tatlidede

MAÜ'de Diş Protez Programı Açıldı

Mardin Artuklu Üniversitesi, Mardin’i sağlık alanında önemli bir merkez haline getirmek için durmaksızın çalışıyor.
  • 12.04.2022 15:32
MAÜ'de Diş Protez Programı Açıldı

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde sağlık sektörünün aranan meslek grupları için de yer alan Diş Protez Teknolojileri programını üniversiteye kazandırdı.

Mardin Artuklu Üniversitesine kazandırılan Dişçilik Hizmetleri Bölümü Diş Protez Teknolojileri programı için yeterli akademik kadronun tamamlandığını ve 2022-2023 akademik yıl içerisinde öğrenci alınmasının planlandığı bilgisini veren MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, “Son birkaç yılda küresel bağlamda sağlığın önemini bir kez daha kavradık. Sağlığın her alanında yetişmiş uzman personellerin varlığının önemini biliyoruz. Mardin’i, şehrin hinterlandına hitap eden bir sağlık merkezi haline getirmek için önemli mesafeler kat ettik ve bu yöndeki kazanımlarımıza devam ediyoruz. Üniversitemizin 5T vizyonu kapsamında şehrimizin sağlık turizmine katkı sağlayacak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Dişçilik Hizmetleri Bölümünde Diş Protez Teknolojileri programını açtık. Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde sektörün ihtiyaç duyduğu bölümleri açarak donanımlı sağlık personelleri yetiştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Dünyada ve Ülkemizde artan yaşlı nüfus oranı ve bunun yanında oluşacak diş protez ihtiyacına bağlı olarak diş protez teknolojisi programından mezun olacak profesyonellerin iş bulma olanaklarının oldukça yüksek olduğunu ifade eden Özcoşar, MAÜ’de açılan program hakkında detaylı bilgi vererek,

“Üniversitemiz Diş Protez Teknolojileri programına 2022-2023 akademik yılında 20 öğrenci alımını planlıyoruz. Öğrencilerimiz iki yıl boyunca alacakları eğitimin ikinci yılını bölümde son teknolojik cihazlarla donatılacak laboratuvarlarda alanında deneyimli öğretim elemanlarıyla uygulamaya yönelik bir sistem ile gerçekleştirecek. Diş Protez Teknolojisi programıyla yetişecek öğrencilerimiz, epitez, obturatör (çene yüz protezleri ile) İmplant üstü protezler, CAD-CAM, 3D printer, ortodontik aperyler, uyku apnesi aperyleri konularında yetkinlik kazanabilecek.” ifadelerini aktardı.

Editör: Aydın

Yorum Yaz