# İblis - Bilal Yararlı Kitap özeti, konusu ve incelemesi

> İblis kimin eseri? İblis kitabının yazarı kimdir? İblis konusu ve anafikri nedir? İblis kitabı ne anlatıyor? İblis PDF indirme linki var mı?  İblis kitabının yazarı Bilal Yararlı kimdir? İşte İblis kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/kitap/iblis-bilal-yararli-kitap-ozeti-konusu-ve-incelemesi
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2022-04-29T00:00:10+03:00
- Güncelleme: 2022-04-29T00:00:10+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: Kitap
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2022/04/29/bilal-yararli-kimdir-bilal-yararli-kitaplari-ve-sozleri-210786.jpg

Kitap Künyesi
 Yazar: Bilal Yararlı 
 Yayın Evi: Dua Yayıncılık 
 İSBN: 6054772148 
 Sayfa Sayısı: 208 
--reklam--
İblis Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Bu kitap, insanın / insanlığın en büyük düşmanı olan şeytanı anlatmaktadır. Nasıl tuzaklar kurduğunu, insanları nasıl aldattığını, hilelerini, desiselerini ve oyunlarını kıskançlığıyla beraber bu kitapta okuyacaksınız. (Tanıtım Bülteni'nden)

--reklam--
İblis Alıntıları - Sözleri
Örtü edep demektir, kişiyi ak süt kılar.
Örtü onur demektir, kişiyi haysiyetli kılar.
Örtü ar demektir, kişiyi şerefli tutar.
Örtü iffet demektir, kişiyi tertemiz kılar.
Örtü takva demektir, kişiliğe yücelik verir.
İblis, kafir cinlerden eş seçti. O da kendi zürriyetinin çoğalmasını ve onlardan ordu kurup insan üzerine salmayı planlıyordu.
Her insanın kalbinde karakutu denilebilecek, nefsin ana merkezi ve şeytana daima açık olan bir karanlık nokta bulunur. Buna "Lümme-i Şeytan" denilir. (Müslim)
Öyle bir noktadır ki, şeytan orayı kendine mekan tutuyor ve insanı istediği gibi yönlendirmeye muktedir olabiliyordu.
Bir de ne görsün, yıldızlar dökülüyordu yağmur taneleri gibi. Korkulu gözlerle izliyordu ve sonra yüreğine paramparça eden apaydinlık, parlak bir yıldız semada yerini alıyordu. İşte bu AHMED'in YILDIZIYDI.
Tahta döndü, oturmak istedi. Başı döndü, bir yere dayanmak istedi, başaramadı. Sarhoş sarhoş dolandı, yalpaladi ve pelte pelte olup yere düştü.
--reklam--
İblis İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Nasıl düşmanımız oldu: Yaratılmadan önce iblise verdiğimiz rahatsızlıktan yaratıldıktan sonra bunun büyümesi ve bize olan kinin onu en değerli halden en değersiz hale nasıl geldiği süreci en güzel şekilde yansıtan bir kitap (Halil can çubukçu) 
Insanlığın en büyük düşmanını (şeytan)onun entrikalarını hak yolda ilerleyenlere olan kinini düşmanlığını en iyi şekilde anlatmaktadır.
"Rabbim şeytanların vesveselerinden sana sığınırım."
(Müminun,97) (Hiram abif) 
özellilkle sondaki hikayelerle puanım bir anda 7 den 8 e yükseldi... okunması kesinlikle gerek olan bir kitap spoiler etmiyim alın okuyun mutlu olacaksınız kısasslar çok hoşunuza gidecek (Levent Günaydın) 
--reklam--
İblis PDF indirme linki var mı?
--reklam--
Bilal Yararlı - İblis kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de İblis PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Bilal Yararlı Kimdir?

--reklam--
Bilal Yararlı Kitapları - Eserleri
Akıbet Cennet Mi, Cehennem Mi?
Takip
Meçhul Adam
Öğretmen
Ateşte Yeşeren Umutlar
İblis
Hacegan İle Esfer
Katip
Mahkum Eden Hayatlar
Sevgili Efendimiz
Örnek Hayatlarıyla Hanım Sahabiler
--reklam--
Bilal Yararlı Alıntıları - Sözleri
İnsanoğlu için örtük (kapalı) görünen şey, açıktan daha gizemlidir. Hakikat daima apaçık ortadadır,o kadar apaçık ortadadır ki, çok sade ve çok basit olduğu için biz göremiyoruz... (Meçhul Adam)
" Her bela ve musibet bir imtihandır. Mü'min kişi sürekli sınanır. Allah (svt) yolunda mücadele edenler ve mücadele aşamasında her zorluğa göğüs gerip sabredenler , bu gibi imtihanlarla belirlenirler ve nihayetinde sonsuz mutluluğa kavuşurlar. " (Takip)
Güvenin, huzurun ve selametin rafa kalktığı bir devir yaşanıyordu. (Katip)
İslam'da cihattan önce namaz farz oldu. (Mahkum Eden Hayatlar)
"... ne de olsa toplumu eğiten de , değiştiren de ANNELERDİR. " (Takip)
Yeni bir hayata başlıyor gibiyim. (Öğretmen)
Öğretmen mum gibidir
Kendisi eriyor insanlara ışık saçıyor :) (Öğretmen)
Yok işte, dün hayal ettiklerinden bugün keyif alamıyordu. Anlıyordu. Önemli olan iç huzurdu. (Ateşte Yeşeren Umutlar)
Buranın büyükleri, çocuklar gibi düşünmezdi. Bilakis çocukların kendileri gibi düşünmelerini ve yaşamalarını beklerlerdi. Hep çocuklara bir şeyler dayatırlardı. (Ateşte Yeşeren Umutlar)
Bakmayın öğretmenlerin çoğu da okumaz. Kütüphaneden en az kitap alıp okuyan yine de öğretmenlerdir. (Öğretmen)
Çaresizlik bazen insanı, suçu kabul etmeye itiyor.. (Öğretmen)
Reçetemde vurdumduymazlık yazıyordu. Yoksa bir köşede telef olup giderdim. (Mahkum Eden Hayatlar)
Dikensiz gül, rayihadan yoksundur. (Ateşte Yeşeren Umutlar)
.... Zihin gözlerini de aydınlatacak bir güneşe ihtiyacı vardı. (Meçhul Adam)
Sanki farklı dili kullanan farklı dünyanın insanlarıyız.. (Öğretmen)
Vücuduna merhem olabilirdim, ama ona acı veren vücudu değil, kederli ruhuydu ve ruhuna ulaşamazdım. (Katip)
Anladım ki, Allah'tan uzak yaşayanlar sürünmeye mahkummuş. Allah'a inanmayan kalp, kilitli; ibadetsiz hayat, çileli zindanmış. (Mahkum Eden Hayatlar)
Allah'ın takdirinden başka hiçbir şey yapamazsınız... (Ateşte Yeşeren Umutlar)
"Öğrenmek yaşamakla olur; yaşamak da öğrenmeyle." (Meçhul Adam)
Hiçbir hayvan, insan kadar vahşi olamazdı (Ateşte Yeşeren Umutlar)

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/kitap/iblis-bilal-yararli-kitap-ozeti-konusu-ve-incelemesi)