tatlidede
tatlidede

Milletvekillerimizin Dikkatine!...

Milletvekillerimizin Dikkatine!...

Geçtiğimiz gün sosyal medya hesaplarına bakarken bir paylaşıma takıldım. Uzun yıllardır tanıştığımız abi kardeş hukuku içerisinde zaman zaman bölgemizdeki gelişmelerle ilgili de görüş alışverişinde bulunduğumuz Kültür Turizm Eski Bakan yardımcımız, Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın yaptığı paylaşım aslında tam da uzun yıllardır Mardin için hayal ettiğim manzarayı sunuyordu.

Hüseyin Hoca, Hatay milletvekilleriyle birlikte haftalık olarak aksatmadan düzenledikleri istişare toplantısının fotoğrafını eklediği bilgi notuyla paylaşmıştı. Paylaşımı görürken yanımda olup beraber çay içtiğimiz, eğitimciliğine ve idarecilik karakterine her zaman güven duyduğum bir dostuma ekrandaki görüntüyü gösterdim ve o an duyduğum heyecanla, “Bak sevgili hocam, uzun yıllardır Mardin’in siyaseti için hayalini kurduğum manzara tam da budur işte” dedim.

Hatay milletvekilleri, düzenli olarak haftanın bir günü bir araya gelerek, temsilcisi oldukları şehir ve şehrin insanları adına yapılması gereken çalışmalar üzerine değim yerindeyse ev ödevlerine çalışıyorlar.

Dünya’nın hoşgörü diyarı, kadim medeniyeti ile kültürlerin kesişme noktası olarak tanımlanan kadim şehrimizde ise bu anlamda bir hoşgörünün var olduğuna tanıklık etmedik henüz. Bugüne kadar gelip geçmiş vekillerimiz, bırakın meclis çatısı altındaki birlikteliği saha çalışmalarında bile birbirleriyle karşılaşmamak için program değişikliklerine gidip göz göze gelmekten bile imtina ettiklerine defalarca şahit olmuş bir gazeteciyim. Bırakın farklı partilere mensup milletvekillerimizi, aynı partiye mensup milletvekillerinin dahi ayrı telden çaldıklarına tanık olduk hep. 

Belki uçuk bir öneri olacak ama ben Mardin adına görev yapan milletvekillerinin Mardin’in sorunlarına çözüm bulma konusunda gerektiğinde hiçbir ideolojik takıntıya mahal bırakmadan bir araya gelmeyi bilmeleri gerektiğini düşünüyorum. Herkesin siyasi fikri, mensup olduğu partisi kendisine kalsın ama konu Mardinimizin sorunları olunca farklı partilerde de olsalar vekillerimiz bir araya gelmeyi ve beraberce hareket etmeyi bilmelidirler. 

27. Dönem AK Parti Mardin Milletvekilleri Şeyhmus Dinçel ile Cengiz Demirkaya’nın önceki dönemlere nazaran alışıla gelmişin dışında hatta ezberleri bozacak kadar gerek saha çalışmalarında gerekse de meclis çatısı altında verdikleri bir ve beraber olan samimi görüntüleri benim ve benim gibi düşünen birçok kişi tarafından ilgiyle takip ediliyor. Bu görüntülerin devam etmesi Mardinlilerin ortak arzusu olsa gerek. Memnuniyet verici olan bu manzaraya 26. Dönem AK Parti Mardin, 27. Dönem İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın da daha önce açıklamalarına da yansıyan ifadeleriyle; “Mardinli bir milletvekili olarak, seçim bölgem her ne kadar İzmir olsa da Mardin’e ve Mardinlilere yapılacak her hizmete Mardin’in fahri bir milletvekili olarak katkıda bulunmaya hazırım” minvalindeki açıklamalarını da göz önünde bulundurarak bu birlikteliğin ve güç birliğinin Mardin’e hizmet anlamında bir sinerji oluşturacağını düşünüyorum.


Farklı partilere mensup olan vekillerimizin bugüne kadar bir araya gelmemesi bir siyasi konjonktürden dolayıydı belki ama bundan sonra gerçekleşmemesi için bir neden yok. “Peki ne değişti” diye içinden soracak olan okurlarıma da bir yerden başlamak gerektiğini ve her fırsatta övünerek zikrettiğimiz hoşgörümüzün bu alanda da kendisini göstermesi gerektiğini belirtmek istiyorum. Mardin adına bekleyen sorunların meclis çatısı altında oluşturulacak güçlü bir birliktelikle çözülebileceğine inanıyorum.

Her ne kadar vekillerin arasına nifak sokarak, onları ayrıştırmak için fırsat kollayan her dönemin değişmezleri benim sözünü ettiğim bu birlikteliği bozmak için ellerinden geleni yapacaklarını, kendi emellerine ulaşmak için vekilleri çatıştırmaktan, kavga ettirmekten geri kalmayacakları biliyorsam da altını çizerek söylemeliyim ki bu gibi adamların devrinin kapanması için milletvekillerinin azami uyum içerisinde olması gerekir. Zira; Mardin’in çözüm bekleyen en öncelikli sorunlarının başında gelen GAP Sulama Kanalları’nın biran önce aşağı Mardin Ovası'na ulaştırılması, Mardin ve Kızıltepe çevre yolu projelerinin hayata geçirilmesi, Mardin Kalesi’nin turizme açılması, Yakın vadede hedeflenen yıllık 1 milyon turist hedefi ve bu hedefin turizm alt yapısını güçlendirme çaba ve çalışmaları, Mardin’deki  eğitim ve öğretim kalitesinin her anlamda daha iyi noktalara taşınması, İçler acısı halde olan ve Mardin’e hiç de yakışmayan bir eğitim sıralamasında olan Mardin Artuklu Üniversitesi’nin daha iyi noktalara taşınması için gereken tedbirlerin alınması, Sağlık alanında planlan ek yatırımların yanında Mardin’e bir şehir veya araştırma hastanesi kazandırılması, Hızlı tren projesi aksının Mardin’e ulaştırılması, 2. OSB’nin biran önce tamamlanıp kentin ekonomisine ve istihdam alanına katkılarının hızlandırılması, Enerji sorununun vatandaşın yaşamındaki sorunlar arasından çıkarılması, OSB üzerinden ihraç edilecek malların nakliye girdisini önemli anlamda azaltacak olan Lojistik merkezi çalışmalarının hızlandırılması gibi sıralanabilecek daha nice sosyal ve ekonomik anlamda şehri kalkındıracak çalışmalar siyasi parti farkı gözetmeksizin oy veren her bireyin ortak beklentisi ve arzusudur. 

İktidar partisine mensup vekillerimiz başta olmak üzere diğer vekillerimizin de bu anlamdaki çalışmalarına tanıklık edeceğimiz günleri görme ümidiyle saygılar sunuyorum.

Yorumlar

Image
Deniz Yılmaz
26.07.2018 / 15:53

Bizimde temmenimiz inşallah mardini güzel bir gelecek bekliyordur. Kalemine sağlık tebrik ediyorum başarılar hacı kadir üründü.....

Image
Hüseyin Yıldız
26.07.2018 / 15:18

Yazı ve güzel talepleriniz duygularımıza aynen tercüman olmuştur. Yüreğinize sağlık, sizi güzel yazınızdan dolayı tebrik ediyorum.

Image
Mem Mem
26.07.2018 / 14:58

Yazı ve güzel talepleriniz duygularımıza aynen tercüman olmuştur. Yüreğinize sağlık, sizi güzel yazınızdan dolayı tebrik ediyorum.yalnız sürekli aynı kişilerle olsa cay sohbetine döner değişik kişiler olması halinde sohbet daha verimli olur aralarında kral çıplak dieyecek cıkabilir o zaman farkındalık olur .ağzına sağlık bir daha diyorum kardeş saydığın sorunlara artuklu yenişehir yol sorunu su sorunu trafik sorunu cadde kaldırım sorunu daha saymadıklarımız var inşallah vesile olursunuz bu sorunlarla toplantılar sayenizlede yayınlayıp halk tarafından da gözlenmeli vede cözümler olup olmadığınğ görüp daha üst makamlara iletilmesi için yazın için bir daha teşekrler kadir bey...

Image
Orhan Çeçen
26.07.2018 / 14:56

Güzel dilek ve temenniler, Mardin için Olmazsa olması gereken hizmetler. <br>Sayın Üründü bu yazıyı bir Milat olarak baz alıp her yıl aynı tarihte bu yazının analizini yapmanızı rica ediyorum.<br>Siyasetin sadece Mardin’e hizmet anlayışını birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini, Hizmet için tüm Mardin Milletvekilleri nin bir araya gelmesi umudunu her zaman toplum olarak o noktaya ne zaman gelebileceğimizi hayal ediyoruz.<br>Olur mu inşallah bekleyip göreceğiz.

Image
seyithan
26.07.2018 / 11:51

tebrik ediyoruz. kutluyorum. bu yazıların devamını diliyorum

Image
İrfan
26.07.2018 / 01:05

Hocam tebrik ediyorum düşüncenize içtenlikle katılıyor ve yazınızı alkışlıyorum

Image
partili
25.07.2018 / 21:26

Yazıda altı çizilen memleket sorunların farkında olan kaç miletvekilimiz vardır. Varsada bu sorunları dert eden miletvekili var mı?

Image
SÜLEYMAN
25.07.2018 / 21:07

Kadir bey siz o hayalin özlemiyle tutuşmaya devam edin. şimdilik cicim aylardır hele bu 6 ay geçsin şakşakçıkar ne yapacak. Mardinin kaderi karadır değişmez.

Yorum Yaz