# Demirtaş'ın İlk cezaevi fotoğrafı Mardin'den

> HDP Eş Genel Başkanı, Mardin'de görülen davanın duruşmasına Edirne'de kaldığı cezaevinden SEGBİS yöntemiyle bağlanarak savunma verdi. Sosyal Medya üzerinden paylaşılan bu fotoğraf Demirtaş'ın cezaevindeki ilk görüntüsüydü.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/politika/demirtasin-ilk-cezaevi-fotografi-mardinden
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2016-11-25T11:33:00+03:00
- Güncelleme: 2016-11-25T11:33:00+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: POLİTİKA
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2016/11/demirtasin-ilk-cezaevi-fotografi-mardinden-28545.jpg

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün Mardin'de görülen davanın duruşmasına, tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi'nden SEGBİS yöntemiyle bağlandı. Savunması alınan Demirtaş'ın ilk cezaevi görüntüsü de kameralara yansıdı.HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mardin'de tutuksuz yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi'nden ses ve görüntülü bilişim sistemi SEGBİS yoluyla katıldı.Demirtaş "Milli irade temsil yetkim zorla elimden alınmıştır" dedi.
EŞİ CEZAEVİNDE ZİYARET ETTİ
Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı tutuklu bulunduğu Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde eşi Başak Demirtaş ziyaret etti. Kıyafet getirdiği eşinin sağlığının ve moralinin yerinde olduğunu söyleyen Başak Demirtaş, "Başkanın sağlığı da, durumu da, morali de çok iyiydi. Herkese, bütün halka selamlarını söyledi. Bu hukuksuzluğun daha fazla devam etmeyeceğini inanıyor, 'Bunu herkes böyle bilsin, uzun süre devam edemez' dedi" diye konuştu.

5 KASIM'DA TUTUKLANMIŞTI
Hatırlanacağı üzere Selahattin Demirtaş ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ 5 Kasım'da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/politika/demirtasin-ilk-cezaevi-fotografi-mardinden)