# Hz. Ömer - Ahmet Cemil Akıncı Kitap özeti, konusu ve incelemesi

> Hz. Ömer kimin eseri? Hz. Ömer kitabının yazarı kimdir? Hz. Ömer konusu ve anafikri nedir? Hz. Ömer kitabı ne anlatıyor? Hz. Ömer PDF indirme linki var mı?  Hz. Ömer kitabının yazarı Ahmet Cemil Akıncı kimdir? İşte Hz. Ömer kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/kitap/hz-omer-ahmet-cemil-akinci-kitap-ozeti-konusu-ve-incelemesi
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2022-05-08T21:00:12+03:00
- Güncelleme: 2022-05-08T21:00:12+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: Kitap
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2022/05/08/ahmet-cemil-akinci-kimdir-ahmet-cemil-akinci-kitaplari-ve-sozleri-217661.jpg

Kitap Künyesi
 Yazar: Ahmet Cemil Akıncı 
 Yayın Evi: Bahar Yayınları 
 İSBN: 9754501261 
 Sayfa Sayısı: 445 
--reklam--
Hz. Ömer Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Hz. Ömer İslam tarihin en önemli şahsiyetlerinden biridir. Müslüman olmadan önceki hayatında toplumda liderlik ve gerçeği arayan bir kişi iken, oldukça çarpıcı olayların sonucunda müslüman olmuş ve onun İslam'ı seçmesi Müslümanlığın yükselişini ateşlemiştir. Daha sonraki hayatında Hz. Peygamber'in sürekli yanı başında bulunan ve karışlaşılan her meseleyi aşmak için görüşlerini belirten Hz. Ömer özellikle Halife olunca yaptığı idari, hukuki ve siyasi düzenlemeler ile İslam tarihine damgasını vurmuştur.
--reklam--
Hz. Ömer Alıntıları - Sözleri
Beni kimsenin bilmesi önemli değil.
Rabb’im bilsin yeter.
Kim ne derse desin bana Rabb’im kulum desin yeter...

// Hz. Ömer (r.a)
Ben duanın kabul edilmemesi kaygısı taşımam. İçimde dua etme isteğinin olmaması kaygısı taşırım.

// Hz. Ömer (r.a)
...
O günün gecesinde Hazreti Ömer (R.A.) hastalandı. Gelen hekimler hastalığını bal yiyerek giderebileceğini söylediler.
Dışarda satılan bal yoktu o sıralarda. Ancak Beytülmal’de vardı.
Hazreti Ömer (R.A.) istese alır, gelince yerine koyardı.
Öyle yapmadı. Ertesi gün camide durumu halka anlattı. Hazineden ödünç olarak bir miktar bal verilmesinin iznini istedi. Bu izin çıktı. Hazreti Ömer (R.A.)’in isteği de gerçekleşti. Çünkü halk, bir cumhurbaşkanı da olsa, hiç kimsenin müsaadesiz devlet malından faydalanmayacağını anlamıştı.
“Halife güzel giyinir, kuşanır ve kıymetli eşya kullanırsa halk derhal onu taklit eder. Mal mülk sahibi olma hevesine düşer. Böylelikle iş çığırından çıkar.”
Madem ki halkın yaşama seviyesi yükselmişti ve madem ki Hazreti Ömer (R.A.) onlardan kopmamıştı. Demekki o da halkla aynı refahı yaşıyordu.
Çünkü Hazreti Ömer (R.A.) saray yerine milletinin sıcak kalbinde oturmayı, her an dudaklarından fışkıran hayırlı dualarla yaşamayı, gözlerinden dökülüp incileşen şükran damlacıklarıyla süslenmeyi hiçbir şeye değişmiyordu.
Hazreti Ömer (R.A.), geçen yıl içinde ilk önce, en önem verdiği adli teşkilatı geliştirdi. Çünkü O, adalet olmadıkça ne insana insan denebileceğini, ne de devletin yaşayacağını biliyordu.
Adalet, bir millet için kan damarı demekti.
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir.
Hukukun en kötüsü, mazlumu korkutandır.
Kalbin ahlakına 'edep' denir.
Allah, başkasına acımayana acımaz.
Bana hatamı söyleyenden Allah razı olsun.
"şu üç şey olmazsa Rabbime kavuşmayı dilerdim: Allah yolunda yürümek. alnımı toprağa sürerek secde etmek. ve en güzel meyveleri toplamışçasına sözün güzelini veren insanlarla sohbet etmek."
Namaz kılan yaşlıyı severim,ama namaz kılan gence aşığım..
Hz. Ömer: Hızla camiye koşan çocuğun kolundan tutarak, daha küçüksün bu acelen ne dedi? Çocuk: ”Dün benden daha ufak birisi öldü.” dedi.
Yalnızlık, cahil kişilerle oturmaktan daha hayırlıdır.

Hz. Ömer
--reklam--
Hz. Ömer İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Hz.Ömer: Gülmesi çok olanın heybeti azalır. İnsanları küçümseyen, insanlar tarafından küçümsenir. Bir şeyi çokça yapan o şey ile tanınır. Sözü çok olanın hatası çok olur. Hatası çok olanın hayası az olur. Hayası az olanın iffeti az olur. İffeti az olanın kalbi ölmüştür..
***anlatılan kişi mükemmel olunca kitapta güzel olur.çok güzel... (Dilek kirik yıldız) 
Adalet olmadıkça yönetimin.
edep olmadıkça adaletin.
Cömertlik olmadıkça,
Zenginliğin faydası olamz ..

,,,,,,,,

,, (Resul Songur) 
"Doğruluk her ne kadar seni öldürse bile ondan ayrılma. Dünyaya az meylet ki hür yaşayasın."
Anlatılan muhteşemken anlatılışı kötü olabilir mi? Hz. Ömer'i öğrenebileceğiniz harika bir eser. (sínєm kαчα sαç) 
--reklam--
Hz. Ömer PDF indirme linki var mı?
--reklam--
Ahmet Cemil Akıncı - Hz. Ömer kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Hz. Ömer PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Ahmet Cemil Akıncı Kimdir?
1914 yılında Akka'da doğdu. 1929'da Kuleli Askerî Lisesini, Harbiye ve Topçu Okulunu bitirdi (1934). 1960' ta albay rütbesiyle ordudan emekli oldu. 1 Ocak 1984 yılında İstanbul'da öldü.

Dinî ve millî konuları işleyen romanlar yazdı. Rahat bir üslûp kullandı ve birçok konuda muteber olmayan kaynaklara dayandı. Dinî romanlarında bilinenlerin ötesinde hayal gücünü fazla zorlamıştır.

Dinî romanları: Kâbe'ye Doğru (Hz. Âdem'den Hz. Musa'ya kadar her peygamber bir kitap teşkil eder. 27 cilttir. Toplam 5500 sayfadır. 2. bs., 1981), Kâbe'den Fışkıran Nûr (15 cilt, 1983), Rahmet Müjdecisi Hazret-i Muhammed'in Hususiyetleri, Hazreti Ebûbekir, Hazreti Ömer, Hazreti Osman, Hazreti Ali, Hazreti Hatice, Halîlü'r-Rahman Hazreti İbrahim, Hazreti Peygamber'in Savaşları, Sabır Çağlayanı Peygamber Hazreti Eyyûb, Hızır'ı Arayan Peygamber, Hazreti Aişe, Hazreti Fâtıma, Hazreti Âmine, Hazreti Hamza, Gir Cennetime, Cinler Âlemi... Millî Romanları: Asil Düşman, Hilallerin Gölgesinde, Mehmetçikle 30 Yıl, Selçuk Kartalı Aldoğan, Elif Sultan, Yaylanın Derdi, Yüzbaşı Murat.
--reklam--
Ahmet Cemil Akıncı Kitapları - Eserleri
Hz. Hatice
Hz. Aişe
Hz. Fatıma
Hz. Amine
Hz. Ömer
Hz. Ali
Hz. Ebubekir
Hz. Adem
Hz. Osman
Hz. Hamza
Hz. Yusuf
Hz. İbrahim
Hz. Nuh
Hz. İdris ve Hz. Şit
Hz. Bilal-i Habeşi
Hz. Lut
Hz. İshak ve Hz. Yakup
Hz. Hud
Hz. İsmail
Hz. Salih
Hz. Musa
Hz. Eyyüb ve Hz. Zülkifl
Hz. Harun
Hz. Süleyman
Hz. İlyas ve Hz. Elyesa
Hz. Davud
Hz. Yuşa
Hz. İsa
Hz. Şuayb
Hz. Zekeriya
Hz. Yunus ve Hz. Şa'ya
Hz. Yahya
Cinler Alemi
Eyyüb Sultan
Hz. Veysel Karani
Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed (sav)
Hz. Musa ve Hz. Harun - Peygamberler Tarihi
Hz. Adem'den Son Peygambere Peygamberler Tarihi (10 Cilt Takım)
Selçuk Kartalı Aldoğan Hilal’e Saldıran Sırtlanlar (İKİNCİ KİTAP)
Selçuk Kartalı: Aldoğan
Mehmetçikle 30 Yıl
Elif Sultan
Rahmet Müjdecisi Hz. Muhammed'in Hususiyetleri
Asil Düşman
Hızırı Arayan Peygamber
--reklam--
Ahmet Cemil Akıncı Alıntıları - Sözleri
"ALLAH kullarından birini dünya ve ahiret nimetleri arasında muhayyer bıraktı. O kul, ahiret nimetlerini tercih etti" (Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed (sav))
İnsandı bu, henüz menfaatinin hangi tarafta olduğundan habersizdi. Tayin edemiyordu. Sanki bir güreş meydanındaydı. El çırpacak, yaranacaktı ama galip geleni kestiremiyordu. Gözleriyle görmek istiyordu. (Hz. Musa ve Hz. Harun - Peygamberler Tarihi)
Ben ilmi peygamberimden servet biriktirmek, gurur taslamak için öğrenemedim. Yüce Allah'a daha çok yaklaşmak için tahsil ettim.

Hz. Yuşa (Hz. Yuşa)
"Keşke beden acılarının en dayanılmazlarına çarpılsam." diyordu. "İçimde beliren nedamet, pişmanlık sızısı her şeyden pek beterdir." (Hz. Davud)
Allah zâhirdir. Fakat görecek göz, hissedecek yürek ister. (Hz. İsa)
Zaman zaman
Baharı yaşamasa,
Murat bahçelerinde
Gezinmezse gönül,
Dünyanın kahrı çekilmez. (Hz. Ali)
"Ben hiçbir kimsenin sizinle dövüşmesine müsaade edemem, Eğer dövüşen çıkarsa emrim dışına çıkmış olur. Ben, kardeş kanı dökerek bir fitne ve kan devri açmak istemiyorum, Yoksa, çoktan karşınıza ordular sıralardım." (Hz. Osman)
Yıldızlar yürür denizler durur Gelen kalmaz giden gelmez Acaba vardıkları yerde hoşnut olup da mı bekliyorlar? (Hz. Hud)
Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur:
“Hatice’den daha üstününü görmedim. Tüm insanlar inkar ederken, o bana inandı. Herkes beni yalanlarken, o "sen doğrusun çekinme ve devam et" dedi. Herkes beni yalnızlığa terk ederken, o sadece imanı ve sevgisiyle değil, malıyla da bana destek oldu. Bu uğurda maddi varlığını feda etmekten geri durmadı. Bana her koşulda sahip çıktı ve üstelik çocuklarımın anasıdır.” (Hz. Hatice)
Ne mutlu, bir zamanlar (Siyah kadının oğlu) diye hakaret edilen Bilâl-i Habeşi'ye ki, bin dört yüz seneden, beri her sabah ezanında ilahi bir ikaz olan ilhamı, Ezan-ı Muhammedi'de tekrarlanır durur. (Hz. Bilal-i Habeşi)
Niçindir, nedendir gittikçe artan bu cehennem? Niye suçluyu suçsuzdan ayırmadan bulduğunu kursağına dolduruyor? (Hz. Aişe)
Dost bildiğinle sırt sırta oturacağına,düşmanınla karşılıklı otur...
Daha emniyette olursun. (Hz. Amine)
''Yaratılanı razı etmek için yaratılmadık'' (Hz. İsa)
Hayallerimin dünyasını. doyasıya! Çok görenler ne kazaniyorlar. Kirlettikleri yeryüzü. Bakışlarına saplanan dikenlerle dolu (Hz. İdris ve Hz. Şit)
İnsan pırıl pırıl yanan
Bir altın gibiyken
Kendisini bilerek
Şeytanın avucuna bıraktı.
O da dilediği gibi oynuyor onunla
Parlaklığını silip karartıyor.

Hangi mirasyedi
Bizim kadar el çabukluğuyla
Harcadı şerefini?
Nurundan onurundan oldu
Dövünmek, çırpınmak neye yarar!
Kökü kurumuş ağaç yeşerir mi? (Hz. Lut)
Yüce Allah, ne ırk ayırır, ne renk. (Hz. Davud)
".....Kısacası insan ayağının değdiği her yer yanıyor, yakılıyor."
"Onun ulaşamadığı bir yere gidelim." (Hz. Osman)
Umurumda değil
Can verme korkusu
Anlık tadılacak
Hürriyet yeter. (Hz. Davud)
Hukukun en kötüsü, mazlumu korkutandır. (Hz. Ömer)
Sabahları uyanır uyanmaz ,pencereye koşuyorum.
Daldaki beyaz gül sanki yeni açılmış bir gonca.
Akşamları içeri çekilirken bakıyorum,
Yine aynı tazelikte .
Benim gibi , herkes ilgileniyor onunla.
Bakmaya kıyamıyor .
O halde niçin nefsine
Yenilip koparayım onu .
Sıcağın , ayazını soldurmadığı çiçeği
Hoyrat ellerimle soldurayım ? (Hz. Amine)

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/kitap/hz-omer-ahmet-cemil-akinci-kitap-ozeti-konusu-ve-incelemesi)