tatlidede

Mardin'de Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Var mı? Yasak Kalktı mı? Bu Hafta Sonu Yasak Var mı?

Mardin'de hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Yasak kalktı mı? Sorusu merak ediliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanıyordu. Yeni harita ve izinler doğrultusu Mardin'de durum ne? Bu hafta sonu yasak var mı? İşte net bilgi...
  • 16.04.2021 10:51
Mardin'de Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Var mı? Yasak Kalktı mı? Bu Hafta Sonu Yasak Var mı?

ÖNEMLİ! 58 ilde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Türkiye genelinde uygulanmaya başlayacak. 81 ilde Ramazan'da hafta sonu (cumartesi-pazar) sokağa çıkma yasağı var. Haliyle Ramazan'da Mardin'de de hafta sonu sokağa çıkma yasağı var.

RAMAZAN ÖNCESİNDEKİ YASAK KRİTERİ

Uzun süredir tüm Türkiye'de süren hafta sonu sokağa çıkma yasağı düşük ve orta riskli olarak belirlenen illerde kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde sadece pazar günü uygulanacak. Peki Mardin'de hafta sonu yasağı var mı? Yoksa yasak kalktı mı? İşte cevabı.

MARDİN'DE HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI? YASAK KALKTI MI?

  • Mardin yayınlanan risk haritasında düşük riskli gurupta yer aldığı için hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Yani Mardin'de hafta sonu yasak yok. Cumartesi ve Pazar serbest. Fakat bu durum rehavete sebep olmamalıdır maske, mesafe ve hijyene dikkat etmeliyiz.

Yasakların tekrar gelmemesi ve güzel havalarla beraber Mardin'i doyasıya gezmek, güzel günler görmek için tedbire devam etmeliyiz.

DÜŞÜK VE ORTA RİSKLERDE HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKTI

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından tespit edilen kriterlere göre iller 4 ayrı risk grubuna (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) ayrılarak salgınla mücadeledeki tedbir seviyeleri risk gruplarına göre belirlenecektir. Yeni bir karar alınıncaya kadar ise illerimizin risk grupları aşağıdaki şekilde belirlenmiştir;

Düşük Risk Grubunda Yer Alan İller;

Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van. (14 İl)

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGESİ

Belirtilen genelgeye göre, hafta içi günlerde 21.00-05.00 saatleri arasında tüm Türkiye'de sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek. Hafta sonlarında ise düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanacak. Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde ise, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, cuma 21.00-cumartesi 05.00 saatleri arasıyla cumartesi 21.00'den başlayıp pazar gününün tamamını kapsayıp pazartesi günü saat 05.00'te bitecek şekilde uygulanacak. Buna bu illerimizde cumartesi günleri 05.00-21.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin ardından yeni "Kontrollü Normalleşme" sürecine dair temel usul ve esasların, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak belirlendiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar çerçevesinde, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından tespit edilen kriterlere göre illerin 4 ayrı risk grubuna (düşük, orta, yüksek ve çok yüksek) ayrılarak salgınla mücadeledeki tedbir seviyeleri risk gruplarına göre belirleneceği aktarılan genelgede, şu bilgilere yer verildi:

"Yeni bir karar alınıncaya kadar illerimizin risk grupları aşağıdaki şekilde belirlenmiştir. Düşük risk grubunda yer alan iller; Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van.

Orta risk grubunda yer alan iller; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat.

Yüksek risk grubunda yer alan iller; Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak.

Çok yüksek risk grubunda yer alan iller ise Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon."

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında il bazında alınması gereken tedbirler ile uyulacak kuralların, risk gruplarına göre belirlendiğine işaret edilen genelgede, şu ifadelere yer verildi:

"İlin hangi risk grubunda bulunduğuna göre vali tarafından Hıfzıssıhha Kurul kararlarının alınması ve bugünden itibaren uygulamaya geçirilmesi sağlanacaktır. Risk gruplarına göre uygulaması değişkenlik gösterecek olan sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında 30 Kasım 2020 tarih ve 20076 sayılı Bakanlık Genelgemizle belirlenen Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi'nde yer alan istisna/muafiyetler (sonraki genelgelerle yapılan eklemeler dahil şekilde) ile sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat edilmesine dair usul ve esasların uygulanmasına aynı şekilde devam edilecektir."

Yorum Yaz