# Çelik, yeniyılın huzur ve barış içerisinde geçmesini diledi

> AK Parti Mardin Milletvekili Adayı Süleyman Çelik, Hicri yılbaşı ile ilgili yayınladığı mesajında bütün İslam Aleminin yeni yılını kutladı.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/politika/celik-yeniyilin-huzur-ve-baris-icerisinde-gecmesini-diledi
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2015-10-14T15:45:33+03:00
- Güncelleme: 2015-10-14T15:45:33+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: POLİTİKA
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2015/10/celik-yeniyilin-huzur-ve-baris-icerisinde-gecmesini-diledi-23504.jpg

Muharrem Ayı ve Hicri Yılbaşı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Çelik, Hicri yılbaşı ile başlayan yeni yılın İslam Aleminde süre gelen kan, gözyaşı ve şiddet olaylarının dinmesine vesile olmasını isteyerek, sağlık, huzur, barış ve mutluluk içerisinde geçmesini diledi.
 Mesajında bugün idrak ettikleri 1437. Hicri Yılbaşının, Miladi takvime göre, 622 senesinde Hz. Muhammed (s.a.v) ve çevresindeki Müslümanlara, müşriklerin Mekke’de hayat hakkı tanımaması üzerine Medine’ye hicret etmelerinin başlangıcı olduğu bilgisini veren Çelik, "Hicret, elde etmek için feda etmek, sahip olmak için kurban etmek, bulmak için yitirmek, almak için vermek, kalkmak için yola düşmek, girmek için çıkmak, kalmak için gitmek, kavuşmak için terk etmektir. İnsanlığın her yönüyle cehalet batağına saplandığı bir zamanda, “Alemlere Rahmet Olarak” vazifelendirilen İslam Peygamberi; insanlara maddi-manevi refah ve mutluluğu, sadece Allah’a olan kullukla hürriyeti, kabile-kavim taasubunu ortadan kaldırarak, insana “eşref-i mahlukat” olma değerini vererek İslam Medeniyeti’nin temellerini atmıştır. 
 Bu Medeniyet; “oku!” ilahi emriyle başlayan kitap ehli bir medeniyettir. İnsanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkaran bir medeniyettir. İnsanlık, bugün yakaladığı medeniyet seviyesini, bütün insanlığı kucaklayan İslam Dini’ne borçludur. Adalet, hakça paylaşım, yalnız Allah’a kulluk, insan haklarına riayet, ahlak, ilim teşvik ve tavsiye eden İslam’dan uzaklaşıldığı taktirde neler olabileceğini bugün yeryüzünde ve bilhassa Ortadoğu’da vuku bulan hadiseler çerçevesinde görmek mümkündür. Takvim 622 yılını gösterdiğinde, tarih yeni bir hüzne sahne oldu. Kendisinden önce gelen bütün peygamberlerin peygamberi, geri dönmek üzere ayrıldığı Kâbetullaha, öz yurduna veda etmişti. Allah Rasûlü kendisine kucak açan kutlu şehir Medine'ye hicret etti. Bu yeni bir tarihin başlangıcı oldu. Müslümanlar bu günü ayrı bir coşku ve heyecanla kutlamaktadır. Sevginin, kardeşliğin, dostluğun, paylaşmanın, sahip olmanın ne demek olduğunu Hicretle birlikte öğrendik. Bu dostluğun aynı heyecanla tüm Müslüman alemini sarması temennisiyle, bütün Mardin halkının, ülkemizin ve İslam aleminin Muharrem ayını ve hicri yılbaşını tebrik ediyorum."dedi.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/politika/celik-yeniyilin-huzur-ve-baris-icerisinde-gecmesini-diledi)