# Kuyudaki Çocuk - Ahmet Yılmaz Boyunağa Kitap özeti, konusu ve incelemesi

> Kuyudaki Çocuk kimin eseri? Kuyudaki Çocuk kitabının yazarı kimdir? Kuyudaki Çocuk konusu ve anafikri nedir? Kuyudaki Çocuk kitabı ne anlatıyor? Kuyudaki Çocuk PDF indirme linki var mı?  Kuyudaki Çocuk kitabının yazarı Ahmet Yılmaz Boyunağa kimdir? İşte Kuyudaki Çocuk kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/kitap/kuyudaki-cocuk-ahmet-yilmaz-boyunaga-kitap-ozeti-konusu-ve-incelemesi
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2022-04-24T06:00:11+03:00
- Güncelleme: 2022-04-24T06:00:11+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: Kitap
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2022/04/24/ahmet-yilmaz-boyunaga-kimdir-ahmet-yilmaz-boyunaga-kitaplari-ve-sozleri-207031.jpg

Kitap Künyesi
 Yazar: Ahmet Yılmaz Boyunağa 
 Yayın Evi: Timaş Yayınları 
 İSBN: 9789752632080 
 Sayfa Sayısı: 80 
--reklam--
Kuyudaki Çocuk Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Kıskanç ağabeyleri tarafından kuyuya atılan çocuk: Hz.Yusuf…

Hz. Yusuf’un Mısır’da köle olarak Firavun’un yardımcısına satılması; Züleyha’nın Hz. Yusuf’a gönlünü kaptırması; Hz. Yusuf’un zindana atılması, Firavun’un rüyasını yorumlaması ve Firavun’un yardımcısı olması;

Güzelliğiyle herkesi büyülen Hz. Yusuf’un gerçekleşen rüyası…

İç resimlemelerini İsmail Bahat’ın yaptığı roman, 9 yaş ve üstü okurlara roman okumanın keyfini yaşatacak, onları hayata hazırlayacak, kendi ayakları üzerinde durmaları konusunda onları cesaretlendirecek bir A.Yılmaz Boyunağa klasiği.
--reklam--
Kuyudaki Çocuk Alıntıları - Sözleri
--reklam--
Kuyudaki Çocuk İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Hz.Yusuf'un küçüklüğünden atalarına kadar herşeyi anlatıyor bildiğimizi sandığımız ama bilmediğimiz o kadar şey varmış ki.Hz Yusuf cezaevindeyken Hz.Yusuf sabah, akşam olduğunu anlayamadığı için bir saat yapıyor ve Hz.Yusuf'a saatçilerin babası denilirmiş. Ben bu kitabı çok beğendim sizinde beğeneceğinizi düşünüyorum (Büşra Şeyda) 
--reklam--
Kuyudaki Çocuk PDF indirme linki var mı?
--reklam--
Ahmet Yılmaz Boyunağa - Kuyudaki Çocuk kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Kuyudaki Çocuk PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Ahmet Yılmaz Boyunağa Kimdir?
Hakkında1935 yılında Kırklareli′nde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Zonguldak′ta yaptı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu. Değişik illerde öğretmenlik yaptı, talebe yetiştirdi. Samsun Üniversitesi Eğitim Fakültesinde öğretim üyeliğinden emekliye ayrıldı. 2 çocuk babası olan Ahmet Yılmaz Boyunağa, 1995 yılında vefat etti. Boyunağa arkasında, kendisini hayırla yad ettirecek, özellikle gençlerin zevkle okuduğu pek çok tarihi roman bıraktı. 
--reklam--
Ahmet Yılmaz Boyunağa Kitapları - Eserleri
Yankılı Kayalar
Kırık Hançer
Malazgirt'in Üç Atlısı
Hilal Uğruna
Satıcı Çocuk
Efsane Komutan
Saklı Kent
Sevgi'nin Dünyası
Ateşli Gül Bahçesi
Fetih Sancakları
Özgürlük Savaşçısı
Korkusuz Cengaver
Zafer Rüzgarları
Yasak Şehir
Kuyudaki Çocuk
Macera Adası
Korsan Peşinde
Tufan
Kan ve Gül
Nehirdeki Sandık
Dağıstan Aslanı
Altın Ferman - Berke Noyan
Hazin Göç
Denizler Ejderi
Endülüs Şahini
Altın Yapraklar
Hanoğlu
Osmanlı Leventleri
Hind Sularında
Koçyiğit
Macera Adası
Vahşiler Adası
Vadideki Işık
Prensesin Çilesi
Tebliğinden Günümüze Kadar İslam Tarihi
Türk İslam Sentezi
--reklam--
Ahmet Yılmaz Boyunağa Alıntıları - Sözleri
" Her günaha şefaat ediciyim,fakat sahabilerime dil uzatanlara asla..." (Fetih Sancakları)
``Akıl akıldan el elden üstündür`` (Altın Yapraklar)
Sevgi düşmanın olsa da seveceksin. (Efsane Komutan)
Peygamberlerimizde araptı ama milliyetçilik yapmadı.Bütün insanları sevdi ve değer verdi.İnsanları, sen şu ırktansın,bu ırktansın diye ayırmadı. (Efsane Komutan)
...
Bizlerde nöbetlerden payımızı alıyorduk . “Yok Bey’in çocuğuydu , yok Mirza’nın çocuğuydu “ diye bir ayrım yok (Yasak Şehir)
-"Kötü söz sahibinindir!" derler. (Hanoğlu)
Hırsızım ben... Basit bir hırsız... Söylediğim gibi bir kimse değilim. Sadece ceplerdeki fazla yükleri, sahiplerini rahatsız etmesin diye azaltan, nazik bir insanım ben... Ama toplum benim bu nezaketimi hırsızlık olarak isimlendiriyor... (Denizler Ejderi)
Demek insan hiçbir zaman ümidini kaybetmemeliydi. (Yankılı Kayalar)
İnsan serveti ile değil, şahsiyeti ve davranışları ile saygı ve İtibar uyandırmalıdır. (Özgürlük Savaşçısı)
Bu toprağın üstü olduğu gibi altı da var. (Yankılı Kayalar)
İyi niyetle yola çıkınca Allah muhakkak yardım eder. Ben, bunu hayatımda pek çok kere yaşadım. İyi niyet... Bu daima çok önemlidir. (Sevgi'nin Dünyası)
Firavun sordu:
 - Alemlerin Rabbi ne demek?
Hz. Musa:
 - Göklerin yerin ve ikisi arasındakilerin Rabb'i demektir, diye cevap verdi. O, sizinde Rabb'inizdir ve daha önceki atalarınızın da Rabb'idir. (Nehirdeki Sandık)
Bahar gelmiş! diye mırıldandı. Bahar da gelmiş!.. Ne çabuk!..Nasıl da geçiyor zaman... Hayatımdan bir yıl daha geçmiş, bir yıl daha. Hayat nedir ki zaten: Kırık testiden sızan su... Ya zaman : Mermeri kemiren ağız. (Malazgirt'in Üç Atlısı)
Müslümanın her hali İslam'a uygun olmadığı gibi, gayrimüslimin her hali de İslam dışı değildir. Mesela ilim tahsil etmek, çalışkan olmak. Sanatta ilerlemek Müslümanın hakkı ve vazifesi iken Müslüman, bu ve benzeri hususlarda geri kalabilir, gayrimüslimler de ilerleyebilir. O zaman gayrimüslimler galip, Müslümanlar da mağlup olur. Dikkat edilirse burada galip olan gayrimüslimin kendisi değil, galibiyete sebep olan ilim, çalışkanlık ve sanattır. Bunlar işte haktır. Öyle ise bizzat batıl değil, batılın sahip olduğu "Hak sebepler" galip geliyor. (Kan ve Gül)
Bugün size son derece kalabalık,büyük bir şehir hediye ediyorum. Unutmayınız ki parlak bir muharebe için üç temel kural vardır ; iyi niyet , kötü hareketten çekinme ve amirlere itaat. (Korkusuz Cengaver)
Harika bi kitap öneririm (Korkusuz Cengaver)
"Çalışan kazanır." (Satıcı Çocuk)
" Hz.Musa döneminin insanları,kendilerinin iyiliği için çırpınan peygamberlerini kötülüyorlardı.
" Erken uyanırsa,buna bahane buluyor " bıldırcınların en iyisini kendisine ayırmak için güneşle uyanıyor,diyorlardı.Geç uyanırsa onunla alay ediyor," Fazla yediği için yatağından kalkamadığını " söylüyorlardı.
Şayet yalnız başına oturursa," Kibirinden dolayı kimseyle düşüp kalkmadığını " iddia ediyorlardı.Halk arasına karışırsa da," Alkışlanmak için aramızda nasıl sürünüyor " diyorlardı." (Fetih Sancakları)
" Yavuz Sultan Selim ölünce,Papa Leo bütün Roma kiliselerinde dualar edilmesini ve halkın kiliselere yalınayak gitmelerini emretti." (Fetih Sancakları)
"Sanırım insanın yazmak için bir sebebe ihtiyacı var." diye düşündü. "Yaşanmışlıklar olmalı, gözlemleri, tattığı iyi ve kötü deneyimler. En azından hareket etmeli, insanlarla ve farklı mekanlarla tanışmalı..."
Fakat ha deyince de bir şeyler yazılmazdı ki. Hissetmek başkaydı duyguları kağıda dökmek başka. (Sevgi'nin Dünyası)

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/kitap/kuyudaki-cocuk-ahmet-yilmaz-boyunaga-kitap-ozeti-konusu-ve-incelemesi)