# Son Umut - Halit Ertuğrul Kitap özeti, konusu ve incelemesi

> Son Umut kimin eseri? Son Umut kitabının yazarı kimdir? Son Umut konusu ve anafikri nedir? Son Umut kitabı ne anlatıyor? Son Umut PDF indirme linki var mı?  Son Umut kitabının yazarı Halit Ertuğrul kimdir? İşte Son Umut kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/kitap/son-umut-halit-ertugrul-kitap-ozeti-konusu-ve-incelemesi
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2022-04-28T17:00:16+03:00
- Güncelleme: 2022-04-28T17:00:16+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: Kitap
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2022/04/28/halit-ertugrul-kimdir-halit-ertugrul-kitaplari-ve-sozleri-210526.jpg

Kitap Künyesi
 Yazar: Halit Ertuğrul 
 Yayın Evi: Nesil Yayınları 
 İSBN: 9799752691819 
 Sayfa Sayısı: 176 
--reklam--
Son Umut Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Ruhumun yine sıkılıp bunaldığı bir anda, şehrin en ünlü kitapçısına gitmiştim. Hiçbir açıklama yapmadan, Kitap istiyorum diye daldım içeriye..
Usta bir psikolog tavrıyla, orta yaşlı bir bayan dikildi karşıma..
Bir kitap tavsiye edeceğim size, dedi. Bu kitabı okuyunca, yazarın diğer kitaplarını da bir an önce okumak isteyeceksiniz.
Kitabı, klasik bir deyimle bi soluk'ta bitirdim. Nerede mi? Oracıkta..
Hem de iki saat içinde..
Yaşanmış, ibretli ve sırlarla dolu hayat öykülerinin satır aralarında kendimi bulmuştum. Acaba, dedim. Ben de ibretli hayat hikayemi anlatsam, benim öyküm de yolunu kaybetmiş, ümidini yitirmiş genç kuşağa bir kılavuz olamaz mı?
Bunun için, umutsuz dünyanın Son Umut'unu sizinle yaplaşmak istedim. Oradaki olayların ve sahnelerin, hayatınıza ışık olması niyetiyle..
--reklam--
Son Umut Alıntıları - Sözleri
-Zor günler geçiriyor olmalısın, dedi. Ama bil ki, Allah hiçbir kuluna zulmetmez. Bazen hayat imtihanları ağır olur, fakat mükafatı da büyüktür. Rabbinden ümidi kesme... O, kulunu asla bunaltmaz ve mutlaka bir kapı açar.
"İnsanın kıymetini ortaya çıkaran, imandır."
Bazen hayat imtihanları ağır olur, fakat mükafatı da büyüktür. Rabbinden ümidini kesme... O, kulunu asla bunaltmaz ve mutlaka bir kapı açar.
Kainat içinde insan, etrafa bomboş gözlerle bakmamalı, baktığı yerdeki inceliğin, hikmetin ve sanatın da farkına varmalı, detaya inip İlâhî mesajı yakalamalıdır.
...
Etrafa tefekkürle bakan, hadiselerin inceliğine ve hikmetine inen, ondaki gayeyi anlayan insan, ne kadar yüce bir unvanla, şerefli ve büyük bir gaye için yaratıldığını anlayıp kendisini her saniye Rabbinin huzurunda bilerek, dupduru, pırıl pırıl bir güzelliğe kavuşacaktır.
Zaten ona tutulmuş olmam da onun bu istisnai şahsiyeti yüzünden değil miydi?
... kendini ikna edemeyen, başkasının ısrarıyla nasıl ikna olabilir? İşte ben böyle birisiyim. Bazen dilim tutuluyor, yüreğimdeki duyguları ifade etmekten âciz kalıyorum. Galiba yine aynı çaresizlik... Ne ben anlatabiliyorum, ne de sen anlayabiliyorsun! Hislerimiz aklımızı ve mantığımızı susturdu. Biz de işin içinden çıkamıyoruz.
Niçin bütün kainat size hizmet ediyor? Neden binlerce nimet önünüze seriliyor? Vücut saraydaki akılları durduran intizamın, düzenin ve iç ahengin yaratıcısı, sizlerden ne istiyor ve hangi mesajı vermeye çalışıyor?

İşte, insan kendini tanımakla, anlamakla, niçin yaşadığını, neden var olduğunu keşfetmekle çok önemli bir noktaya gelir. O da bir kul olduğunun farkına varmasıdır. Kainatı yaratan bir Kudret Sahibi'nin bir kulu olduğunun farkına varan insan, ne için yaşadığını ve nereye, kimin huzuruna gideceğini de anlayacaktır.

İşte bu anlayış, insanın iç dünyasında müthiş inkılaplar yapar. İnsan kendisine çekidüzen verir. Kendini Yüce Yaratıcı'nın emirlerine göre hazırlar ; kirlerden, günahlardan ve yanlışlıklardan temizler. Zaten ibadetlerin de esas mânâsı budur. Bu ise, pırıl pırıl bir iç güzellik ve huzur coşkusunu oluşturur.
Bir güler yüz, bir tatlı dil, küçük bir ilgi, insanın gönlünü fethedip sıkıntılarını süpürüyor. Belki de en keskin ilaçtan daha etkili...
 Neden insanlar bu sihirli formülü birbirlerinden esirgiyorlar da, hayatları bir sinir harbiye geçiriyorlar?
-Zaman zaman kendime bile anlatmakta güçlük çektiğim bu niyetimi sana nasıl anlatabilirim, dedi. Şimdi belki bunu sana izah edemem. Ama zaman geçtikçe bunu çok iyi anlayacaksın.
"Sevdamıza bu dünya dar."
--reklam--
Son Umut İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Çocukluğum: kitap/kitap--17022 Bu kitapla umutlarıma sarıldım çaresizliğin üstesinden inançla nasıl başa çıkıldığını öğrendim. Umutlarım ve yeni başlangıçlar küllerinden doğdu. İyi ki de okumuşum ve okumaya devam ediyorum.
Eline emeğine sağlık yazar/i287 (Hilal Bingöl) 
Yeni bir dünya keşfettim adı "son Umut"Halit bey çok güzel aktarmış bu devirde okunması gereken kitaplardan bir tanesi zayıf ve aciz olan psikolojimiz sabrı unutup isyankâr beyitler okumakta bu kitapta Alime çok zor şartlar altında kalıp tüm umutlar tükenene kadar dayanmakta ve her dertten sonra bir mucize ile karşı karşıya kalmaktadır . Hayatta bu ya beklemediğimiz zamanda acılarımız mucizelere gebe kalması.... (MENDUH BİTER) 
Merhaba 1K
Bugün Son Umut kitabını bitirdim kitap hakkındaki düşüncelerimi yazmak istedim inceleme yapmayacağım.
Yazarın bu eseri çok hoşuma gitti benim spoiler vermek istemiyorum ama kitabı okurken yeri geldi ağladım yeri geldi güldüm ve gerçek bir hayat hikâyesi olduğu için ayrıca beğendim esas kız(Alime)ın başından geçen bir sürü dert bela yaşadıkları sıkıntılar ve bu sıkıntılardan hep bir mucize gibi kurtulması beni çok etkiledi.
Bu kitaptan aldığım ders ise şu başınıza ne sıkıntı gelirse gelsin siz her zaman doğrudan yana olun doğrusu neyse onu yapın kimseyi dinlemeyin Allahtan korkun ve Allaha sığının her zaman dua edin ibadetlerinizi aksatmayın.
Unutmayın ki derdi veren Allah dermanını da verir. Yeter ki biz sabredelim isyan etmeyelim ve her ne olursa olsun Allah'a şükredelim biz bunları yaptığımız zaman Allah da bize her zaman yardım edecektir. (Nidanur) 
--reklam--
Son Umut PDF indirme linki var mı?
--reklam--
Halit Ertuğrul - Son Umut kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Son Umut PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Halit Ertuğrul Kimdir?
Eğitimci-Yazar Dr.Halit Ertuğrul, Adıyamanın Besni ilçesinin Şambayat Nahiyesinde dünyaya geldi. İlkokulu doğduğu yerde, Ortaokul ve Öğretmen okulunu da Kırşehirde okudu.Niğde Eğitim Enstitüsü ve Gazi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümünü bitirdi. Cumhuriyet Üniversitesi, Kamu Yönetimi Bölümünde "Aile Yönetimi ve Problemleri" konusunda YÜKSEK LİSANS; Sakarya Üniversitesi, Sosyoloji Bölümünde de "Aile ve Gençlik İletişimi" konusunda DOKTORA yaptı. Çalışmalarını "Aile ve gençlik problemleri" alanında yoğunlaştırdı. Yurdun çeşitli yerlerinde ilkokul öğretmenliği, okul müdürlüğü, Millî Eğitim Şube Müdürlüğü ve Millî Eğitim Müdürlüğü görevlerinde bulundu.rnrnMillî Eğitim Bakanlığı merkez teşkilâtına geçerek, Kurul Uzmanı ve Bakan Danışmanı olarak çalıştı. Akademik çalışmalarını tamamlayan Dr.Halit Ertuğrul, çeşitli üniversitelerde yöneticilik ve öğretim üyeliği yaptı. Ayrıca yurtiçi ve yurtdışında çeşitli bilimsel ve kültürel faaliyetlere katıldı. Meslek hayatı boyunca, eğitim ve kültür alanında elliden fazla kitapları ve çok sayıda da makale ve yazıları yayınlandı. Kitapları çok sayıda ödül aldı ve çeşitli dillere çevrildi. Ayrıca, kitaplarının bazıları da, Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tavsiye edildi. Yayınlanan kitaplarından Kendini Arayan Adam, Düzceli Mehmet, Aysel ve Ateşte Yeşerdim gibi bir çok eserleri baskı rekorları kırdı. Bundan dolayı da YILIN YAZARI seçildi. Bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı, çok sayıda ödül alan Dr.Halit Ertuğrul, ayrıca YILIN ÖĞRETMENİ de seçildi. Eğitimci – yazar Dr. Halit Ertuğrul evli ve iki çocuk babasıdır.
--reklam--
Halit Ertuğrul Kitapları - Eserleri
Kendini Arayan Adam
Düzceli Mehmet
Aysel
Canan
Kendini Arayan Kadın
Ateşte Yeşerdim
Selim ve Hande
Secdede Son Nefes
Emre
Sevda
Kendimi Buldum
Ezanla Diriliş
Aşk Böyle Yaşanır
Kendini Bulan Kadın
Ateşte Açan Çiçekler
Şark Kızı
Yeni Bir Hayat
Hasret
Uçurumdan Dönüş
Son Umut
Beni Bir Annem Sevmiş
Cennete Giden Günahkar
Asi Gönül
Gönlüme Hu Düştü
Dünyayı Ağlatanlar
Siz Kimsiniz
Öğrencinin Başarı Kılavuzu
Sonsuzluğa Uyanmak
Aradığını Bulan Kadın
Gençlik Mektupları
Kapına Geldim
Gizemli Davet
Ömrüme Doğan Güneş
Üniversite Sınavını Nasıl Kazandım?
Kendimizi Nasıl Yetiştirelim?
Yüzleşme Vakti
Güneş Batmadan
İnsanlığa Adanmış Bir Ömür: Said Nursi'nin Destanlaşan Hizmeti
Adım Adım Evlilik
Vasiyet
Dünyama Bahar Geldi
21 Adımda Hedef 12
Kitap Okumada Yeni Teknikler
Çanakkale'de Üç Muhammed
Her Yönüyle Örnek Öğretmen
Öğretmenin Başarı Kılavuzu
Okuyuculardan İbretli Mektuplar
Esrarlı Gece
Senin İçin Gemileri Yaktım
Vicdan Ateşi
Herkesin Öğretmeni Hz. Muhammed (a.s.m.)
Affet Beni Allah’ım
Kutlu Bir Aşk
Gençliğin Gözyaşları
Sevgi Dolu Örnek Öğretmen
Kutlu Bir Diriliş
Çocuğumu Bana Verin
Manevi Yüceliş : Yaşanmış Örneklerle
Gençlik Sorunları ve Çözümleri
Öğretmenlerden Hizmet Öyküleri
Kışın Ardı Bahardır
Bilimsel Çalışmalarda Yeni Teknikler
Öğretmenlikte Yeni Teknikler
Eğitimde Bediüzzaman Modeli
Anne Baba Notunuz Kaç?
Ailede ve Okulda Çocuk Eğitimi
Günümüzden Hizmet Öyküleri
Kutlu Bir Haykırış
Çocuk Eğitiminde Yeni Teknikler
Kültürümüzü Etkileyen Okullar
Secdeye Götüren Aşk
Azınlık ve Yabancı Okulların Türk Toplumuna Etkisi
Çözüm
Meraklı Yusuf -1- Allah’ı Soruyor
Meraklı Yusuf -4- Ahireti Soruyor
Yaradılışa Uygun Çocuk Yetiştirmek
Arayış Soruları Z Kuşağından Elif Kuşağına
Meraklı Yusuf -6- Kaderi Soruyor
Meraklı Yusuf -5- Melekleri Soruyor
Meraklı Yusuf -3- Kur'an-ı Soruyor
Kutlu Bir Öğretmen
Kumpas Okulları
Nur Destanı
Meraklı Yusuf -2- Peygamberi Soruyor
--reklam--
Halit Ertuğrul Alıntıları - Sözleri
"Kalbim temizdir" demekle kalp temizlenemeyeceği gibi, "Ben kötülük istemiyorum" demekle de kötülüklerden kurtulmuş olmaz. (Uçurumdan Dönüş)
Hedefini doğru belirleyememiş bir gemiye , hiçbir rüzgâr yardım edemez . (21 Adımda Hedef 12)
Senin üzerine haktır ki: Her söylediğin hak olsun;fakat her hakkı söylemeye senin hakkın yoktur. Her dediğin doğru olmalı,fakat her doğruyu demek doğru değildir. (Mektubat) (Kutlu Bir Öğretmen)
"Bizim için aile, namus, kişilik ve söz, her şeyin üstünde gelir. Biz insanları bir kez severiz, bir kez âşık oluruz ve bir kez söz veririz. Artık bu iş orada bitmiştir. Ölümüne kadar bu hayatı onunla paylaşmak , bizim için bir namustur." (Şark Kızı)
İnsan Allah'ı tanımazsa, ahirete inanmazsa, bu dünyanın fani olduğunu ve hakiki mekanın ahiret olduğunu bilmezse teselliyi nerede bulacak? İnanın hocam, içimdeki bu inanç bana ölümü sevdirmeye başladı. (Kendimi Buldum)
İnsanın dünyaya gönderilmesindeki amaç,yalnızca kendi arzularını tatmin etmek olmamalıydı. (Kendimi Buldum)
Dünyadayken dayanılmaz sıkıntılar, acılar ve dertler karşısında yeterince sabredemez kimi zaman isyan eder, "Dayanamıyoruz" derdik. Ne cahilmişiz meğer. Halbuki insanların dünyada çektikleri sıkıntılar ve hayat imtihanının ağırlığı, günahlarının affına vesile oluyormuş. (Kendini Bulan Kadın)
Keşke hiç büyümesek de o çocuksu güzellikler bitmese... (Canan)
"Niçin her Müslüman kendi dilinde değil de, Arapça ibadet ediyor? Allah her dili işitir, her kulun yalvarışını anlıyorsa neden Arap dilinde ibadete zorlanıyoruz? (Düzceli Mehmet)
*En çok unutulanlar*
İsimler ,rakamlar ve tarihler ,istenmeyen ve zor öğrenilmiş konular, ön yargılarımıza ters düşen hususlar, başarısızlıklar, hatalar ve günahlar. (Gençlik Sorunları ve Çözümleri)
Özet olarak aşk; iradeli, bilinçli ve fiili bir seçim değildir. O herhangi bir zamanda kişinin karşısına çıkan bir anda iradesini ve mantığını susturup, hisleriyle hareket ettiren tarifsiz, izahsız bir tutkudur. (Gençlik Mektupları)
"dinsiz, imansız" bir insan olmamızda en büyük pay, önce kul olmaktan nasibini alamamış ailelerimizin, sonra da amaçlari "dinsiz" bir toplum yetiştirmek olan öğretmenlerimizindi... (Ateşte Açan Çiçekler)
"Görelim Mevlam neyler, Neylerse güzel eyler..." (Esrarlı Gece)
Konuştuklarınızı vicdanınız tasdik ediyor mu? (Esrarlı Gece)
Önyargılarını yık, kucaklayıcı ol. Hadiseleri siyaset açısından değil, insaniyet açısından yorumlamaya çalış. Fikir ve görüşlere karşı saygılı olursan, saygı bulursun. (Kendimi Buldum)
Allah helal kazancı ve göz nurunu asla geri çevirmez. (Uçurumdan Dönüş)
Sadi Şirazi:Dünya öyle bir meta değil ki, bir kavgaya değsin (Kutlu Bir Öğretmen)
O, insanları ikna etmenin psikolojisini çok iyi biliyordu. (Dünyayı Ağlatanlar)
Meğer ne değerliymiş bir parça ekmek. Bunun değerini ancak aç olanlar bilir. (Emre)
Artık Nilüfer Hanım'ın adı, Aradığını Bulan Kadın olmuştu. (Aradığını Bulan Kadın)

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/kitap/son-umut-halit-ertugrul-kitap-ozeti-konusu-ve-incelemesi)