# İslam / Goethe - Arif Arslan Kitap özeti, konusu ve incelemesi

> İslam / Goethe kimin eseri? İslam / Goethe kitabının yazarı kimdir? İslam / Goethe konusu ve anafikri nedir? İslam / Goethe kitabı ne anlatıyor? İslam / Goethe PDF indirme linki var mı?  İslam / Goethe kitabının yazarı Arif Arslan kimdir? İşte İslam / Goethe kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/kitap/islam--goethe-arif-arslan-kitap-ozeti-konusu-ve-incelemesi
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2022-07-05T04:00:03+03:00
- Güncelleme: 2022-07-05T04:00:03+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: Kitap
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2022/07/05/arif-arslan-kimdir-arif-arslan-kitaplari-ve-sozleri-262093.jpg

Kitap Künyesi
 Yazar: Arif Arslan 
 Yayın Evi: Öteki Adam 
 İSBN: 9786056326233 
 Sayfa Sayısı: 112 
--reklam--
İslam / Goethe Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
'Hiç kimse Hz.Muhammed'in prensiplerinden daha ileri bir adım atamaz.Avrupa'ya nasip olan bütün
başarılara rağmen, bizim konulmuş olan bütün kanunlarımız, İslâm kültürüne göre eksiktir.Biz Avrupa milletleri medeni imkanlarımıza rağmen Hz.Muhammed'in son basamağına varmış olduğu merdivenin daha ilk basamağındayız.Şüphe yok ki, hiç kimse bu yolda O'nu geçemeyecektir.'

Goethe, Avrupa edebiyatında bir devir açan adam olarak tanınır.Fakat onun çok az bilinen hatta kasıtlı olarak gizlenen bir yanı vardır ki, bu da Avrupa'da, özellikle Almanya'da ilk İslam sempatisini uyandıran kişi olmasıdır.Bundan dolayı da çağdaşları tarafından şiddetle eleştirilmiştir.
Goethe'nin, İslam'a ve Hz.Muhammed'e (s.a.v.) bağlılığı ve teslimiyeti Tolstoy'dan daha keskin ve belirgin.Kur'an-ı Kerim'in Almanca' ya tercümesini sağlamıştır. Asırlardır üzeri kapatılan İslam'ı batı toplumuna onların ön yargılarını kırarak, onların anlayacağı bir dille sunmuştur.
Goethe, Hz.İsa'yı Allah olarak görmüyordu.İslam'daki tevhid inancını kabul edip, Hıristiyanlıktaki teslis inancını ise reddediyordu. Kiliseye gitmiyor, günah çıkartmıyordu.
70 yaşında iken Kur'an'ın Peygamber'e semadan indirildiği Kadir gecesini büyük bir hürmetle kutladığını cesurca söyleyebilmiştir.
İslam Peygamberi (s.a.v.) için çok güzel bir kaside kaleme almıştır."Mahomets-Gesang" isimli bu kaside 1774 yılında Göttinger Musealmanac Dergisi'nde yayımlanmıştır.
Hayatında kendisine örnek olacak insanı aramış, kendisinin de söylediği gibi Hz.Muhammed'i (s.a.v.) bulmuştur.
Goethe'nin Türk soyu Selçuklular'dan Sadık Selim Sultan'a kadar uzanmaktadır. Ayrıca, Müslüman Başkırt Türklerini evinde misafir etmiştir.
Goethe, imanını Doğu - Batı Divan'ındaki bir sözü ile açıklamıştır: "Bu eserin yazarı Müslüman olduğu şüphesini reddetmez." Bazı muhalifleri Goethe'nin Müslüman olduğunu iddia etmekle onu zor duruma düşürüp itibarını sarsacaklarını sanmışlardı. Goethe 'de bu iddiayı kabul etmiştir.

Elinizdeki kitapta, bir yandan çetin bir dönemde İslam'ı araştırıp bulmuş, Kur'an'ı ve Hz. Muhammed'i (s.a.v.) okumuş, anlamış ve teslimiyet gösterip, Müslüman olmuş olan Goethe'nin saklı kalmış gerçeklerini okurken, bir yandan da İslam dini ve Hz.Muhammed (s.a.v.) ile ilgili hayranlık dolu sözlerini keşfedeceksiniz.
--reklam--
İslam / Goethe Alıntıları - Sözleri
"Bir olan Allah'a iman, daima ruh yükseltici etki gösterir. Zira bu inanç insana, kendi iç aleminin birliğini hatırlatır." (44)
"Her şeyden evvel eğer inanç hak bir inançsa, o zaman bu, insanı iyi işlere yöneltir." (35)
Ve kibir imanın önündeki en büyük engeldi.
"İnsanlık sahip olduğu her şeyi Hz. Muhammed'e borçludur." (5)

Johann Wolfgang von Goethe
'Hiç kimse Hz.Muhammed'in prensiplerinden daha ileri bir adım atamaz.Avrupa'ya nasip olan bütün
başarılara rağmen, bizim konulmuş olan bütün kanunlarımız, İslâm kültürüne göre eksiktir.Biz Avrupa milletleri medeni imkanlarımıza rağmen Hz.Muhammed'in son basamağına varmış olduğu merdivenin daha ilk basamağındayız.Şüphe yok ki, hiç kimse bu yolda geçemeyecektir.
"İnsanlık sahip olduğu her şeyi Hz. Muhammed'e borçludur."
"Kilisenin sağlam bir midesi vardır.
 Birçok ülkeyi yuttuğu halde,
 Gene hiçbir vakit hazımsızlığa uğramamıştır.
 Yalnız kilise sevgili hanımlar,
 Haram malı mükemmelen hazmeder."
"Kur'an-ı Kerim'de Musa'nın dua ettiği gibi dua etmek istiyorum. Yarabbi, benim dar olan göğsümü genişlet."
"Kur'an'ın Peygamber'e semadan indirildiği bu mübarek geceyi ben niçin hürmetle kutlamayayım?"
Kur’an-ı Kerim’de Musa’nın(a.s) dua ettiği gibi dua etmek istiyorum. Yarabbi,benim dar olan göğsümü genişlet.

GOETHE*
GOETHE'NİN Hz. MUHAMMED'E YAZDIĞI ŞİİR

Sevinç sevinç berrak
Ve yıldız yıldız parlak
Bir dağ pınarı
Üstünde beyaz bulutların
Ve kuytusunda bir yeşil yamacın
Aziz ruhlar sallamış beşiğini
Veda edip çocuk tazeliğiyle bulutlara
Raks eder gibi iner mermer kayalara
Haykırır sevincini semalara
Dağ geçitlerinde
Önüne katar renk renk çakılları
Ve bağrına basar kardeş pınarları
Çiçeklenir ayak bastığı yerler
Ve nefesiyle yeşerir çimenler
Yoldaşı olur şimdi ırmaklar
Ovaları doldurur gümüş ışıklar
Bir ses yükselir pınarlardan

"Kardeş,
Ayırma bizi koynundan,
Bekliyor Yaratan.
Yoksa bizi çölün kumları yutacak
Güneş kanımızı kurutacak
Kardeş,
Dağın ırmaklarını, ovanın ırmaklarını
Hepimizi alıp koynuna
Eriştir bizi yüce Rabbına
Ezelî Deryâ'nın yanına."
Peki, der, dağ pınarı
Kendinde toplar bütün pınarları
Ve haşmetle kabarır göğsü, kolları
Ülkeler açılır uğradığı yerlerde
Yeni şehirler doğar ayaklarının altında...
Kulelerin alev zirvelerini
Ve haşmetli mermer saraylarını
Bırakıp arkasında
Yürür mukadder yolunda
Dalgalanır başının üstünde binlerce bayrak
İhtişamının şahitleri
Evlâtlarını Rabbine ulaştırarak
Karışır İlâhî ummana coşarak!

Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832)
--reklam--
İslam / Goethe İncelemesi - Şahsi Yorumlar
--reklam--
İslam / Goethe PDF indirme linki var mı?
--reklam--
Arif Arslan - İslam / Goethe kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de İslam / Goethe PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Arif Arslan Kimdir?
12 Haziran 1957 yılında, Akseki (Antalya), Güçlüköy’de doğdu. 1969 yılında ilkokulu bitirdi. İlkokuldan sonra iki yıl Arapça ve Kur’an eğitimi gördü. 1977 yılında Antalya İmam-Hatip Lisesini ve 1981 yılında İzmir Yüksek İslam Enstitüsünü (Dokuz Eylül İlahiyat Fakültesi) bitirdi. Nisan 1982’de askere gitti ve Yedek Subay olarak askerlik görevini yaptı. 26 Aralık 1983’te, Ovacık’ta (Tunceli) öğretmenlik görevine başladı. Bir yıl Ovacık Lisesinde çalıştı. 1984–1985 öğretim yılında, Kayseri’ye tayin oldu. Görülen ihtiyaç üzerine Kadı Burhanettin Ortaokulu, Kayseri Lisesi, Melik Gazi İmam-Hatip Lisesi olmak üzere üç ayrı okulda görev yaptı. Bunun yanı sıra çeşitli camilerde vaaz etti. Sohbetler düzenledi ve konferanslar verdi…

Temmuz 1987’de kendi isteği ile İstanbul’a tayin oldu. Gazi Osmanpaşa 1987-1989; Bebek Ortaokulu 1989-1990 (Beşiktaş). Feriköy 50. Yıl Lisesi 1990-1992; Nişantaşı Kız Lisesi 1992-1994 (Şişli). Osman Faruk VERİMER Ortaokulu 1994-1995 (Kâğıthane). Kabataş Ticaret Meslek Lisesi 1995-2000 ve Taksim Ticaret Meslek Lisesi 1999-2000 (Beyoğlu). Maçka İlköğretim Okulu 2000-2010 (Şişli), Osman SAÇMACI 2010 (Sarıyer). Halen çalışmaya devam etmektedir.

Öğretmenlik görevinin yanı sıra duyulan ihtiyaç üzerine yazmaya başladı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitapları ile Sosyal, Kültürel ve Dini konularda kitaplar yazdı. Bosna Savaşı Sırasında “Aydınlar Hareketi” ile birlikte Bosna’ya gitti, olayları yerinde gördü ve incelemelerde bulundu. Gözlemlerini bir dizi halinde Zaman Gazetesine yazdı.

2001-2004 yılları arasında Eğitim Psikolojisi üzerine Mastır; 2004-2009 yılları arasında da genel psikoloji üzerine doktora yaptı. Özellikle Ruhsal ve Parapsikoloji konularında çalışmalar, araştırmalar yaptı, yerinde ve kişiler üzerinde çeşitli incelemelerde bulundu. Birçok yanlış konunun düzeltilmesi için çalışıp uğraştı.

Zaman, Akşam ve Güneş Gazetelerinde süreli olarak günlük yazılar yazdı. Ayna Dergisi, Sızıntı, Zafer, Kırkikindi, Cuma ve Nokta Dergilerinde yazıları, röportajları yayınlandı. Bunların yanı sıra yıllarca konferanslar, seminerler verdi ve panellere, kutlama ve sohbetlere katılıp konuşmacı olarak yer aldı…

Hayatını insanlara hizmet etmeye adayan Arif ARSLAN, karınca kararınca hayırlı işlere katılmanın yanı sıra fırsat buldukça okuma ve yazma çalışmalarına, hizmet için çağrılan her yere gitmeye, TV programlarına katılmaya ve insanları gerçek bilgiye yöneltmeye, hakka ve halka hizmet etmeye devam etmektedir.  

Kitap çalışmalarının yanı sıra üç yıl Üsküdar FM’de Radyo programları yaptı. Televizyon izleyicilerinin kendisini ilk tanıması 2000-2001 yıllarında Kanal D ve Kanal 6 ile başlamış ve Flaş TV’de Aydoğan Vatandaş’ın yaptığı “Kara Kutu” Programının bir ay boyunca konuğu olduğu yıllara rastlar. Daha sonra bilgileriyle dikkat çeken ve ilgi gören Arslan, davet edilen birçok programa katıldı ve bu günlere geldi. Bu arada pek çok yazarın dokunamadığı, toplumda bir ihtiyaç olan ilginç konuları araştırıp kitap haline getirdi ve toplumu aydınlatma çalışmalarını sürdürdü. 

2008-2009 Sezonunda, Star TV’de “Arım Balım Peteğim” Programına sürekli olarak Dinî, Psikolojik, Sosyal ve Kültürel konularda danışmanlık yaptı. ATV, ATV Avrupa, Kanal D, Show TV, Samanyolu, Mehtap TV, Kanal 7, Kanal A, Kanal T, TVNET, Beyaz TV, Kanal Türk gibi çeşitli televizyon kanallarına günlük ve daimi konuk olarak katıldı. Bu katılımları ile insanlara İslam inançları doğrultusunda, halkın anlayacağı temiz bir Türkçe ve anlaşılır bir dille, doğru ve samimi yorumlar yaparak gerçeğin ve temiz inançların kazanılmasına çalıştı. Başta FOX TV olmak üzere hemen her kanalda beklentisiz olarak İslami ve Sosyal konularda danışmanlık yapmaktadır. Çalışmalarının büyük ağırlığını oluşturan Dini ilimler ve Dua konularında halka ve insanlığa rehberlik etmeye devam etmektedir.

Aralık 2009’da Tatlıses TV’de “Gerçeğe Doğru” adlı kendi programını yaptı ve bir yılı aşkın bir süre devam etti. 2010-2012 yıllarında “Ramazanın Şifreleri” Fox TV ve “Hayatın Şifreleri” TNT de daimi konuk oldu. Ramazan 2012 de Kanal Türk’te, “Habercin Ali” programında daimi konuk olarak bulundu ve Dini konularda açıklamalar yaparak halkın sorularını cevapladı. 

Daha pek çok kültürel faaliyetlerde bulunan Arif ARSLAN, aynı zamanda şiir yazan iddiasız bir şairdir. Yazarın yayınlanmış araştırma, telif, şiir ve ders kitapları olmak üzere çeşitli eserleri vardır. Ders ve şiir kitapları dışındaki eserlerinden bazıları aşağıda yer almaktadır. 
--reklam--
Arif Arslan Kitapları - Eserleri
İslam / Goethe
Allah'ın İsimlerinin Sırları
Esma Zikri
Dua ile Gelen Şifa
Dua ile Ruhsal Tedavi
Müslüman Tolstoy
Mutlu Evlilik
30 Başarı Kuralı Büyük İnsanlar Kulübü 70 Başarı İnsanı
Mutluluğun Sırları
Ruhçuluk ve Reenkarnasyon (bütün Dinlere ve İnançlara Göre)
Tevbe Kapısı
Esmaü'ş Şifa
Kıyametin Üç Büyük Habercisi Deccal, Mehdi, Mesih
Lütfen Beni Bir Müslüman Olarak Kabul Edin
Zikrullah
Büyük İnsanlar Kulübü
Kalbe Dokunan Hikayeler
Doğu ve Batı Kaynaklarına Göre Şeytan
Dua ile Korunma
Mutlu Evlilik ve 5 Kuralı
Pusudaki Düşman Şeytan
Dua Kapısı
Kur'an Hakkında Bilmediklerimiz
İstemez Misin Ey Ömer Dünya Onların Ahiret Bizim Olsun
Cinler
İnsan Tefekkür ve İman
İki Aşk Arasında Islak Şiirler
Vesvese
Ruhun ve Bedenin Şifası Dua
Kabul Edilmiş Dualar
Kulluk ve İmtihan
İslam'a Göre Ailevi Problemler Doğum Kontrolü ve Kürtaj
Dualar ve Niyazlar
Hesiodos'tan Marx'a Çalışma İdeolojisi
Ruhun Şifası
--reklam--
Arif Arslan Alıntıları - Sözleri
“Artık herkes Şeytan olmuş: Doğrudur, insanlar da Şeytanlaşmış olabilirler.” (Pusudaki Düşman Şeytan)
"İnsanlık sahip olduğu her şeyi Hz. Muhammed'e borçludur." (İslam / Goethe)
"Şeytanın adımlarını izlemeyin!
Çünkü o size açık bir düşmandır." (Pusudaki Düşman Şeytan)
Şeytan şeytanlıkları, kötülükleri ve aldatmacaları ile her dinde ve ilkel inanışta karşımıza çıkar. Adları ve sıfatları değişir ama işlevi aynıdır. O daima karanlıktır, günahtır, acı verendir... Yüzyıldan yüzyıla güç kazanır, bir tezin antitezidir, ışığın karanlığıdır. (Doğu ve Batı Kaynaklarına Göre Şeytan)
Başarılı insanlar, yenilikçi insanlardır. Kendilerini sürekli yenileyerek önce iç dünyalarını ve daha sonra da dış dünyalarını değiştirirler. (Büyük İnsanlar Kulübü)
Şeytan varsa şeytanlık gibi görülen ya da öyle sanılan her şeyi sadece ve sadece ona bağlamak hiç de akli (rasyonel) değildir, akıl ve bilim artık pek çok şeyi açıklayabilecek durumdadır. (Doğu ve Batı Kaynaklarına Göre Şeytan)
“Tanrı’ya kızdığım için Satanist oldum; Satanist olmak için Satanist oldum; huzur aradığım için gidip Satanistlerin arasına katıldım; bu dünyada daha fazla yaşamanın anlamsız olduğunu anladığım için ruhumu Şeytan’a sattım; ben daha fazla özgürlük istiyorum” (Pusudaki Düşman Şeytan)
"İnsan bilmediğinin düşmanıdır ." (Allah'ın İsimlerinin Sırları)
"Hayatı güzel ve yaşanılır kılan sorumluluktur." (Allah'ın İsimlerinin Sırları)
Uzun uzadıya yapılan konuşmalardan sonra konuşulan şeyleri hatırlamaya çalış. ne kadar gereksiz ve ahmakça olduğunu görüp şaşıracaksın. (Müslüman Tolstoy)
“Değildir bu bana benden,
Bu lütf ile ihsan neden?” (Mutluluğun Sırları)
"Her şeyin bir dönemi vardır. İtibar ve şöhret bile kimi zaman moda, kimi zaman demode olur. Fakat bilgeliğin bir avantajı vardır, o ölümsüzdür." (30 Başarı Kuralı Büyük İnsanlar Kulübü 70 Başarı İnsanı)
Hemen ilave etmek gerekir ki, İblisin küfrü, Allah'ı inkar etmekle değil, "emir ve yükümlülüğü ve amelin gereğini inkâr ile tartışma" şeklindedir. (Doğu ve Batı Kaynaklarına Göre Şeytan)
"Her şeyden evvel eğer inanç hak bir inançsa, o zaman bu, insanı iyi işlere yöneltir." (35) (İslam / Goethe)
"ER-RAHİM" Bu mübarek isim, herhangi bir zalimin üzerine okunursa, zalim zulmü bırakıp adaletle hareket etmeye başlar. (Allah'ın İsimlerinin Sırları)
"İstemez misin ey Ömer? Dünya onların olsun, ahiret de bizim!.." (İstemez Misin Ey Ömer Dünya Onların Ahiret Bizim Olsun)
Sen nasılsın bilmem de ben hiç iyi değilim (İki Aşk Arasında Islak Şiirler)
Hayatta mümkün olduğunca borç ve avans almamaya çalışılmalıdır. Bunlar paranın bereketini götürür. Tutumlu olmak da çok önemlidir. Para yok iken, var olması için tutumlu olmak şarttır. Para var iken de, yok olmaması için tutumlu olmak şarttır. (30 Başarı Kuralı Büyük İnsanlar Kulübü 70 Başarı İnsanı)
Hepimiz aynı anda konuşur, birbirimizi hiç dinlemezdik. Bazen birbirimizi şımartır ve yüceltirdik ki karşılığında şımartılalım ve yüceltilelim. Bazen de birbirimize öfkelenir tımarhanedeymişçesine bağırırdık.!!! (Müslüman Tolstoy)
Hz. Adem' in Cennet bahçesinde işlediği ilk günahtan dolayı Şeytan insanların ruhları peşinde. (Doğu ve Batı Kaynaklarına Göre Şeytan)

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/kitap/islam--goethe-arif-arslan-kitap-ozeti-konusu-ve-incelemesi)