..."
~Seni gördükten sonra yaşamak saadeti diye birşeye inanır gibiyim...
"Senin en büyük kuvvetin İşte bu âcizliğin!"
× Ben bir köy kızıyım.
- Ama hiçbir şehirlide sizdeki kişilik olamaz.
× Yapmacık sevmemek kişilikse diyeceğim yok...
Belki gülüncüm, belki budalayım, belki riyakârım.. Beni halime bırakın...
-Hayır... Sözleriniz bana tesir ediyor. Dedim ya, siz bir sanatkârsınız... Bense çabucak tesir altına giren köylü bir kızım...
-Sanatkâr dediğin, sana mahkûm olmak yolunda...
Bir sel kenarındayım ki, ne ayağımı sudan çekebiliyorum, ne yürüyüp karşıya geçebiliyorum!
Belki gülüncüm, belki budalayım, belki riyakârım... Beni halime bırakın...
--reklam--
Deprem İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Keşke beni de Nihad gibi biri sevse dedirten kıymetli kitap... Selma olmayı hiç bu kadar istememiştim.
Her ne kadar bu kitap için hakkını vererek inceleme yapamayacağımı düşünsem de şansımı deneyeceğim. Son zamanlarda okuduğum kitaplar arasındaki favorim oldu. Kitabı 1 saate yakın bir sürede bitirdim. Bu 1 saat içerisinde o kadar duygusallaştım ki anlatamam. İnanılmaz bir duygu yoğunluğu yaşadım. Ve size tarif edemeyeceğim hisler içine gömüldüm. Beni çok etkileyen bir kitap oldu. Ayrıca Necip Fazıl'dan okuduğum ilk kitaptı. İyi ki de ilki bu olmuş. Lisede bir ödevim için Necip Fazıl'ın hayatını araştırmıştım. Bu kadar zorluklar yaşayan bir adamın bu kadar duygusal bir pencereden yazması çok da şaşılası değil aslında. Kısa ve öz cümlelerle okur nasıl etkilenir diye merak ediyorsanız, bu kitabı mutlaka okuyun. (Senem) 
Necip Fazıl Kısakürek'in yazmış olduğu bu seneryo romanı yaşamın, aşkın, hırsın, ve birçok duygunun ele alındığı bir eser. Kitap kısa olmasına rağmen içerisinde çok güzel mesajlar barındırıyor.

Ölümün gerçekliği ile beraber, yaşamını kıymetlendiren, yaşamının sonuna doğru samimi, müteal, değerli bir sevgi bulan, sunan karakterimiz ve karşısında ona aynı samimiyetle yaklaşan başka bir karakter ve tutkuları. Gayet zengin bir adam ve köylü bir hemşirenin hastanede başlayan hikayeleri ele alınmış.

Üzerinde durup dinleneceğiniz bir kitap. Ağır lisanlı olduğu düşünülerek önyargı ile yaklaşılan yazarımızın, fazlasıyla kolay bir şekilde anlaşılacak ve güzel mesajlara ulaşabileceği bir eser. Tavsiye edilir. (S) 
Herkese Selammmm

Üstad Necip Fazıl Kısakürek sevdiğim bir yazar lakin, daha önce kalemini okumak nasip olmamıştı. Yazardan okuduğum ilk eser ve çok sevdim.

Tiyatro türünden yazılan Deprem kitabı,
Nihad ve Selma arasındaki derin aşka vurgu yapıyor. Nihad kanser hastası bir genç tedavi gördüğü hastahanede Selma hemşire ile tanışıyor. Nihad derin hisler beslediği Selma'yı evliliğe ikna etmek için uğraşıyor.

Zengin olan Nihadın birde parayı har vurup harman savuran bir kızkardeşi var. Nihadın hastalığını duyduğu vakit seviniyor. Çünkü Nihad'dan sonra paranın ona kalacağını düşünüyor. Lakin işler hiçte onun istediği gibi olmuyor.

Daha önce hiç tiyatro bir eser okumamıştım. Ve ilk olmasına rağmen çok sevdim. Yazarın kalemini daha önce okumamış olanlar ilk bu eserinden başlamalarını öneriyorum. Gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. Eminim sonunda sizlerde benim gibi gözyaşlarınızı tutamayacaksınız.

 kitap/deprem--52081
 yazar/necip-fazil-kisakurek (Türkan Kılıç) 
--reklam--
Deprem PDF indirme linki var mı?
--reklam--
Necip Fazıl Kısakürek - Deprem kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Deprem PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Necip Fazıl Kısakürek Kimdir?
Ahmet Necip Fazıl Kısakürek, (d. 26 Mayıs 1904, İstanbul - ö. 25 Mayıs 1983, İstanbul) Türk ve İslamcı şair, yazar ve fikir adamıdır.

Necip Fazıl, 21 yaşında yayımladığı Örümcek Ağı adlı şiir kitabının ardından, 24 yaşındayken yayımladığı Kaldırımlar adlı şiir kitabıyla tanınmıştır.[2] 1934 yılına kadar sadece şair olarak tanınmış ve meşhur Bâb-ı Âli'nin önde gelen isimleri arasında yer almıştır. 1934 yılında Abdülhakîm Arvâsî ile tanıştıktan sonra büyük bir değişim yaşamış ve bu değişimi kendisi "...içimi öylesine bir sosyal mücadele ve cemiyeti yorma hamlesi kapladı ki, artık çalışamaz oldum." şeklinde tanımlar.

Bu tarihten sonra Türkiye'nin bir çok şehrinde konferanslar düzenlemiş, düzenlemiş olduğu konferanslarda ki sözlerinden dolayı hakkında dâvâlar açılmış ve bu dâvâlar neticesinde öncülük ettiği Büyük Doğu Hareketi'ne dair yayın yapan Büyük Doğu Dergisi yayın hayatı boyunca 16 kez kapatılmış, Necip Fazıl'ın eserleri toplanmış ve basımı yasaklanmıştır.
--reklam--
Necip Fazıl Kısakürek Kitapları - Eserleri
Çile
Çöle İnen Nur
Bir Adam Yaratmak
O ve Ben
Reis Bey
Aynadaki Yalan
İmân ve Aksiyon
Son Devrin Din Mazlumları
Kafa Kağıdı
Hikayelerim
Tohum
İdeolocya Örgüsü
Sabır Taşı
Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu
Doğru Yolun Sapık Kolları
Yunus Emre
Cinnet Mustatili
Ahşap Konak
Mümin - Kâfir
Dünya Bir İnkılap Bekliyor
Sahte Kahramanlar
Hazreti Ali
Abdülhamid Han
Bâbıâli
Sosyalizm, Komünizm ve İnsanlık
İbrahim Ethem
Ulu Hakan
Esselam
Peygamber Halkası
Para
Siyah Pelerinli Adam
Tasavvuf Bahçeleri
Kanlı Sarık
Canım İstanbul
Parmaksız Salih
Mukaddes Emanet
İman ve İslâm Atlası
Püf Noktası
Hesaplaşma
Müdafaalarım
Yeniçeri
Bediüzzaman Said Nursi
Künye
Nur Harmanı
Tanrı Kulundan Dinlediklerim
Tarih Boyunca Büyük Mazlumlar
İstanbula Hasret
Vatan Dostu Sultan Vahidüddin
Türkiye'nin Manzarası
Öfke ve Hiciv
Deprem
Veliler Ordusundan 333
Rabıta-i Şerife
At'a Senfoni
Ufuk çizgisi
Başbuğ Velilerden 33
Dininizi Öğreniniz
Hac
Reşahat
İhtilal
Benim Gözümde Menderes
Moskof
Mektubat
Hitabeler
Konuşmalar
Vatan Şairi Namık Kemal
Katibim
En Kötü Patron
Yahudilik - Masonluk - Dönmelik
Gönül Nimetleri
Edebiyat Mahkemeleri
Villa Semer
Hücum ve Polemik
Rapor 1/2
Nasreddin Hoca
Çerçeve 1
Şiirlerim
Namık Kemal
Başmakalelerim 1
Cinnet Mustatili
Tiyatro ve Tesiri
Büyük Doğu Cemiyeti
Rapor 5/6
Çerçeve 2
Rapor 3/4
Rapor 11/13
Rapor 7/8
Dil ve Edebiyat
Rapor 9/10
Çerçeve 3
Vesikalar Konuşuyor
Hadiselerin Muhasebesi 1
Başmakalelerim 2
Senaryo Romanlarım (kod38)
Büyük Kapı
Necip Fazıl Bibliyografyası
Savaş Yazıları 1
Rapor 7/9
Çerçeve 4
Başmakalelerim 3
Rapor 4/6
Savaş Yazıları 2
Çerçeve 6
Hadiselerin Muhasebesi 3
Hadiselerin Muhasebesi 2
Rapor 1/3
Çerçeve 5
Ruh Burkuntularından Hikayeler
101 Hadis
Aynadaki Yalan
Para
İki Hitabe
Rapor Aylık Dergi-Kitap Sayı 7
Ben ve Ötesi
Necip Fazıl Kısakürek
Altun Halka
Tiyatro Eserleri 1-2-3
Yolumuz Halimiz Çaremiz
Hikayelerim
Tanrı Kulundan Dinlediklerim
Büyük Doğu Dergisi Sayı:83
Yunus Emre - Kanlı Sarık - Para - Mukaddes Emanet
Seçilmiş Əsərləri
Büyük Kapı - Ek -
--reklam--
Necip Fazıl Kısakürek Alıntıları - Sözleri
Bir saniyeden fazla yaşamaya hakkı olmayan sevinç!.. (Ruh Burkuntularından Hikayeler)
Ölü müyüm, diri miyim diye haber salmışsın
İki gözün iki çeşmeymiş
Saçına ak düşmüş,
Kahırdan elin yüzün buruşmuş,
Gözlerin yolda kalmış
Şimdilik ne ölüyüm, ne diriyim,
Bugün yaşıyanlardanım,
Yarın öleceklerden biriyim... (Büyük Doğu Dergisi Sayı:83)
Odama kapandım, 7 günlük bir çalışma sonunda "Tohum"u bitirdim. (Konuşmalar)
Bu nasıl bir dünya, hikayesi zor;
Mekanı bir satıh, zamanı vehim.
Bütün bir kainat muşamba dekor
Bütün bir insanlık yalana teslim. (İmân ve Aksiyon)
Demokrasi dediler, yalnız Allah’a ve Resûlü’ne sımsıkı kapattıkları kapı ve pencereleri başkalarına açık bıraktılar. Giren de girdi! Ve başımızdaki belâ dâsitâni, efsanevî bir başsızlık, sahipsizlik halinde tecelli etti. (Rapor 1/2)
İslamî nizamı propaganda ettiğimizi söylüyorlar. Şüphe mi var? Biz yalnız bu işi yapmıyor, bu işi yapmak için yaşıyoruz!.. (Müdafaalarım)
Umumiyetle içinin zindanında yaşayan bir insan olduğum için, hiçbir dekor kaygısına düşmeden yazarım. (Konuşmalar)
"Eğer bu eseri sahneye vaz ederseniz, Türkiye bütün İslam ülkeleriyle beraber son damla kanına kadar harb ilan edecektir."
Ve Fransa demokrasi memleketi, hususi bir tiyatronun perdesini kapatamayacağı halde, kanun çıkartıp kapatmıştır, korkusundan.
İşte adam böyle olur, hareket böyle olur. (Tiyatro ve Tesiri)
Bazıları "ben Allah'ı severim, ondan korkmam" der. Bilmez ki, korku sevginin ta merkezine yerleştirilmiştir. Sevgi korkunçtur; dağın tepesini seven, uçurumdan nasıl korkmaz? (Mümin - Kâfir)
İslam, Türkiye'de bozuldu ve her yerde bozuldu; Türkiye'de düzelmelidir ki, her yerde düzelsin!.. (Dünya Bir İnkılap Bekliyor)
Hamlet, bence en büyük eseridir; bir melankoli eseri...
Ruhu içinde derinleşe derinleşe bütün cemiyet alakalarını kaybeder hale gelen ve ruhunun ısdırap kutbundan en mahrem iklimine geçen bir tipin hikayesi.. (Tiyatro ve Tesiri)
İnsanoğluna en çok dokunan sevmediğini sevmeye davet edilmesi değil de, sevdiğini sevmekten vazgeçmeye zorlanmasıdır. (Hazreti Ali)
“Japonları zafere eriştiren, ruh, disiplin ve bilgidir.” (Künye)
Sizə, universitetli hörmətli xanım, içində yaşadığınız dünya, fikrə fikirlə cavab verməyi öyrətmir, amma birkəlməlik qəlibləri yadda saxladır. Qutudan fiş çıxaran kimi, hər fikrin bircə kəlməlik mənasını çıxarırsınız, vəssəlam... Sonra da "axmaqlıq" yerinə "paradoks" özünüzü xəstəliyi sağaltmış həkim hesab eləyirsiniz. (Seçilmiş Əsərləri)
Beyaz perdede hissizlik, aşk ve alaka levhaları neden mi en haşmetli ilim kitaplarından daha fazla müşteri buluyor? (Çerçeve 2)
“Hiçbir sahtekarlık, hakikatin yüzünü boyayamaz.” (Para)
- Ne o Selma, ağlıyor musun?
- Çok basit... Ben her zaman ağlarım...Her şeye ağlarım... (Deprem)
Hapishaneleri kaldırmak, kökünden kazımak ve cezalıları devlet emrindeki iş tesislerinde, şu veya bu suretle çalışmağa mahkûm etmek lâzımdır. Meselâ beş sene filân maden ocağında, üç ay falan yük taşıma işinde vesaire vesaire. (Vesikalar Konuşuyor)
- Sen şapkasız geziyorsun! Şapka giymen lâzım! Gel bizimle karakola!

Zulmün bu kadarı olur. (Son Devrin Din Mazlumları)
Bana, temiz bir müminin anlattığına göre, asıldığı günün gecesi, saf ve dünyadan geçmiş bir İslam kadını, rüyada, Allah'ın Resülünü görmüş... Kâinatın Efendisi, kadına sol elini uzatmış... Kadın, acaba niçin Âlemin Fahri bana sağ elini uzatması diye düşünürken cevap gelmiş:
Sağ elimde Adnan var!..
Bu bir rüyadır, hiçbir bakımdan şer'î huccet değildir ve yalnız görüldüğüyle hakikattir; öz hakikatiyse Allah'a malum.... Fakat her şeye rağmen, ötelere ve esrar âlemine inananlar için güzel bir ümit vaadı...
Eğer Allah, Islâmiyeti koruduğun yalanını, sana, o beyin yırtıcı ve yürek delici yalnızlığın içinde doğrulttuysa, sen bir şehitsin ve Allah Resulü'nün ilyltifatına layıksın...
Elveda Adnan Bey!
İnşallah yeni yetişeceklere ders olsun!..
Elveda!.. (Benim Gözümde Menderes)

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/kitap/deprem-necip-fazil-kisakurek-kitap-ozeti-konusu-ve-incelemesi)