# Köpeğimi Alıp Erkenden - Kate Atkinson Kitap özeti, konusu ve incelemesi

> Köpeğimi Alıp Erkenden kimin eseri? Köpeğimi Alıp Erkenden kitabının yazarı kimdir? Köpeğimi Alıp Erkenden konusu ve anafikri nedir? Köpeğimi Alıp Erkenden kitabı ne anlatıyor? Köpeğimi Alıp Erkenden PDF indirme linki var mı?  Köpeğimi Alıp Erkenden kitabının yazarı Kate Atkinson kimdir? İşte Köpeğimi Alıp Erkenden kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/kitap/kopegimi-alip-erkenden-kate-atkinson-kitap-ozeti-konusu-ve-incelemesi
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2022-07-03T01:00:06+03:00
- Güncelleme: 2022-07-03T01:00:06+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: Kitap
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2022/07/03/kate-atkinson-kimdir-kate-atkinson-kitaplari-ve-sozleri-260674.jpg

Kitap Künyesi
 Yazar: Kate Atkinson 
 Çevirmen: Tuba Geyikler 
 Yayın Evi: Yapı Kredi Yayınları 
 İSBN: 9789750831997 
 Sayfa Sayısı: 332 
--reklam--
Köpeğimi Alıp Erkenden Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Bir alışveriş merkezinin güvenlik şefi olan Tracy Waterhouse için sıradan bir gündü, sahip olmayı aklından bile geçirmediği bir şeyi satın alana kadar… Bir çılgınlık anında verdiği kararla Tracy'nin yarım asırlık yeknesak hayatı altüst olacaktı. Birbiri ardına geçip giden sıkıcı günlerin yerini, her adımda yeni bir korku ve tehlikeyle yüzleşeceği müthiş bir macera alacaktı. 

Bu tuhaf alışverişin etrafında, hafızasını yitirmekte olan yaşlı aktris Tilly'yi, bir araştırma için memleketine dönen dedektif Jackson Brodie'yi ve karşılarına çıkan çeşit çeşit insanı buluşturan iç burkucu bir hikâye örülüyor. Kate Atkinson'ın müthiş bir incelikle kurguladığı bu girift hikâyede anlatılan kişiler ne birer kahraman ne de cani. Köpeğimi Alıp Erkenden, suçlular ile sıradan insanları karşı karşıya değil yan yana getiren, sarsıcı bir ahlaki sorgulamanın romanı. Geçmişin asla geride bırakılamayacağına dair ürpertici bir hatırlatma…

Suç Dosyaları, Çarkıfelek ve Güzel Haber Ne Zaman Gelir? romanlarından tanıdığımız dedektif Jackson Brodie'yle yeni bir buluşma.

"Romanın her sayfasından karşı konulmaz bir coşku fışkırıyor… Zekâ, açıksözlülük, şefkat ve profesyonelliğin sıra dışı birlikteliği." 
-Guardian-

"Atkinson'ın dedektif romanları modern zamanların tuhaflığını çok iyi yansıtıyor. Keskin bir mizah anlayışı, duyguları da işin içine katan bir yoğunluk ve dört dörtlük bir zekâ iş başında." 
-Independent-

"Atkinson'ın en iyi romanı. Aslında, tür ayırt edilmeksizin, İngiltere'de son yıllarda yayımlanmış en iyi roman demeliyiz… Keskin gözlemlerle dolu, eleştirel ve zekice bir iş." 
-Mirror-

"Kate Atkinson, suç edebiyatında kendine has bir alt-tür yarattı… Dokunaklı, mizahi, gerçeküstü… Her anlamda eğlenceli." 
-The Times-
(Tanıtım Bülteninden)
--reklam--
Köpeğimi Alıp Erkenden Alıntıları - Sözleri
...herkes bilirdi ki medeniyet dediğin ince bir ciladan başka bir şey değildir.
Acaba hâlâ fazla kilosu olan bir insan da açlıktan ölür müydü?
Geçmişi değiştiremezsin, sadece geleceği, gelecekte tek değiştirebileceğin şey ise şu an.
Ne yazık ki bir kere çetin ceviz olmaya niyet ettiysen, içinde sakladığın pofuduk, yumuşacık kadını kabullenmek kolay olmuyordu.
Gelecek bezginlikle günbegün çabalayarak zar zor vardığın bir yer olmaktan çıkıp, olmak istediğin bir yere dönüşüveriyordu bazen. Olmak isteyebileceğin fena halde korkutucu bir yer.
Öyle bir şey arıyordu ki, bulduğu anda ne aradığını anlayacaktı sanki. Kaybolan gençliği belki de. Belki de gençliğinde kaybettiği kendisi.
Yarım kalan bir macera, beklenmedik bir ödül, tahmin edilemez bir karşılaşma. Hayatın kendi planları vardı.
Herkesin içinde dışarı çıkmayı bekleyen bir katil vardı; sadece bazıları diğerlerinden daha sabırlıydı, o kadar.
Dü­şünsene, yürümeyi daha yeni öğrenmişsin zaten, bir de yetişkinler gibi koşmanı bekliyorlar...
Sessizlik öylesine derindi ki, insan ses yokmuş gibi değil de, başka bir boyutun seslerini duymaya başlamış gibi hissediyordu.
Geçmişi değiştiremezsin, sadece geleceği, gelecekte tek değiştirebileceğin şey ise şu an.
Lafı uzatmamak hoşuna giderdi. "Evet" ya da "Hayır"la anlatamayacağın şey yok gibiydi, gerisi laf kalabalığıydı; yine de arada bir "Lütfen" seni bile şaşırtacak mesafe almanı sağlardı, hele bir de "Teşekkür ederim" eklersen, tamam.
İki yıl önce tren kazası geçirdiği yerde Jackson’ın hayatını kalp masajı yapan bir kız kurtarmıştı. Şimdi de bir köpeğin sadakati sayesinde kurtulmuştu. Kendisi masumiyetini kaybettikçe, kurtarıcıları daha da masumlar arasından çıkıyordu. Evrende anlayamadığı türden bir becayiş vardı belli ki.
İnsan denenin işi gücü alıp satmaktı. Parayla kadın alabilirdin, çocuk alabilirdin, her şeyi alabilirdin. Batı medeniyeti kendini aşmıştı aşmasına da, parasıyla değil mi, kendi kendini alıp satıp yiyip bitiriyordu işte
... insan geçmişi düşününce içi burkuluyor. Geçmişi değiştiremezsin, sadece geleceği, gelecekte tek değiştirebileceğin şey ise şu an.
--reklam--
Köpeğimi Alıp Erkenden İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Bir alışveriş merkezinde güvenlik görevlisi olan Tracy'nin bir gün bir çocuk satın almasıyla hayatında yeni bir maceraya kapı açılır.
Bir evlatlık olan müşterisinin gerçek ailesini bulmak için geri dönen dedektif Jackson Brodie, hafızasını yitirmekte olan yaşlı aktris Tilly ve karşılarına çıkan diğerleri.
Geçmişin asla geride bırakılamayacağına dair ürpertici bur hatırlatma diyor arka kapakta.
Tarzım değildi. (Hikmet Tunceli) 
Yazarın okuduğum ilk kitabı. ilk başta kişilerle ilgili detaylar verilirken biraz sıkılsam da, bu kişiler arasında bağlantı kuruldukça kitabı elimden bırakamadım. Heyecan dozu çok yüksek değildi belki ama sürükleyici bir polisiyeydi. (fisun) 
Hiç böyle bir polisiye okumamıştım. Dokunaklı doğru tanım olabilir. Duygusal, acıklı, komik de.
Kitapta yer alan her kişinin kendi bölümünde kahraman o oluyor. O kadar ki her birinin hikayede can alıcı nokta olduğunu düşündüm. Baş kahramanın hangisi olduğuna da bir süre karar veremedim.

Yazar bu insanları nasıl bir noktada buluşturacak falan derken ummadığım bir hareket yaptı. Kitabı sevip sevmediğim konusunda arafta kaldım. Kötü değil de bir şekilde farklı, yazara bir şans daha verirsem netleşirim sanırım. (Galadriel) 
--reklam--
Köpeğimi Alıp Erkenden PDF indirme linki var mı?
--reklam--
Kate Atkinson - Köpeğimi Alıp Erkenden kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Köpeğimi Alıp Erkenden PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Kate Atkinson Kimdir?
Kate Atkinson 1951’de İngiltere York’ta doğdu. 1974’te İngiliz edebiyatında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Edinburg’da yaşamaktadır.
--reklam--
Kate Atkinson Kitapları - Eserleri
Hayat Sil Baştan
Köpeğimi Alıp Erkenden
Geç Kapıdan Körebe!
Mahvolmuş Bir Tanrı
Suç Dosyaları
Güzel Haber Ne Zaman Gelir?
Çarkıfelek
Acayip Hisli
--reklam--
Kate Atkinson Alıntıları - Sözleri
Ursula’nın aklına Dr. Kellet ile onun reenkarnasyon teorileri gelince bir dahaki sefere hayata ne olarak gelmek isteyeceğini düşünmüştü. Ağaç olarak, demişti kendi kendine. Rüzgarla dans eden, kocaman, güzel bir ağaç. (Hayat Sil Baştan)
Ne bat ne de çık, yalnızca ortalarda bir yerde kürek çek. (Mahvolmuş Bir Tanrı)
Görüngüler dünyası bana her fırsatta oyun oynarken, gerçekliğe nasıl güvenebilirim ki? (Geç Kapıdan Körebe!)
Ne pahasına olursa olsun karanlık düşüncelerden uzak durmalı. (Hayat Sil Baştan)
İnancını ve ketumluğunu sınamadığınız insanlara sır vermeyiniz.(1. Elizabeth'ten alıntı) (Hayat Sil Baştan)
Ne pahasına olursa olsun karanlık düşüncelerden uzak durmalı. (Hayat Sil Baştan)
Geçmişi değiştiremezsin, sadece geleceği, gelecekte tek değiştirebileceğin şey ise şu an. (Köpeğimi Alıp Erkenden)
“Her şeye bir isim vermek istiyoruz. Belki de yanlışı orada yaptık.” (Mahvolmuş Bir Tanrı)
İnsan denenin işi gücü alıp satmaktı. Parayla kadın alabilirdin, çocuk alabilirdin, her şeyi alabilirdin. Batı medeniyeti kendini aşmıştı aşmasına da, parasıyla değil mi, kendi kendini alıp satıp yiyip bitiriyordu işte (Köpeğimi Alıp Erkenden)
“İçten içe hepimiz ilkel insanlarız, o yüzden vicdanımızın sesi olması için Tanrı’yı icat etmek zorunda kaldık, yoksa sağımızda solumuzda ve karşımızda kim varsa öldürüyor olacaktık.” (Mahvolmuş Bir Tanrı)
Dü­şünsene, yürümeyi daha yeni öğrenmişsin zaten, bir de yetişkinler gibi koşmanı bekliyorlar... (Köpeğimi Alıp Erkenden)
Ne ince bir çizgiydi yaşamla ölüm arasındaki. (Hayat Sil Baştan)
Ne yazık ki bir kere çetin ceviz olmaya niyet ettiysen, içinde sakladığın pofuduk, yumuşacık kadını kabullenmek kolay olmuyordu. (Köpeğimi Alıp Erkenden)
"Yaralar iyileşir," demişti Sylvie. "En kötüleri bile." (Hayat Sil Baştan)
Lafı uzatmamak hoşuna giderdi. "Evet" ya da "Hayır"la anlatamayacağın şey yok gibiydi, gerisi laf kalabalığıydı; yine de arada bir "Lütfen" seni bile şaşırtacak mesafe almanı sağlardı, hele bir de "Teşekkür ederim" eklersen, tamam. (Köpeğimi Alıp Erkenden)
Dile getirilmedikleri sürece Teddy’nin kafasından zalim düşünceler geçmesine izin vardı -yani kendisine izin vermişti. (“Görgü kuralları,” diye öğütlemişti annesi, “insanın her sabah yeniden kuşanması gereken bir zırhtır.”) (Mahvolmuş Bir Tanrı)
“Folie à deux*,” karşılığını vermişti Millie. “Ne harika.”

(* Fransızca. İki kişinin paylaştığı delilik. Paylaşılan psikoz.) (Hayat Sil Baştan)
...herkes bilirdi ki medeniyet dediğin ince bir ciladan başka bir şey değildir. (Köpeğimi Alıp Erkenden)
Bir insan hakkında söylenenlerin tamamına asla inanmamalısın. Söylenenlerin çoğu genelde yalandır, en iyi ihtimalle de yarı doğrudur. (Hayat Sil Baştan)
Zaman iplik iplik sökülüyor; şu bendeki soğukkanlılığa bak. (Geç Kapıdan Körebe!)

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/kitap/kopegimi-alip-erkenden-kate-atkinson-kitap-ozeti-konusu-ve-incelemesi)