# Hunlar da Çılgındı - Hun Türklerinin Çılgın Tarihi - Ahmet Haldun Terzioğlu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

> Hunlar da Çılgındı - Hun Türklerinin Çılgın Tarihi kimin eseri? Hunlar da Çılgındı - Hun Türklerinin Çılgın Tarihi kitabının yazarı kimdir? Hunlar da Çılgındı - Hun Türklerinin Çılgın Tarihi konusu ve anafikri nedir? Hunlar da Çılgındı - Hun Türklerinin Çılgın Tarihi kitabı ne anlatıyor? Hunlar da Çılgındı - Hun Türklerinin Çılgın Tarihi PDF indirme linki var mı?  Hunlar da Çılgındı - Hun Türklerinin Çılgın Tarihi kitabının yazarı Ahmet Haldun Terzioğlu kimdir? İşte Hunlar da Çılgındı - Hun Türklerinin Çılgın Tarihi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/kitap/hunlar-da-cilgindi-hun-turklerinin-cilgin-tarihi-ahmet-haldun-terzioglu-kitap-ozeti-konusu-ve-incelemesi
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2022-06-15T05:00:26+03:00
- Güncelleme: 2022-06-15T05:00:26+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: Kitap
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2022/06/15/ahmet-haldun-terzioglu-kimdir-ahmet-haldun-terzioglu-kitaplari-ve-sozleri-246798.jpg

Kitap Künyesi
 Yazar: Ahmet Haldun Terzioğlu 
 Yayın Evi: Kripto Basın Yayın 
 İSBN: 9786054125715 
 Sayfa Sayısı: 400 
--reklam--
Hunlar da Çılgındı - Hun Türklerinin Çılgın Tarihi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
BÜYÜK BİR İMPARATORLUK…
HUNLAR…

Tanrı, hakanlarına kut vermiş, devlet olmalarını buyurmuştu.
“Kut, Güç, Üleş” 
İlk yapılanmanın öncü töresiydi.

Çılgın ruhları ile kutlu buyruğun ardına düştüler.
Gök’ü yaratıldıkları yer olarak bellediler.

Güçlü atları, güçlü yayları vardı.
Bir düş sunuldu onlara…
Bu düşe dört elle sarıldılar!
Zor bir coğrafyada yaşıyorlardı. 
Dört bir yanları kalabalık ve güçlü yağılarla çevriliydi.
Sayıları azdı.
Ama çılgındılar…
Bu çılgın ruh onları var etti. Yüceltti…

Kendilerini “Gök’ün gururlu çocukları” olarak nitelendiren HUNLAR...
Tarihin en büyük imparatorluklarından birini kurdular.

Bu kitapta anlatılanlar; Türklüğün doğuşuna MÖ. 3000’lerden itibaren kesintisiz süren Destansı Türk Tarihinin başlangıç çağlarına bir ışık tutmaktadır!
--reklam--
Hunlar da Çılgındı - Hun Türklerinin Çılgın Tarihi Alıntıları - Sözleri
Atalarımız belki de büyük bir yük olarak gördükleri kayıt tutma işini, başka milletlere yükleyerek, bizi kendileri hakkındaki pek çok bilgiden mahrum etmişlerdir fakat başka budunlar tarafından yaptıklarından söz ettirerek, ne kadar güçlü ve baskın olduklarını kanıtlamışlardır.
Yazıyı etkin olarak kullanan ve kayıt bırakan hiçbir uygarlık bizi görmezden gelememiştir.
Hun, Türk'ün anadamarıdır.
Biz asyalı bir ırkız. Asya da doğduk. İlk devletlerimizi Asya'da kurduk ve dünyaya Asya'dan yayıldık.
İnsanların, milletleri ile ilgili konularda tarafsız kalması zordur.
Gelecekte de Metehan ile akraba olmaya çalışan pek çok Çin soylusu ortaya çıkacaktır.Çünkü Çinliler Mtehan'a büyük saygı duyuyorlardı.kim Metehan ile akraba olmak istemez ki?
" Er sahibi olup, budunu için yaşamamak... Bir iz dahi bırakmamak geriye! "
" Çılgınlık, bizi biz yapan yetenektir! "
" Tarih, öğrenilmelidir! Çünkü bugün, geçmişin eseridir. "
" Zamanın içinde kendini bulmaktır tarih... "
" İnandıklarımız, gerçeklere ters düşmediği için inanıyoruz! "
" Türk Milliyetçiliği Fikir Sistemi ırkçılığı, kafatasçılığı tümüyle reddeder! "
" Binlerce yıl sonra bile anayurdunu özlemek, Türkler'e has bir özelliktir. "
" Hun budun, Türkler'in ana damarıdır! "
" Yönetilen değil yöneten olmak için yaratıldık!"
--reklam--
Hunlar da Çılgındı - Hun Türklerinin Çılgın Tarihi İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Eski Türk tarihinde Hunların büyük bir önemi vardır. Hun Devleti, bir çok savaşın kazananı, güç sahibi, Çinlilerin korkulu rüyası... Hun kişileri çılgın, güçlü, cesurlardır. Hiç kimse Hunlar gibi olamaz. Destanlarımız Hunların çılgınlığını, kişiliklerini; yaşamlarını çok güzel anlatır. Bu kitapta, eski Çin kaynaklarına ve Türklerin yazdığı bengü taşlara dayanarak yazılmıştır. Teoman Han, Mete Han, Kiok Han gibi kağanların hayatlarını... Düşman budunları, Çin'i... Önemli topraklarımızı... Yıkılış sürecine kadar anlatan bir kitap. Benim en beğendiğim kısım tanhuların yaşamlarının anlatılmasıydı. Tarihi sevmeyen bir kişi bile hiç sıkılmadan okuyacağına inanıyorum. Ben tarihi sevdiğim için anlatımı ve dilini çok beğendim. İnşallah beğeneceğinizi düşünüyorum. Okuyunca bir yararı yok diye düşünmeyin. Her Türk tarihini bilmeli ve o tarihe göre yaşamalıdır. Bol kitaplı günler... Kitap yorumlarınızı bekliyorum. (Kahveeguzelii) 
"Bu bir tarih kitabı değil, tarihe bakış kitabıdır!" diyerek kitabının felsefesini belirten Ahmet Haldun Terzioğlu, Hunların da diğer Türk budunları gibi ne kadar çılgın olduğunu ispatlamıştır. Kitabın adını rahmetli Turgut Özakman'ın "Şu Çılgın Türkler" adlı kitabından esinlenerek oluşturduğunu itiraf eden Terzioğlu romansal bir anlatımla Hun tarihini, Altaylardan başlayarak ve ötükene uzanan bir destanı, yıkılışını kadar sade ve anlaşılır bir dille yazmıştır. Bu bir roman değil, roman üslubunda bir tarih kitabıdır. Bu kitapta anlatılanlar; Türklüğün doğuşuna, MÖ. 3000'lerden itibaren kesintisiz süren destansı Türk tarihinin başlangıç çağlarına bir ışık tutmaktadır. Kitapda, tarihin en büyük imparatorlukları dan biri olan Hun İmparatorluğunun Teoman Hanla başlayan ve Mete Hanla devam eden devlet olma süreci ve diğer hanlarla varoluş ve yıkılış sürecleri, Çin ve diğer budunlarla yapılan savaşları, anlaşmaları, sosyal hayatları, töreleri ve daha bir çok konuyu anlaşılır ve keyifle okunacak bir şekilde anlatılmıştır. (Murat) 
HER TÜRK EVLADININ OKUMASI GEREKEN KİTAPLAR ARASINDA YERİNİ ALABİLİR BENCE...AHMET HALDUN TERZİOĞLUNUN CİDDEN ÇOK AKICI BİR DİLİ VER BEN ŞAHSEN OKURKEN ZEVK ALDIM VE ATALARIMIZ HAKKINDA DA ASYA DA Kİ İLK ATALARIMIZ HAKKKINDADA HATRI SAYILIR BİLGİLERE SAHİP OLDUM OKUYUN BİŞEY KAYBETMEZSİNİZ (Furkan Durmaz) 
--reklam--
Hunlar da Çılgındı - Hun Türklerinin Çılgın Tarihi PDF indirme linki var mı?
--reklam--
Ahmet Haldun Terzioğlu - Hunlar da Çılgındı - Hun Türklerinin Çılgın Tarihi kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Hunlar da Çılgındı - Hun Türklerinin Çılgın Tarihi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Ahmet Haldun Terzioğlu Kimdir?
1960 yılında, Trabzon, Beşikdüzü İlçesi, Takazlı Köyü'nde doğdu.

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Mezunudur. Ayrıca Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirmiştir.

Devlet memuru olarak Türkiye'nin hemen her bölgesinde; doğudan batıya, kuzeyden güneye görev yapmış ve 2006 yılında hizmet süresi dolar dolmaz, kendi isteği ile emekli olmuştur. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Edebiyat hayatı tarım konularında broşürler hazırlayarak ve makaleler yazarak başlamıştır. Bir dönem mesleki bir derginin yayın kurulunda görev almış ve köşesinde sürekli makaleler yazmıştır. Kısa bir dönem derginin editörlüğünü yürütmüştür.

Bazı kurum, kuruluş, siyasi parti ve kişiler için özel çalışmalar yapmış, yazıları, fikirleri, projeleri, hazırladığı afişler ve sloganları kullanılmıştır. Pek çok dergi ve kitapların düzenlemesinde ve çıkarılmasında katkı sağlamıştır.
Çeşitli kurum ve kuruluşlar için tanıtıcı film senaryosu yazmış, bunların hazırlanmasına katkıda bulunmuştur.

İlgi alanını Türk Tarihi ve Mitolojisi üzerine yönlendiren yazarın iki adet yayınlanmış mitolojik romanı bulunmaktadır. (Gök Tanrı'nın Çocukları ve Oğuz Han)

2006 IV. Gila Kohen Öykü Yarışmasında, "Veresiye defteri" isimli öyküsü yayınlanmaya layık bulunmuş ve hazırlanan kitapta yer almıştır.

2007 Yılı Mustafa Necati Sepetçioğlu Tarihi Roman Yarışmasında "Alp Er Tunga" İsimli Mitolojik Romanı ile Birincilik Ödülüne layık görülmüştür.

2008 Yılında Gelir İdaresi Başkalığı'nın düzenlediği, Vergi konulu Tiyatro yarışmasında, Çocuk Oyunu Dalında "Karınca Kararınca" isimli oyunu ile ikincilik ödülü almıştır. Oyunu yayınlanmış ve sahnelenmiştir.

2008 İLESAM "Esere ve Emeğe Saygı" Öykü yarışmasında "Gitti Hatıralarım" isimli öyküsü mansiyon kazanmıştır.

Daha birçok edebi yarışmada ödülleri bulunmaktadır.
--reklam--
Ahmet Haldun Terzioğlu Kitapları - Eserleri
Mete Han
Alp Er Tunga
Tomris Han
Kür Şad
Aksaçlılar Meclisi 1 - Devletin Bekçileri
Göktürkler
Teoman Han
Alparslan
Bozkurt Destanı
Çiçi Han
Gök Moğolların Başbuğu: Cengiz Han
Darağacında Bir Bozkurt
Kiok Han
Hun Kartal Savaşçısı
Şaman Kız
Alamut'un Piri Hasan Sabbah
Tuğrul ve Çağrı Bey Devlet Yolunda
Fırat'a Destan
Aksaçlılar Meclisi 2 - Vurgun
Selçuk Bey
Reisim Çatlı
Göktanrı'nın Çocukları
Moğol
Oğuz Kağan
Aksaçlılar Meclisi 3 - Savaş
Harem Ağası
Hunlar da Çılgındı - Hun Türklerinin Çılgın Tarihi
Kadim Türk Budun Kimmerler
Komando
Enver Paşa’nın Romanı
Sultan Genç Osman
İlk Türk Deniz Beyi Çaka Bey
Aksaçlılar Meclisi 4 - Operasyon
Oğuz Kağan Destanı
Alp Urungu & Göktürkler Çağından Bir Türk Öyküsü
Çete
Türkistan'ın Ölümsüz Kahramanı Altayların Kartalı Osman Batur
Atilla
Aksaçlılar Meclisi 5 - Av
Yalan Kurgusu
Emir Sultan
Kösem Sultan
Güllerin Solduğu Gün
Emir Timur
Kahramanım Çatlı
Provokatör
Dördüncü Murat
Kimmerya
Çanakkale Savaşı
Aziz Sancar
Oğuz Han
Bizi Fırtına Vurdu
Çete 2
Osmanlı'da İktidar Kavgaları ve Hanedan İçi Kıyımlar
Çocuk Han
Kürt Elhanı Alp Urungu
Kahramanlar Çanakkale'de
Göç
Bozkurt Ordusu
Sevda Üzerine Memleket Hikayeleri
Bakan Bey'i Vurdular!
Tarih Nedir?
Göç Destanı
Hüzün
Türklerin Kökeni
Kanuni Sultan Süleyman
Tetikçi - Yazgı
Göktürkler Destanı 1 - Aşina Soyu
Göktürkler Destanı 3 - Başkaldırılar Çağı
Göktürkler Destanı 2 - Birinci Türk Kağanlığının Sonu
Osmanlı’da Yenilgiler ve Hezimetler
Destanlarımız
Göktürkler Destanı 4 - Bengütaşlar Çağı
Osmanlı'da Zaferler ve Fetihler
Enver Paşa - Ulu Turan İhtilal Orduları Kumandanı
Kurmancan Datka Destanı Alay Dağlarının Gök Hatunu
Enver Paşa - Ben Ulu Turan İhtilal Orduları Kumandanı
Kimmerler Seti
--reklam--
Ahmet Haldun Terzioğlu Alıntıları - Sözleri
Acun bilmeyene, görmeyene hep çok büyüktü. Bilene,görene ise küçük gelirdi. Bir büyük Han için çok, iki büyük Han için azdı. (Oğuz Han)
Üstte Gök çökmese, altta yer delinmese, Türk’ün ilini, töresini kimse bozamaz. Kimse Türk’ü yıkamaz. Türk budun, kendini bil. Titre ve kendine dön. ( Kültigin Bengütaşı ) (Göktürkler Destanı 4 - Bengütaşlar Çağı)
İnsan ne için yaşar? Namusu, şerefi, dini, imanı, vatanı, milleti ve bayrağı için. Bunlardan biri giderse, Allah korusun, bir teki yiterse, ne kalır geride? Ruhsuz bir beden! Ondan sonra yaşasan ne olacak, yaşamasan ne olacak? Ceset olursun ceset! (Darağacında Bir Bozkurt)
Engellenemez duygulara doğru uçar kişioğlu (Fırat'a Destan)
Destan milletin hafızasıdır. (Destanlarımız)
Cengiz Han, Moğol'u şöyle tanımlamıştı:

“Gününü yaşarken bir yavru karacadır Moğol. Toy ve şölen günlerinde genç bir taydır. Ne zaman ki savaş gelip çatar, vahşi bir doğan olur Moğol. Yağıların üzerine bir yaşın gibi atılır. Gün gelir yaşlı bir kurt benzeri pusuda gizlenir. Geceleri baykuş gibidir, uyumaz! Moğol değişkendir çünkü bozkırın ürünüdür. Onun yaşamı bozkıra denk olmalıdır” (Moğol)
"Biz, yalnızca, tek olan Tanrı'ya secde ederiz!" (Kadim Türk Budun Kimmerler)
Onun fiyatı yoktu. Bedeli canı, kanı bile olsa doğruluktan, dürüstlükten şaşmayacaktı. (Bakan Bey'i Vurdular!)
Atı olmayan bir Türk diğer yarısını bulamamış gibidir. (Bozkurt Destanı)
Kiok Tanhu, Yüeçiler üzerine yürüyordu.
Yer sarsılıyordu atların ayak seslerinden.
Ötüken Yış er doğuruyordu. (Kiok Han)
Sevisi ağır basmış, bütün düşüncesini tutmuştu.
Sevi başa düşünce, başka ne varsa unutulur! (Kadim Türk Budun Kimmerler)
Özlenecek o kadar çok şey vardı ki gelecekte... (Kadim Türk Budun Kimmerler)
İnsandan insana değişir sevda alıntısı!
İnsandan insana başkalaşır!
Adım adım aşılır da bütün safhalar, en sonunda en yüce anlamında doruklaşır.
Bu memlekette 'SEVDA' hakkıyla yaşanır! (Sevda Üzerine Memleket Hikayeleri)
Kahramanlık, Türkler için biçilmiş bir giysiydi. Bu giysiyi severek, isteyerek giyiyorlardı. Severek, isteyerek ölüyorlardı. (Bozkurt Destanı)
Şehzade Bayezid, Murat Han'ın en güvendiği kişilerden ve kendinden sonra tahta oturacak veliahtıydı. Seçim böyle yapılmıştı.
Ancak askerin gözünde başka bir şehzade daha öncüldü.
Şehzade Yakup...
Onun yeri başkaydı.
Bu durum Bayezid'i düşündürüyor, gelecekte kardeşinin taht ile arasına gireceği korkusunu yaşıyordu.
...
Hem kardeşini kolluyordu hem de ondan çekiniyordu. (Osmanlı'da İktidar Kavgaları ve Hanedan İçi Kıyımlar)
Türk yok edilemez, çünkü Tanrı Türk'ü korur ve yüceltir! (Aksaçlılar Meclisi 1 - Devletin Bekçileri)
"Doğru ve gerçek söz keskin bıçakla aynıdır!"
Moğol atalar sözü, doğru söze verilen değeri böyle açıklar. (Gök Moğolların Başbuğu: Cengiz Han)
Tanrı insanı var etmiş. Bakmış eksiği var, us vermiş. Yine yetmemiş, sol göğsünün altına yürek koymuş. (Tuğrul ve Çağrı Bey Devlet Yolunda)
Beni iyi dinleyin Türk, Oğuz Beyleri, uluları….
Türk budun buyruklarıma uyun.
Şunu unutmayın!
Üstte Gök çökmese, altta yer delinmese, Türk’ün ilini, töresini kimse bozamaz. Kimse Türk’ü yıkamaz.
Türk budun, kendini bil. Titre ve kendine dön. (Göktürkler Destanı 4 - Bengütaşlar Çağı)
Bir gün Bahadır Şad'ın bir öyküsünü duydum, rahatladım. Anlattılar ki, Bahadır Şad, Çin Duvarına bakıp bakıp gülmüş. "Bu us işi değil!" demiş "Çin'i korumaktan çok, bize geçit görevi yapar bu duvar. Duvarın üzerini tutacak kadar çok sakçıyı, duvarın üzerinde savaşacak kadar çok çeriyi nerden bulacaklar? Çin, nasıl bir bela yaptığını, duvar bittiğinde anlayacak! Onca emeğe, onca cana yazık..." (Mete Han)

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/kitap/hunlar-da-cilgindi-hun-turklerinin-cilgin-tarihi-ahmet-haldun-terzioglu-kitap-ozeti-konusu-ve-incelemesi)