tatlidede
tatlidede

Olgunlaşma Enstitüsü, Şırnak yöresinin de kültürel mirasını araştırıyor

Mardin ve Siirt bölgesinde kültürel ve sanatsal çalışmalar yürüten Mardin Olgunlaşma Enstitüsü, Milli Eğitim Bakanlığı Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün talimatı ile 2020-2021 Eğitim-öğretim döneminde çalışma alanına Şırnak yöresini de ekledi.
  • 09.10.2020 15:55
Olgunlaşma Enstitüsü, Şırnak yöresinin de kültürel mirasını araştırıyor

Geleneksel el sanatlarını yaşatma, koruma ve geliştirme amacıyla faaliyet gösteren Mardin Olgunlaşma Enstitüsü, Şırnak bölgesinde geçmişten günümüze gelmiş veya unutulmuş kültürün araştırma çalışmalarına başladı.

 

Saha çalışmalarına Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener, Şırnak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Erkan, Cizre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Reşit Sevgi ve Cizre Belediyesi Kültür Merkezi'ni ziyaret ederek başlayan Mardin Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Metin Değer, gerçekleştirdikleri temasların çok verimli geçtiğini dile getirdi.

 

Mardin Olgunlaşma Enstitüsü Kurum Müdürü Metin Değer, konuşmasında;

“Şırnak ve ilçelerinin en çok bilinen dokuma kültürü, giyim-kuşam kültürü, sepet örme kültürünün ötesinde somut ve soyut kültürünü her yönüyle araştıracağız. Bulgularımızı yeniden tasarlayıp ürünlere ve bilimsel yayınlara dönüştürerek kültürel hafıza oluşturmayı hedeflemekteyiz.”

 

Şırnak Halk eğitim Müdürü Mesut Erkan, Mardin Olgunlaşma Enstitüsü ekibini aylardır dokuması devam eden şal-u şepik kumaşının tezgahtan kesilmesi ritüeline davet ederek kumaşı tezgahtan çıkarmak sureti ile usta öğreticilerinin kullanımına sundu.

 

Müdür Değer, Şırnak ve Cizre'de çok sıcak karşılandıklarını bu türden güçlü işbirliklerinin olumlu sonuçlara dönüşeceğini kaydetti.

Yorum Yaz