# Hayali Söyleşiler 3 - Donald Michael Thomas Kitap özeti, konusu ve incelemesi

> Hayali Söyleşiler 3 kimin eseri? Hayali Söyleşiler 3 kitabının yazarı kimdir? Hayali Söyleşiler 3 konusu ve anafikri nedir? Hayali Söyleşiler 3 kitabı ne anlatıyor? Hayali Söyleşiler 3 PDF indirme linki var mı?  Hayali Söyleşiler 3 kitabının yazarı Donald Michael Thomas kimdir? İşte Hayali Söyleşiler 3 kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/kitap/hayali-soylesiler-3-donald-michael-thomas-kitap-ozeti-konusu-ve-incelemesi
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2023-01-22T19:00:12+03:00
- Güncelleme: 2023-01-22T19:00:12+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: Kitap
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2023/01/22/donald-michael-thomas-kimdir-donald-michael-thomas-kitaplari-ve-sozleri-382037.jpg

Kitap Künyesi
 Yazar: Donald Michael Thomas 
 Çevirmen: Ömer Karakurt 
 Yayın Evi: Kolektif 
 İSBN: 9786058667952 
 Sayfa Sayısı: 120 
--reklam--
Hayali Söyleşiler 3 Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
"Bütün dünya bir sahnedir. Ve kadın erkek herkes ancak birer oyuncu"

Biyografik gerçeklere dayalı hayali bir sohbet

Edebiyat bir büyüyse, Shakespeare en büyük büyücülerdendi. İnsan kalbini kendine çalışma alanı belleyen bu büyük şair ve oyun yazarının hayal dünyası tarih, aşk, ahlaki yozlaşma, erdem, kent ve kırsal yaşam, deniz yolculukları, savaşlar, periler, cadılar ve hayaletlerle doluydu.

Bu kitapta, şair ve oyun yazarı olarak gelmiş geçmiş en büyük isim kabul edilen Shakespeare'in çocukluğu, eğitimi, düşleri, evliliği, Stratford ve Londra'daki yaşantısı, Christopher Marlowe ve Ben Jonson gibi dost ve rakipleri, soylu patronları, oyunları ve oyuncuları ile döneminde karşılaştığı güçlüklere dair pek çok şey bulacaksınız.

"Olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu."
Hayali Söyleşiler 3 Alıntıları - Sözleri
Şimdi Artık Konuşmaya Başlayalım...
"Sonuçta “Bütün dünya bir sah­nedir. Ve kadın erkek herkes ancak birer oyuncu”dur."
Stratford-upon-Avon’daki yaşantınızdan başlayalım. Sizce burası bir yazarın ye­tişmesi için iyi bir yer mi?
Sizin zamanınızda tiyatroda kadın rollerinin erkekler tarafından oynanması bugün bize çok tuhaf geliyor.
...benim sevgili serseri arkadaşım Christopher Marlowe'du. O ne muhteşem bir şahsiyetti! Fransa'da hükümet için casusluk yaptığı, sahtecilik skandalına ve Ben'den daha çok kavgaya karıştığı, hatta oğlanlara ve tütünlere düşkün olduğu, dine küfredip lanetler okuduğu söylenirdi. (..)
Oyunları.. içlerinden en sevdiklerim Büyük Timur ve 2. Edward'tı.
İsa aşkına, sevgili dost
Dokunma tek bir tozuna buranın,
Kutsansın bu taşı koruyan
Ve lanetlensin kemiklerimi yerinden oynatan.
Şiir başta olmak üzere zaten hep bir şeyler karalardım, fakat o zamanlar bile oyun yazmayı kafaya koymuştum. Sessiz, gözlem yapmayı seven biriydim, insanların konuşmalarıyla davranışlarını ilgiyle izlerdim.
Olduğum Gibi Olmak.2
"Nefret ediyorum" dan "nefret" i attı,
"Senden değil" diyerek canımı kurtardi
 Shakespeare
"More sinned against than sinning" ( yanlış bir şey yaptıkları için suçlu olduklarını düşünenler, kendilerini daha suçlu konuma sokarlar.)
"My salad days" (toy zamanlarım)
...
İngilizceye, yarıya yakını hala kullanılan 1700 kadar yeni kelime kazandırdınız.
Hayali Söyleşiler 3 İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Will ile ilgili bilinmeyen enteresan bilgilere kavuşmamı sağladı bu kitap. Hayali söyleşi olduğundan zaman zaman inandırıcılık yerlere inse de, bir oturuşta bitirilecek tatlı bir kitap olduğu kanısındayım. Ki ben öyle yaptım. (gamby) 
Farklı bir tür. Yazar karşısında Shakespeare varmış ve onunla söyleşi yapıyormuş gibi, onun ağzından yazıyor.

Kitapta, şair ve oyun yazarı olarak gelmiş geçmiş en büyük isim kabul edilen Shakespeare’in çocukluğu, eğitimi, düşleri, evliliği, Stratford ve Londra’daki yaşantısı, Christopher Marlowe ve Ben Jonson gibi dost ve rakipleri, soylu patronları, oyunları ve oyuncuları ile döneminde karşılaştığı güçlüklere dair pek çok şey var.

“Olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu.”

Kral Lear, Othello, Machbet, Romeo ve Juliet gibileri de içeren sayısız eserleri hakkında hem alıntılarla süslenmiş hem de eserlerin yazım zamanı hakkında fikir sahibi olunmasını sağlayan bir kitap. (Akın Ölmez) 
Sonuçta;

“Bütün dünya bir sah­nedir. Ve kadın erkek herkes ancak birer oyuncu”dur.

Bunun ötesinde de söylenecek çok fazla şey yok.

Olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu... (Fulya Serbes) 
Hayali Söyleşiler 3 PDF indirme linki var mı?
--reklam--
Donald Michael Thomas - Hayali Söyleşiler 3 kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Hayali Söyleşiler 3 PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Donald Michael Thomas Kimdir?
İngiliz romancı, şair, çevirmen, editör ve eleştirmen. Thomas 1935'de Redruth, Cornwall'da doğdu. İki kez evlendi, üç çocuk babası. İngiltere ve ABD'deki çeşitli üniversitelerde kompozisyon dersleri verdi. Thomas yazı hayatına öncelikle bir şair olarak girdi. Yazdığı şiirlerde bilimkurgu öğelerine ve erotizme geniş yer vermiştir. Thomas bu şiirlerinde gözlenen bariz anlatı ustalığını ve fantezi yeteneğini romanlarına da taşımıştır. 1964'te yayımlanan ilk şiir kitabı Personal and Possessive'in ardından aralarında The Lover's Horoscope: Kinetic Poem (1970), Love and Other Deaths (1975), Orpheus in Hell (1977) ve Dreaming in Bronze (1981)un da bulunduğu birçok şiir kitabı yayımladı. Bütün şiirlerinde cinsellik ve ölüm bağlantısı teması öne çıkar. Ahmatova, Yevtuşenko ve Puşkin gibi Rus şairlerinden çeviriler yapmıştır.

Thomas şiir ve çevirileriyle sınırlı bir çevrede tanınmasına ve ilk romanı The Flute-Player (1979) ile Guardian gazetesinin ödülünü kazınmasına rağmen asıl olarak The White Hotel (1981) ile ünlenmiştir.

Diğer yapıtları: Roman Birthstone (1980), Ararat (1983), Swallow (1984), Sphinx (1986), Summit (1988), Lying Together (1990), Eating Pavlova (1994) ve Pictures at an Eshibition (1994). Oyun: The White Hotel (1984, romandan uyarlama) ve Boris Godunov (1985, Puşkin'den uyarlama). Otobiyografi: Memories and Hallucinations: An Autobigraphical Excursion (1988).
--reklam--
Donald Michael Thomas Kitapları - Eserleri
Hayali Söyleşiler - Freud
Hayali Söyleşiler 3
Beyaz Otel
--reklam--
Donald Michael Thomas Alıntıları - Sözleri
İsa aşkına, sevgili dost
Dokunma tek bir tozuna buranın,
Kutsansın bu taşı koruyan
Ve lanetlensin kemiklerimi yerinden oynatan. (Hayali Söyleşiler 3)
...benim sevgili serseri arkadaşım Christopher Marlowe'du. O ne muhteşem bir şahsiyetti! Fransa'da hükümet için casusluk yaptığı, sahtecilik skandalına ve Ben'den daha çok kavgaya karıştığı, hatta oğlanlara ve tütünlere düşkün olduğu, dine küfredip lanetler okuduğu söylenirdi. (..)
Oyunları.. içlerinden en sevdiklerim Büyük Timur ve 2. Edward'tı. (Hayali Söyleşiler 3)
Şiir başta olmak üzere zaten hep bir şeyler karalardım, fakat o zamanlar bile oyun yazmayı kafaya koymuştum. Sessiz, gözlem yapmayı seven biriydim, insanların konuşmalarıyla davranışlarını ilgiyle izlerdim. (Hayali Söyleşiler 3)
Şimdi Artık Konuşmaya Başlayalım... (Hayali Söyleşiler 3)
"Sonuçta “Bütün dünya bir sah­nedir. Ve kadın erkek herkes ancak birer oyuncu”dur." (Hayali Söyleşiler 3)
“Ölmek kim bilir ne güzel olmalı" (Hayali Söyleşiler - Freud)
"Nefret ediyorum" dan "nefret" i attı,
"Senden değil" diyerek canımı kurtardi
 Shakespeare (Hayali Söyleşiler 3)
Bilmem bilir misiniz, kan kırmızı kadın acılarını siz? (Beyaz Otel)
Olduğum Gibi Olmak.2 (Hayali Söyleşiler 3)
"More sinned against than sinning" ( yanlış bir şey yaptıkları için suçlu olduklarını düşünenler, kendilerini daha suçlu konuma sokarlar.)
"My salad days" (toy zamanlarım)
... (Hayali Söyleşiler 3)
Kendimizi daha iyi tanırsak, belki o zaman başkalarının da kendilerini tanımalarına yardım edebiliriz ve biraz daha mutlu olabiliriz. (Hayali Söyleşiler - Freud)
Stratford-upon-Avon’daki yaşantınızdan başlayalım. Sizce burası bir yazarın ye­tişmesi için iyi bir yer mi? (Hayali Söyleşiler 3)
Ona göre insan bedeni, ahlak sahibi birinin yüzleştiğinde çok daha fazla acı çekeceği kuraldışı arzuları ve hatıraları bloke etmek için, dikkati başka yöne çeken hastalıklar yaratıyordu. (Hayali Söyleşiler - Freud)
Para insana mutluluk getirmez, çünkü çocukluk döneminin arzularından biri değil. (Hayali Söyleşiler - Freud)
"Bizler, tatmin olmayı talep eden ve tatmin edilmediklerinde de bizi gaddarca cezalandırabilen içgüdülerimiz tarafından yönlendiriliyoruz." (Hayali Söyleşiler - Freud)
Sizin zamanınızda tiyatroda kadın rollerinin erkekler tarafından oynanması bugün bize çok tuhaf geliyor. (Hayali Söyleşiler 3)
"Doyduktan sonra memeyi bırakan bebeğin, orgazmdan sonra tatmin olmuş, uykulu sevgililere benzemediğini kim söyleyebilir?" (Hayali Söyleşiler - Freud)
Freud’a göre rüyalar, bilinçaltının derinliklerinde bastırılmış istekleri gerçekleştirme çabasıydı. (Hayali Söyleşiler - Freud)
Oğlunuz, profesör,
yarıp deşmişti beni, şimdi paramparçayım, onarabilir misiniz, anlayabilir misiniz beni? (Beyaz Otel)
Para insana mutluluk getirmez, çünkü çocukluk döneminin arzularından biri değil. (Hayali Söyleşiler - Freud)

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/kitap/hayali-soylesiler-3-donald-michael-thomas-kitap-ozeti-konusu-ve-incelemesi)