# Öğretmence Sevebilmek İnsanı, Sinan Yağmur kitap özeti - Kitap konusu ve incelemesi

> Öğretmence Sevebilmek İnsanı kimin eseri? Öğretmence Sevebilmek İnsanı kitabının yazarı kimdir? Öğretmence Sevebilmek İnsanı konusu ve anafikri nedir? Öğretmence Sevebilmek İnsanı kitabı ne anlatıyor? Öğretmence Sevebilmek İnsanı kitabının yazarı Sinan Yağmur kimdir? İşte Öğretmence Sevebilmek İnsanı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/kitap/ogretmence-sevebilmek-insani-sinan-yagmur-kitap-ozeti-kitap-konusu-ve-incelemesi
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2022-02-03T14:17:47+03:00
- Güncelleme: 2022-02-03T14:17:47+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: Kitap
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2022/02/03/sinan-yagmur-kimdir-sinan-yagmur-kitaplari-ve-sozleri-143298.jpg

Kitap Künyesi
 Yazar: Sinan Yağmur 
 Yayın Evi: Karatay Akademı Yayınları 
 İSBN: 6051130521 
 Sayfa Sayısı: 288 

Öğretmence Sevebilmek İnsanı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Öğretmen bir cemre gibi düşer yüreklere.
Aydınlanır yüzler, ısınır gönüller. Tebeşir tutan ellerde yoğrulur Asım'ın nesli.
Öğretmen ile ilgili her şey, her şeyiyle öğretmen tüten bu kitapta öğretmen dünyasından öyküler, hatıralar, şiirler ve yürekleri okşayan makaleler satırlardan gönlünüze harf harf bir damla olarak yağacak. Ve gönüllerde bitince şu cümle duyulacak:
Öğretmence Sevebilmek İnsanı...

Öğretmence Sevebilmek İnsanı Alıntıları - Sözleri
Yazılması zor olan yazılar,anlatılması zor olan insanlar vardır.İşte öğretmenlik öyle bir meslektir.
"Bu zeki çocukları okullarınızda nasıl aptal hale getirdiğinizin sırrını bir türlü çözemiyorum.Sahi,bu zeki çocukları okullarınızda nasıl aptal hale getirebiliyorsunuz?"
Sait Faik:"Her şey bir insanı sevmekle başlar" diyor.Biz yüzlercesini sevmeye talibiz.
Öğret mene, öğret mene
Doğruyu öğret mene
Men ki yurdun umudu
Olmuşam bu çağımda
Onun için her zaman
Muhtacım öğretmene
Soru: Servet-i Fünun Edebiyatı hangi akımlardan etkilenmiştir.
Cevap:Elektrik akımında
Devletin hangi kurumuna giderseniz gidin gücünüz bilginizle değil, paranız veya makamınızla değerlendiriliyor.
Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum
Ben köy öğretmeniyim, bir bahçıvanım
Ben bir bahçe suluyorum gönlümde
Kimse bilmez, kimse anlamaz dilimden
Ne güller fışkırır çilelerimden
Kandır, hayattır, emektir benim güllerim
Korkmadım, korkmuyorum ölümden
Siz çiçek getirin yalnız çiçek getirin
Sahi bu zeki çocukları okullarınızda nasıl aptal hale getirebiliyorsunuz?
“Öğretmen ete kemiğe bürünmüş melek tabiatlı bir varlıktır. Öğretmen peygamberlerin misyonunu yüklenmiş fikir işçisi, terbiye edici, yol gösterici münevver. İyiye güzele çağıran erdem süslü, müjdeleyici umudun sesidir öğretmen. Kimi zaman ‘hoca’, kimi devir ‘muallim’ diye anıldı ismi.”
“Öğretmen candan öğreten demek. Öğretmen kendi küllerinde yeni taze kıvılcımlar yakan şule demeti demek.”
“.... O, bereketli yağmur gibi öğrencilerinin üstüne yağmak ister. Öğretmen güneşin öptüğü insandır. O, kazandığını alnının teriyle kazanan bir feragat numunesidir.”
“.... Gerçekte, ektiğini en geç biçen çiftçi öğretmendir. Öğretmenin ürünleri çok geç ve güç yetişir ama bir kez yetiştiğinde niteliği öğretmenin niteliğiyle özdeşleşir.”
“.... her çocuk için aileden sonraki ocak okul, anneden sonra atıldığı kucak öğretmendir.”

Öğretmence Sevebilmek İnsanı İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Öğretmenlik mesleğini her anlamda irdeleyip her anlamda güzelleştirerek okuyucuya aktaran, ülkemizde ve ülkelerde öğretmenlere verilen değeri, geçmişimiz ile günümüzde ki öğretmenlerin yerini ve her daim öğretmenliğin ulvi bir meslek olduğunu her satırlarında dile getirip kaleme alınmış bir şaheser niteliğinde bir kitap.. yazar ile sohbet ediyor gibi okuyacağınız, okurken keyif alacağınız, verilen öğretmenlik hikayeleri ile yer yer gözleriniz dolup yer yer vay be ne şartlarda öğretmenlik yapıyorlarmış diyeceğiniz okudukça halimize günümüzde ki rahatlığa sahip oluşumuza rağmen halen kıymet bilmeyen biz öğretmenlere kızacağınız bir kitap olmuş.. okuyup okutmalısınız kalemine yüreğine sağlık SİNAN YAĞMUR (Gökhan KAPLAN) 

Kitabın Yazarı Sinan Yağmur Kimdir?
Sinan yağmur (1965, Kırşehir doğumlu) Türk tasavvuf, aşk yazarı ve öğretmen.

Eğitimi

İlk ve orta öğrenimini Kırşehirde tamamladı, Kırşehir imam hatip lisesinden 1984 te, selçuk üniversitesi ilahiyat fakültesindende 1990 yılında mezun oldu. Aynı yıl kelam ve islam felsefesi ana bilim dalında yüksek lisansa başladı.

Özel Hayatı

1991 yılında kadınhanı imam hatip lisesinde öğretmenliğe başlayan Sinan Yağmur sırasıyla Konya İmam Hatip Lisesi, ve Meram Dr. Ali Rıza Bahadır İmam Hatip Lisesi'nde idarecilik görevlerinde bulundu, halen Naci’ye Mumcuoğlu Lisesinde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak görevini sürdüren Yağmur, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Selçuk belediyesince organize edilen aile okulunda aile içi iletişim, eşler arası sevgi köprüsü konularında konferans etkinliğinde bulunan yazar ulusal ve yerel tvlerde eğitim proğramlarına katılmıştır.

Çeşitli dergi ve gazetelerde yazılar yazmaktadır.

Sinan Yağmur Kitapları - Eserleri
Aşkın Gözyaşları 2 - Hz. Mevlana
Aşkın Gözyaşları 1 - Tebrizli Şems
Aşkın Gözyaşları 3 - Kimya Hatun
Cennetin Gülü Hz. Muhammed (s.a.v)
Mesneviden Hikayeler
Babalar da Ağlar
Öğretmence Sevebilmek İnsanı
Aşkın Meali 1 - Hz. Yusuf ile Züleyha

Kerbela
Aşk'a Yolculuk - Veysel Karâni
Aşkın Gözyaşları 4 - Hallac-ı Mansur
Tennure ve Ateş
Aşkın Meali 2 - Hz. İbrahim Ve Hacer
Aşkın 7 Hali - Bişnev!
Aşka Yol Alma Defteri
Benim Annem Bir Melek
Hüzün Yanığı 1

Tarihimi Çok Seviyorum
Barış Peygamberi
Her Anne Bir Melektir
16 Türk Devleti
Aşkın Gözyaşları 5 - Yunus Emre
Mevlana'dan İnciler
Aşkın Meali 3 - Hz. Ali ve Fatma
Hüzün Yanığı 2
Sevgi Öğretmeni

Aşk'a Yolculuk 2
Mesnevi'den Hikmetler
İmam-ı Azam Ebu Hanife
Ravza'nın Yıldızları-1
Ravza'nın Yıldızları-2
Ravza'nın Yıldızları-3
Genç Yüreklere Dokunmak
Aşkın Gözyaşları
Minik kalplere Dini Hikayeler

Mevlana'dan Nefesler
Aşkın Gözyaşları Şems - Kalem Arkası
Bana Tarihimizi Anlat
Aşkın Son Ozanı

Sinan Yağmur Alıntıları - Sözleri
Annelerinizin kıymetini bilin! (Her Anne Bir Melektir)
,
"Bilginin ışığı kapalı gözlerden bile içeri sızar, aydınlığa kavuşturur."
... (Tarihimi Çok Seviyorum)
Kitap okumak meslek, imtihan için değil; insan kalabilmek, aydınlanmak ve aydınlatmak için okunur. Kitap okumanın ne bir meslekle alakası vardır ne de insanın yaşı ile. Okumak alışkanlık değil,aşktır. (Sevgi Öğretmeni)
Ömer Bin Abdülaziz halife olduktan sonra
 " hiç kimse bana körü körüne itaat etmeyecek! Allah'ın emirlerine uymayan talimatlar için kula itaat yoktur ! Ben sizin en hayırlınız değil, sadece sizden biriyim." demiştir.
Halife olduktan bir sene sonra onun çocukluğunu, gençliğini bilen birisi yanına yanaşıp ona şöyle demiş:
"Ömer ne hale geldin sen, erimiş bir deri bir kemik kalmışsın."
Halife Ömer, "Ziyad, bir de beni mezara girdikten üç gün sonra görsen ne halde olacağım," cevabını vermiş. (İmam-ı Azam Ebu Hanife)
İletişim, dijital ve sanal bir dünyamız var. Her şey dokunmatik… Tuşa dokun uzak yakın olsun. Klavyeye dokun uzun süreler yakın olsun. Dijital oldu her dokunduğumuz. Her şeye dokunan insanlık, esas dokunması gerekeni unuttu: GÖNÜL. (Aşkın Gözyaşları Şems - Kalem Arkası)
İnancımız bizi asla yarı yolda bırakmaz, ümidimiz hep kafamızda bir yerlerdedir. (Cennetin Gülü Hz. Muhammed (s.a.v))
Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum
Ben köy öğretmeniyim, bir bahçıvanım
Ben bir bahçe suluyorum gönlümde
Kimse bilmez, kimse anlamaz dilimden
Ne güller fışkırır çilelerimden
Kandır, hayattır, emektir benim güllerim
Korkmadım, korkmuyorum ölümden
Siz çiçek getirin yalnız çiçek getirin (Öğretmence Sevebilmek İnsanı)
Bela insanın diline bağlıdır. Bir kimse bir şeyi 'Ben asla böyle bir şey yapmam' dedi mi, şeytan her işini bırakıp onu yaptırana kadar uğraşır. (Barış Peygamberi)

"Hayata bağlı olanlar korkardı ölümden.Her şeyleri bu hayat olanlar" (Ravza'nın Yıldızları-3)
Her doğum yapan kadın anne değildir (Her Anne Bir Melektir)
Bilesin ki yari uyuyanın yarası uyumaz. (Aşkın Meali 1 - Hz. Yusuf ile Züleyha)
Dilsiz dudaksız sözler söyleyeceğim sana, bir şeyler anlatacağım bütün kulaklardan gizli, herkesin ortasında konuşacağım; ama senden başka duyan olmayacak söylediklerimi... (Aşkın Gözyaşları 1 - Tebrizli Şems)
Anne-babaların üzerinde en fazla durduğu konulardan birisi, çoçuklarının sağlam karakterli olmasıdır...........Doğruluk, dürüstlük, cesaret, fedakarlık, yardımseverlik, sorumluluk, vefa, sabır, azim, hak ve hukuka dikkat gibi çeşitli vasıflar ideal karakteri oluşturmaktadır.

Çoçuk bu vasıfları anne-babasından görerek, anlatılanları dinleyerek ve eğitim sürecinde aktırılanları özümseyerek belli ölçüde kazanır.

Bu özellikleri kazandırmada daha farklı ve yararlı yöntemler de kullanılabilir.

Bu biri, tarihimizdeki mümtaz şahsiyetlerin örnek alınmasıdır.............Başka yöntemlerle kazandırılamayan bir karakter özelliği, örnek bir şahsiyetin hayatının anlatılmasıyla kolayca
kazandırılabilir.

İYİYİ NAZARA VERME, İYİ OLMA SÜRECİNDE ÖNEMLİ BİR YOLDUR.

....

.... (Tarihimi Çok Seviyorum)
Ben yeryüzü yetimiyim. Ancak yüreklerin yetimi değilim. İnsanlığın yüreklerinde nurum vardır. (Barış Peygamberi)
“mesafeler yollardadır, gönül kırk diyar öteden sever.” (Aşkın 7 Hali - Bişnev!)
Kılıç ne kadar keskin olursa olsun, yumuşak pamuğu kesemez.. (Aşk'a Yolculuk 2)
Aynı dili konuşan değil aynı acıyı yürek katığı yapanlar anlaşabilir. (Aşk'a Yolculuk 2)

İslam dini yeryüzüne inmiş en kıymetli hazinedir. (İmam-ı Azam Ebu Hanife)
Hayatta tek dostum yine kitaplarımdı (Her Anne Bir Melektir)
" Ben kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum.
Ben ne kralım ne de sultan. Ben kulum. Sadece kul. "
Hz. Muhammed ( s.a.v.) (Cennetin Gülü Hz. Muhammed (s.a.v))

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/kitap/ogretmence-sevebilmek-insani-sinan-yagmur-kitap-ozeti-kitap-konusu-ve-incelemesi)