# Her Temas Bir Öykü Bırakır 1 - Cenk Çalışır Kitap özeti, konusu ve incelemesi

> Her Temas Bir Öykü Bırakır 1 kimin eseri? Her Temas Bir Öykü Bırakır 1 kitabının yazarı kimdir? Her Temas Bir Öykü Bırakır 1 konusu ve anafikri nedir? Her Temas Bir Öykü Bırakır 1 kitabı ne anlatıyor? Her Temas Bir Öykü Bırakır 1 PDF indirme linki var mı?  Her Temas Bir Öykü Bırakır 1 kitabının yazarı Cenk Çalışır kimdir? İşte Her Temas Bir Öykü Bırakır 1 kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/kitap/her-temas-bir-oyku-birakir-1-cenk-calisir-kitap-ozeti-konusu-ve-incelemesi
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2022-05-31T02:00:06+03:00
- Güncelleme: 2022-05-31T02:00:06+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: Kitap
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2022/05/31/cenk-calisir-kimdir-cenk-calisir-kitaplari-ve-sozleri-234852.jpg

Kitap Künyesi
 Yazar: Cenk Çalışır 
 Yayın Evi: Mylos Kitap 
 İSBN: 9786059708265 
 Sayfa Sayısı: 112 
--reklam--
Her Temas Bir Öykü Bırakır 1 Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Son yılların dikkat çeken polisiye yazarlarından Cenk Çalışır, geçen yıl yayımlanan "Kilit Operasyonu" romanının ardından bu kez öyküleriyle Mylos Kitap çatısı altında okurlarıyla buluşuyor.

"Oyun İçinde Oyun, Kan Yağmuru, Satranç Cinayetleri, Kilit Operasyonu" gibi polisiyelerin yazarı Cenk Çalışır'ın, birbirinden leziz öykülerinin derlendiği "Her Temas Bir Öykü Bırakır- 1" kitabı 15 polisiye öyküden oluşuyor.

İlk polis laboratuvarının kurucusu, "adli tıbbın babası" veya "Fransız Sherlock Holmes" olarak bilinen Edmond Locard'ın "Her temas bir iz bırakır" prensibine referansla adını alan kitap, Cenk Çalışır'ın daha önce 221B Dergi, Kafkaokur gibi dergilerde yayımlanan öykülerinin yanı sıra ilk kez yayımlanan öykülerini de içeriyor.
--reklam--
Her Temas Bir Öykü Bırakır 1 Alıntıları - Sözleri
Hukuk fakültesini üçüncü sınıfta terk etmiş. Hukuk denilen şeyin adalet olmadığını anladığında bırakmış okulu.
Sebebin yanlışsa sonucun doğru olmuyor.
Yorgun bir gençliği geride bırakanlar, gözlerindeki hüznü kolayca fark edilebilirlerdi.
İnsan olmanın erdemi ayakta kalarak mutlu olmak değil, gömülecek utanmaktır çünkü, insan yükseldikçe değil gömüldükçe insandır.
--reklam--
Her Temas Bir Öykü Bırakır 1 İncelemesi - Şahsi Yorumlar
--reklam--
Her Temas Bir Öykü Bırakır 1 PDF indirme linki var mı?
--reklam--
Cenk Çalışır - Her Temas Bir Öykü Bırakır 1 kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Her Temas Bir Öykü Bırakır 1 PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Cenk Çalışır Kimdir?
Cenk Çalışır 1967 Balıkesir doğumlu. Gazi Üniversitesi İktisat Bölümü'ni bitirdikten sonra Bursa'ya yerleşti. Basın ve otomobil sektörlerinde değişik departmanlarda görev aldıktan sonra reklam dünyasına yöneldi. Bu karar ile oluşturduğu  stüdyosunda  reklam ve tanıtım fotoğrafçılığı üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Evli ve bir çocuk babası.

Satranç Cinayetleri, yazarın ilk çalışması.
--reklam--
Cenk Çalışır Kitapları - Eserleri
Satranç Cinayetleri
Zehr-i Katil
Oyun İçinde Oyun
Kan Yağmuru
Her Temas Bir Öykü Bırakır 1
Kilit Operasyonu
Beria
Her Temas Bir Öykü Bırakır 2
Çıkmaz Sokak Çocukları
--reklam--
Cenk Çalışır Alıntıları - Sözleri
"Düşmanımın kim olduğunu bilmezsem onunla nasıl savaşırım?" (Beria)
"Gerçekten yaşandığına, yaşamış olduğuna inanıyor musun? Kendi doğrularınla, kendi kararlarınla. İçine doğduğun aile tarafından büyütülmeyi isteyip istemediğini soran bir sistem olsaydı mesela, aynı adama baba der miydin? Yapmak istediklerini, başardıkların ve başaramadıkların olarak skor tabelasına yazsan hangi takım önde olurdu?" (Kan Yağmuru)
Kalbimde bir yeri vardı, fakat kafamda nereye koyacağımı bilmiyordum. (Zehr-i Katil)
"Henüz psikoloji, Freud ya da Darwin yokken insan vardı. En öz haliyle..." (Kan Yağmuru)
Öyle sarmışlar ki bilemedim göğsünü, sırtını. Toprak ıslak, üşümesin dedim. Sarıldım....
Bırakın dedim, o daha çok küçük. Kapandım üstüne, bizi birlikte gömün. (Beria)
Kendi çaremi kendim bulacaktım. (Çıkmaz Sokak Çocukları)
Sebebin yanlışsa sonucun doğru olmuyor. (Her Temas Bir Öykü Bırakır 1)
bana bir kere bile seni seviyorum dememişti. o iki kelimeyi söylememişti belki ama İnegöl'e mobilya almaya gittiğimizde "ucuzlara bakma, üzerlerinde uzun yıllar oturacağız" demişti. (Zehr-i Katil)
Korku, insanı öldürür yada hayatta tutar. (Kan Yağmuru)
bilmem gereken ve yaşamam gereken bir şey kalmadı. (Zehr-i Katil)
Bireysel akıllar ve bireysel zevkler çok nadir toplum önünde sergilenir. İnsan özünde oyuncudur. Maskesini takar, hayatın kendisine biçtiği rolü oynar. (Oyun İçinde Oyun)
Savaşın bedelini her zaman masumlar ve çocuklar öder. (Beria)
dikkatle dinliyordum aslında ama düşüncelerim o kadar hızlı akıyordu ki bir türlü frenleyemiyordum. (Zehr-i Katil)
-Eminim ilk buluşmalarıdır.Kadın doğal. Kendisini beğendirmeye çalışmıyor. Bence adamdan bir beklentisi de şimdilik yok. Bu tip kadınlar uzun vade kadınlarıdır. Her şeyi çok uzun zamana yayarlar. Elini tutmak için bir ay, dudaklarını öpmek için altı ay beklersin. Kafalarındaki adama saklarlar her şeyi. Çoğunlukla o adamı bulamazlar. Bulduklarında adam yan daireye yeni taşınan komşunun kocasıdır. (Oyun İçinde Oyun)
ikimizin de gözlerinde bir yıldız kaydı. dileğimi tutmaya korkuyordum. (Zehr-i Katil)
Hayatı için yapabileceği tek şey koşmaktı. Daha hızla, daha uzağa (Kan Yağmuru)
Hepimizin karısı nişanlıyken melekti oğlum, sen nikahtan sonra tanışacaksın Lucifer'la. (Satranç Cinayetleri)
Fransız Kriminolog Edmond Locard, 1910 yılında "Her temas iz bırakır. " demişti. Ve bu sözler çağdaş adlî bilimin temel taşı kabul ediliyordu. (Satranç Cinayetleri)
Var mı dedim kendini öldürecek yürek. Yok. G*t. Baktım o da yok. Bir ümit. Var. Nedir bilinmez ama bir ümit işte. (Oyun İçinde Oyun)
Sadece nedenler ve sonuçlarla ilgileniyoruz. Bütün bu yaşananların bir nedeni olmalıdır. (Kan Yağmuru)

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/kitap/her-temas-bir-oyku-birakir-1-cenk-calisir-kitap-ozeti-konusu-ve-incelemesi)