tatlidede
tatlidede

Mardin'de beklenen kar yağışı başladı

Mardin'de uzun zamandır beklenen kar yağışı başladı. Dargeçit, Mazıdağı, Ömerli ve Savur gibiyüksek kesimlerde sabah namazından sonra başlayan kar yağışı merkezde de etkili olmaya devam ediyor.
  • 04.02.2023 10:53
Mardin'de beklenen kar yağışı başladı

Mardin'de yaşanan kuraklığın ardından, sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olmaya başladı.

Son dönemde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Ocak ayı boyunca sıcak hava adeta yaz günlerini aratmadı. Ocak ayının sonuna doğru ise nihayet kış geldi.

Uzun süreden beri beklenen kar nihayet yağmaya başladı. Mardin'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede etrafı beyaza bürürdü. Kar yağışıyla birlikte vatandaşlarda kendilerini sokağa attı. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası araçların üzeri beyaza büründü.

Mardin Midyat yolu ulaşımını sağlayan yolda başlayan kar yağışı sonrası ekipler kar küreme ekipleri yolun kapanmaması için çalışmalara başladı. İl genelinde ekipler tarafından yol açma çalışmaları aralıksız olarak sürüyor.

Kar yağışını fırsat bilen çocuklar da kartopu oynamak için dışarı çıkarken trafik ekipleri de sürücüleri zincirsiz ve kar lastiğine karşı uyardı.

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, kar yağışının akşam saatlerinde şiddetini arttıracağı ve pazar günü ikindi saatlerine kadar devam edeceği bildirildi.

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz