# Başkan Kaya ve beraberindekiler mahkeme için Mardin'e getiriliyor

> Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya'nın da bulunduğu 8 kişi hakkında, “özyönetim” ilanı nedeniyle açılan davanın ikinci duruşması 10 Kasım Günü yapılacak. Başkan Kaya ve beraberindekilerin mahkeme için Mardin'e getirileceği bildirildi.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/politika/baskan-kaya-ve-beraberindekiler-mahkeme-icin-mardine-getiriliyor
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2015-11-09T18:57:27+02:00
- Güncelleme: 2015-11-09T18:57:27+02:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: POLİTİKA
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2015/11/baskan-kaya-ve-beraberindekiler-mahkeme-icin-mardine-getiriliyor-23827.jpg

Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya'nın da bulunduğu 8 kişi hakkında, “özyönetim” ilanı nedeniyle açılan davanın ikinci duruşması 10 Kasım Günü yapılacak. Başkan Kaya ve beraberindekilerin mahkeme için Mardin'e getirileceği bildirildi.

Cuma Günü saat 14.00'te Mardin Adliyesinde görülecek duruşma için Başkan Sara Kaya, HDP Eş Başkanı Sabiha Gündüz, DBP Eş Başkanı Zeynep Alğan, Meya-der Eş Başkanı Salih Cebe, DBP yöneticisi Erhan Dinç ve Kent Meclisi sözcüsü Mahsun Aksan, Ankara ve Kırıkkale'den uçakla Mardin'e getirilerek hakim karşısına çıkacak.

'Öz Yönetim' davası kapsamında 6'sı tutuklu 8 kişini ilk duruşmada savunma yapmamış, SEGBİS yöntemiyle yapılan mahkemeye karşı çıkmıştı.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/politika/baskan-kaya-ve-beraberindekiler-mahkeme-icin-mardine-getiriliyor)