tatlidede
tatlidede

Niş arkadaşlık siteleri ve uygulamaları — trend 2022-2023

  • 14.09.2022 14:32
Niş arkadaşlık siteleri ve uygulamaları — trend 2022-2023

Sizce günümüzün online arkadaşlık pazarındaki temel sorun nedir? Hayır, bunlar koronavirüs kısıtlamaları, kapalı sınırlar veya arkadaşlık siteleri ve uygulamalarında bulunan çok sayıda şüpheli kişi değil. Arkadaşlık piyasasının ana sorunu taşkınlıktır.

Halihazırda 2020-2021'de, küresel çevrimiçi arkadaşlık pazarının hacmi 12 milyar dolara ulaşmıştır. Japon şirket Nomura'da bir analist olan Mark Kelly'ye göre, dünyada arkadaşlık siteleri ve uygulamaları kullanan yaklaşık 310 milyon insan (Çin'den gelen kullanıcılar hariç) bulunuyor. Ve sayıları sürekli artıyor çünkü arkadaşlık hizmetlerinin sayısı artmakta. Şu anda 8 binden fazla hizmet mevcuttur.

Bu alanda koşulsuz liderler vardır — Tinder, Badoo, eHarmony ve diğerleri. Bunlar yavaş yavaş kitlelerini kaybeden en popüler çevrimiçi arkadaşlık hizmetleridir. Peki neden böyle oluyor? Çünkü çok standartlaştırılmış, olağan çerçevelerin ötesine geçmiyor ve kullanıcılara gerçekten yeni bir şey sunmuyorlar. Ve İnternet hizmetlerinin sürekli modernizasyonu ile nazlanmış günümüz insanları, her zaman olağandışı ve standart olmayan şeyleri aramaktadırlar. Ve şimdi niş arkadaşlık siteleri ve uygulamaları sahneye çıkıyor!

Popüler niş arkadaşlık hizmetleri

  1. Veggly — vejetaryenler için bir arkadaşlık sitesi. Sitenin birkaç belirgin özelliği vardır:
  • hizmet tüm kullanıcılar için tamamen ücretsizdir;
  • Veggly, web sürümünün yanı sıra iOS ve Android uygulamalarında da mevcuttur;
  • profilinizde diğer şeylerin yanı sıra vejeteryan olduğunuz tarihi belirtebilirsiniz.

Vejetaryenlik ve veganlığın her yıl daha popüler hale geldiği göz önüne alındığında, Veggly'nin anlam düzeyi göz ardı edilemez. Site, et ve hayvansal ürünleri yemeyenler için gerçekten çok anlamlı. Veggly sayesinde sadece aynı telden çaldığınız insanlarla tanışabilirsiniz.

  1. Kippo — oyuncular için en popüler arkadaşlık uygulaması. Dünya çapında milyonlarca oyuncuyu bir araya getiriyor ve yeni arkadaşlar edinilmesine yardımcı oluyor. Ayrıca birkaç benzersiz özelliğe sahiptir:
  • “kart desteleri” ile standart olmayan profil kayıt sistemi;
  • can sıkıcı kaydırmalar ve benzeri şeyler olmaksızın arkadaşlık sürecinin oyunlaştırılması;
  • yakınınızdaki kullanıcıları bulma veya dünyadaki ilginç insanları arama imkanı.

Forbes dergisi bile Kippo hakkında yazı kaleme almıştır ve uygulamayı kullanıcılara gerçekten etkileyici iletişim yolları sunan bir platform olarak nitelendirdi. LA Tech Watch temsilcileri, nihayet oyuncuların sevdikleri şeyi yaparak mükemmel bir eşleşmeyi bulma fırsatına sahip olduklarını söyledi.

  1. NuiT — mükemmel çift arayışının astrolojik eşleşmeye dayalı olduğu bir uygulama. Hizmetin ana özellikleri arasında aşağıdakileri sayabiliriz:
  • uyumluluk için her kullanıcının doğum haritasının derin analizi;
  • günlük burçlar ve astrologların tahminleri;
  • doğum haritanızın görselleştirilmesi ve ayrıntılı analizler.

NUiT Astrology Match hizmeti öncelikle astrolojiyle ilgilenen ve burç, doğum tarihi ve diğer faktörlerin insanların uyumluluğunu gerçekten etkilediğine inanan kullanıcılara odaklanır. Onlardan biriyseniz, bu uygulama kesinlikle sizin için vazgeçilmez olacaktır.

  1. Loosid — her türlü bağımlılıkla mücadele eden insanlar için bir buluşma platformu - her şeyden önce, alkol ve uyuşturucu. Hizmetin ana özellikleri:
  • karşılıklı anlayış ve desteğin hüküm sürdüğü büyük ve sadık bir topluluk;
  • bağımlılık uzmanlarının ipuçlarını ve püf noktalarını paylaştığı Loosid's Recovery Voices bölümü;
  • benzer düşünen insanları bulma, birbirini destekleme ve onlarla güçlü ilişkiler kurma imkanı.

Loosid, desteğe ihtiyacı olan ve kendini yalnız hisseden bağımlı kişiler için inanılmaz derecede önemli bir sosyal platformdur. Forbes, People, ABC News, Fox News ve diğer büyük yayınlar site hakkında birçok kez yazılar kaleme almıştır.

  1. Chispa — Latin Amerikalı kullanıcıları hedefleyen bir arkadaşlık uygulaması. Latin erkek ve kadınların birbirlerini bulmalarına, birbirlerini tanımalarına ve ilişki kurmalarına yardımcı olur. Sitenin özellikleri arasında:
  • yakındaki insanları arama;
  • beğenebileceğiniz kişiselleştirilmiş profil seçimi;
  • potansiyel partnerler için esnek arama ayarları.

Chispa'nın temel çalışma prensibi Tinder veya Badoo'ya benzer. Ancak Latin Amerikalı kullanıcılara odaklanması, hizmeti kendi türünde benzersiz kılıyor.

  1. Flutter — yalnızca Pazar günleri çalışan ve haftanın geri kalanında kullanıcıların dikkatini dağıtmayan bir arkadaşlık uygulaması. Buradan birkaç önemli özellik daha ortaya çıkıyor:
  • uygulama, kullanıcıları hızlı bir şekilde tanımayı hedefliyor ve arkadaşlığı sonsuz yazışmalara dönüştürmüyor; 
  • diğer kullanıcıların profillerine erişim haftada sadece birkaç saat sağlanır;
  • kendi profilinizi istediğiniz zaman düzenleyebilirsiniz.

Flutter, çevrimiçi arkadaşlığın bir angarya olmasına yardımcı olur ve size zaman kazandırır. Ve bu özellikle günümüz dünyasında önemlidir. Uygulama yalnızca iOS'ta kullanılabilir.

  1. S’More — kullanıcıların fotoğraflarının bulanıklaştırıldığı ve yalnızca siz iletişim kurduğunuzda ve tanışırken "göründüğü" bir uygulama. Ana Özellikler:
  • kişinin neye yüzünü hemen göremezsiniz;
  • ne kadar fazla iletişim, o kadar net fotoğraf; 
  • maksimum güvenlik ve gizlilik.

S'More geliştiricileri, bir çift arayışında dış görünüşün ana şey olmadığından eminler. Ve bir kişi hakkındaki ilk izlenim sadece dış görünüşle yapılamaz.

Kameralı sohbetler — niş arkadaşlık sitelerinin parlayan örneği

Web kamerası sohbetleri 10 yılı aşkın bir süredir, 2009'dan beri, hayatımızda. Ve klasik arkadaşlık sitelerinden tamamıyla farklı olarak çok niş hizmetler olarak devam ediyorlar. Çalışmalarının ana prensibi rastgeleliktir. Tam bir arama kriteri belirleyemezsiniz ve bu, web kamerası sohbetlerinin ana cazibesidir — bir saniyede ekranda ne tür bir kişinin görüneceğini asla bilemezsiniz.

Yabancılarla canlı sohbetler kullanıcılara birçok avantaj sağlar:

  1. Mümkün olduğunca çabuk ve gereksiz adımlar olmadan tanışma imkanı: kayıt, profil doldurma, fotoğraf yükleme ve daha fazlası gibi.
  2. Herhangi bir coğrafi çerçeveyi ve diğer çerçeveleri kaldırarak, dünyanın her yerinden insanlarla tanışabilirsiniz.
  3. Güvenlik ve gizlilik. Kendiniz bilgi vermediğiniz sürece diğer kullanıcılar hakkınızda hiçbir şey öğrenemezler.

Cam to cam sohbetler, diğer şeylerin yanı sıra, yeni arkadaşlar bulabileceğiniz, ilginç konularda sohbet edebileceğiniz, dil becerilerinizi geliştirebileceğiniz, utangaçlık ve katılıkla başa çıkabileceğiniz ve şanslıysanız ruh eşinizle bile tanışabileceğiniz çok yönlü hizmetlerdir. Dünyada her yıl internette tanışan daha fazla çift ortaya çıkmaktadır. Özellikle rastgele kameralı sohbetlerde Chathub, kameralı chat CooMeet, OmeTV.

Özetleyelim

Standart olmayan arkadaşlık hizmetleri ve kameralı sohbetler sektörü değiştiriyor,  bu bir gerçek. Ve her yıl kullanıcılar, kendileri için birçok yeni fırsat açan niş sitelerle giderek daha fazla ilgilenmektedir.

Artık ilgi alanları, cinsel tercihler, tutkular, hobiler, dini inançlar ve diğer parametrelere göre ilginç partnerler ve hatta hayatınızın aşkını bulabilirsiniz. Ve bunun, günümüzün tüm insanları için çok olumlu bir eğilim olduğuna inanıyoruz.

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz