tatlidede

CHP Mardin İl Başkanı belli oldu

CHP Mardin İl Başkanlığını eski İl Başkanı ve Mardin Milletvekili Doktor Mahmut Duyan Kazandı. İki Adayın yarıştığı Kongrede; daha kongrede il başkanı olacağını açıklayan Behcet Durak'ın cenazesi olduğu için aday olmadığı kongrede Kılıçdaroğlu'nun eski baş danışmanı Prof. Dr. Hasan Eker ile OP.Dr. Mahmut Duyan kazandı.
  • 07.10.2023 17:18
CHP Mardin İl Başkanı belli oldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik'in katılımı ve gözetimiyle geçen CHP Mardin İl Kongresi İki adayın yarışıyla gerçekleşti.

Daha önce kongrede il başkanı adayı olacağını açıklayan Behcet Durak'ın yeğeninin cenazesi olduğu için katılıp, aday olamadığı kongrede; Kılıçdaroğlu'nun eski Baş Danışmanı olan Prof. Dr. Hasan Eker ile Operatör Mahmut Duyan arasında geçti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, Kongreleri tamamlayıp, kurultayı bitirdikten sonra hedef 400 şiarıyla CHP'nin yerel yönetimlerde 400 belediyeye ulaşması için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Mardin’in merkez ilçesi Artuklu’da bir düğün salonunda düzenlenen CHP Mardin 38. Olağan İl Kongresi'nde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajı okundu.
Kongrede bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, kongrelerini tamamlayıp, kurultayı da bitirdikten sonra ‘hedef 400’ şiarıyla CHP'nin yerel yönetimlerde 400 belediyeye ulaşması için ellerin geleni yapacaklarını söyledi.


‘400 BELEDİYEYE ULAŞMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ’
Çelik, “Bizim kongrelerimiz aynı zamanda bir yenilenme dönemidir. Kongreler, yeni arkadaşların seçildiği, yeniliklerin Cumhuriyet Halk Partisi’ne sirayet etmesi için bir fırsat dönemidir. Bu fırsat dönemlerini hep birlikte en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız. Kongreleri tamamlayıp, kurultayı bitirdikten sonra ‘hedef 400’ şiarıyla CHP'nin yerel yönetimlerde 400 belediyeye ulaşması için elimizden geleni yapacağız. Bizler sadece cumhuriyetimizin değil, partimizin de 100. yaşını kutluyoruz. CHP'li olmak bir fedakârlık gerektirir. CHP'li olmak vefakârlıktır, her şeyden önemlisi sadakattir. Bu sadakatimiz bizim öncelikle cumhuriyetimize, cumhuriyetimizin değerlerinedir. Biz özgüvenini cumhuriyetin kurumlarından alan bir partiyiz. Gücünü Kuvayi Milleye'den alan bir partiyiz. Bu anlayışla bu kongrelerin de birlik ve beraberlik ve dayanışma içinde geçmesini temenni ediyorum.” dedi.


‘BU UTANÇLA MARDİN’DE YAŞAYAMAYIZ’
CHP Mardin İl Başkanlığı’na geçici olarak atanan ve kongrede aday olan Kılıçdaroğlu’nun eski Başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken de yerel seçimlerde 5 belediye başkanlığını kazanma hedeflerinin olduğunu kaydederek, bunları Artuklu, Yeşilli, Ömerli, Midyat ve Dargeçit olarak açıkladı. Eken, “Bu belediyeleri alamayacaksak başarısızız demektir. Bu utanç ile biz Mardin’de yaşayamayız. Mardin’de şu anda bir tane meclis üyemiz yok. Bu ayıp benimdir, hepimizdir. Bu ayıbı ortadan kaldırmamız lazımdır.” dedi.


‘BEN HİÇBİR ŞEY YAPMADIM, SUÇUM NEDİR?’
CHP'de görevden alınan eski İl Başkanı Mehmet Kılıçarsarslan'ın da desteklediği CHP eski Mardin Milletvekili (22. dönem) ve eski il başkanı Mahmut Duyan da yeniden il başkanlığına aday olması üzerine konuşma hakkı tanındı. Duyan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na sitemde bulunarak, ‘Ben hiçbir şey yapmadım, suçum nedir? Ben genel başkanımdan randevu istiyorum, randevu vermiyor. İktidar partisi, bizim gibi partide emeği olanlara üst kurulda oda ayırmış, hepsi orada. İlk önce partiye emeği olanları toplaması lazımdır.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçimlere gidildi. İki liste ile gidilen seçimlerde 130 delegeden kullanılan oylarda ipi Mahmut Duyan göğüsledi.

KILIÇDAROĞLU’NUN ATADIĞI VE DESTEKLEDİĞİ ADAY SEÇİMİ KAYBETTİ
Konuşmaların ardından seçimlere gidildi. İki liste ile gidilen seçimlerde 130 delegeden 113’ü oy kullandı. Bir oyun geçersiz sayıldığı seçimde, CHP Mardin İl Başkanlığı’na geçici olarak atanan ve kongrede aday olan Kılıçdaroğlu’nun eski Başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken 48 oy aldı. CHP eski Mardin Milletvekili (22. dönem) ve eski il başkanı Mahmut Duyan da 64 delegenin oyunu alarak İl Başkanlığına seçildi.

75a0b1d7-471f-476e-9423-f14f202d401e.jpegImage descriptionImage description

Editör: Kadir Üründü

Yorumlar

Image
ÖZ Mardinli Fahri
07.10.2023 / 19:48

tehooo akp nin başarısının en büyük oyuncuları bunlar ! kılıçdaroğluda aynı zihniyet düşün insanların yakasından ..

Yorum Yaz