tatlidede

Nusaybin’de Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Nusaybin’de program düzenlendi.
  • 20.10.2021 13:48
Nusaybin’de Muhtarlar Günü Kutlandı
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Latif Aslan’ın Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Dağiçi Muhtarı Mehmet Selim Al tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Muhtarlar Günü’nün kabul sürecini anlatan Al, Demokrasinin kılcal damarları olan muhtarlığın, 191 yıllık Merkezi, Yerel idareyi temsil eden kurumları arasında siyasal barışın sağlandığı tek müessese olduğunu kaydetti.

Muhtarların temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti’ndeki mühründen alan bir müessese olduğunu vurgulayan Al, “bu müessese siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir. Bu nedendir ki; seçmen muhtarının 7 gün 24 saat kapısını çalabileceği, “siyasal” değil, çözüm merkezi olduğunu bildiği, bu kurumu kendisine daima yakın hissetmektedir. Ayrıca bizlere göre dünyada örneği olmayan en önemli işlevi de genel yerel idare arasındaki iş yükünü çoğaltacak ve zaman zaman çatışma yaratacak ortamlardan uzak, vatandaşla devlet kurumlarını karşı karşıya getirmeyen aracı kurum olarak bu sistemde yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi “Muhtar, demokrasinin temel taşıdır.” Tekrar bizlere bugünün “Muhtarlar Günü” olarak ilan eden başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyor ve tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diler, ahirete göç etmiş tüm muhtarlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Meydanındaki törenden sonra İlçe Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Muhtarlar Günü münasebetiyle muhtarları ağırladı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Latif Aslan ve beraberindeki muhtarlarla Nusaybin Belediyesi Toplantı Salonunda bir araya gele Kayabaşı, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik etti. 

Kaymakamlık ve Belediye olarak sürekli muhtarlarla irtibatlı olduklarını ve mahallelerindeki talepleri karşılamaya çalıştıklarını kaydeden Kayabaşı, düzenli olarak yapılan toplantıların dışında mesai mefhumu olmadan muhtarların kendisine ulaşabildiğini ifade etti.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı daha sonra programa katılan muhtarların taleplerini dinledi.

Editör: Aydın

Yorum Yaz