# Kızıltepe'de Akdağ'a Sevgi Seli 

> Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Mardin Milletvekili Adayı Abdurrahim Akdağ'ın Kızıltepe ilçesinde açtığı seçim koordinasyon merkezi vatandaşların akınına uğradı.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/politika/kiziltepede-akdaga-sevgi-seli
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2011-05-02T17:48:40+03:00
- Güncelleme: 2011-05-02T17:48:40+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: POLİTİKA
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2011/05/kiziltepede-akdaga-sevgi-seli--974.jpg

Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Mardin Milletvekili Adayı Abdurrahim Akdağ’ın Kızıltepe ilçesinde açtığı seçim koordinasyon merkezi vatandaşların akınına uğradı. 
Bütün ilçeleri tek tek ziyaret ederek seçim çalışmalarına start veren AK Parti Milletvekili Adayı Abdurrahim Akdağ, diğer milletvekili adayları ile birlikte gittiği seçim koordinasyon merkezinde “Kızıltepe Seninle Gurur Duyuyor”, “Biji Akdağ”, “AK Parti’nin AK Adayı Akdağ ” sloganları ile coşkulu bir şekilde karşılandı. Akdağ, kendisine gösterilen yoğun ilgi karşısında duygulu anlar yaşadı.
Burada Kızıltepe’den Milletvekili aday adayı olanlar ile köy ve beldelerin ileri gelenleri başta olmak üzere kalabalık bir partili grup tarafından karşılanan Abdurrahim Akdağ, herkesle tek tek tokalaşarak bir süre kendileri ile sohbet etti. 
Daha sonra milletvekili adayları burada toplanan partililere hitaben birer konuşma yaptılar. Abdurrahim Akdağ, partililere yönelik yaptığı konuşmasının tamamını Kürtçe yaparak toplanan kalabalığın büyük takdirini kazandı. Konuşmasında bir çok Kürt şair ve sanatçıdan alıntılar yapan Akdağ, “Değerli Dostlar ve Akrabalar. Ey Kızıltepeliler, Kikanlar, Gelacalar, Erbaniler, Badinililer, Omeriler, Sürgücülüler, Mazıdağılılar, Şeğiler, Mehelmiler, Bajariler, Qosarlılar, Zerganlılar, Xurslular, Mardin’in 141 yıldızına ve onların arasında bulunan yıldızlara selam olsun. Ve adlarını sayamadıklarıma da selam olsun. Kürt Dili tatlı bir dildir, bu gün sizlere Kürtçe  hitap ediyorum.”dedi.
Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Akdağ, Feqiea Teyran ve Yunus Emre’den alıntılar yaparak konuşmasını Kürtçe şiirlerle devam etti.  Selahattin Eyyübi’den, Sait Kurdi(Nursi)’den örnekler veren Akdağ, salonda bulunan bütün dinleyicilerden büyük alkış aldı. 
“53 yıldır sizlerleyim milletvekili olsam da yine sizlerle olacağım.”diyerek Ankara’ya gittikten sonra Mardin’den Kızıltepe’den kopmayacağına vurgu yapan Akdağ, hizmette önemli olan Hak’ın yolunda halka hizmet yapmak olduğunu kaydetti. 
AK Parti’nin yaptığı icraatları bir bir anlatan Akdağ konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Geçtiğimiz yıllarda AK Parti hükümetinden önce onca insanlarımıza işkenceler yapıldı, bu durum insanlık adına bir ayıptı. Bu durumu düzelten işkenceyi kaldıran Recep Tayyip Erdoğan olmuştur. Yaşları büyük olanlarımız çok iyi bilir Arife Ciziri, Ayşe Şan, Şiwan Perver’i dinleye bilmemiz imkansızdı ve yasaktı. Ama bu dönemde istediğimiz dilde müziğimizi dinleye biliyoruz. Yine AK Parti döneminde  TRT 6 artık 24 saat yayın yapıyor. Annelerimiz  büyüklerimiz konuştukları dilde televizyon  izleye biliyorlar. Artuklu Üniversitesi’nde Kürtçe olarak yükseklisans yapan insanlarımız var artık. Demokratik açılım, insan hakları için, kardeşlik için bir program başladı. Bu program kapsamında İç İşleri Bakanlığımıza sunduğum raporlarım var. Siyasete atılmamın sebebi AK Parti hükümetinin demokratik açılım ve insan haklarına olan ilgisi ve çalışmaları olmuştur. Benim yaşantım insan hakları, özgürlük, medeniyet, insanlık adına olmuştur ve bundan sonra da böyle olacaktır. Yeni oluşturulacak olan anayasanın oluşturulmasında güçlü bir iradeyle Ankara’ya gitmek istiyoruz. Sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın aşkına, inancına, değerlerine güveniyorum. Sizlerin de güvenmesini istiyorum. Değerli dostlar ve akrabalar ben sizlere güveniyorum. Paramla, aşiretimle, tahsilimle, yazarlığıma güvenerek aday olmadım, ben sizlere güvenerek aday oldum.”
Program kapsamında ayrıca AK Parti Milletvekili Adayı Muammer Güler de yaptığı konuşmada oyların bölünmemesi adına herkesten destek isteyerek, yeni yapılacak olan yeni anayasanın daha özgür ve daha demokratik olacağına vurgu yaptı. Güler konuşmasında ayrıca AK Parti hükümetinin 8 yılda yaptığı icraatlara değindi.
Programda ayrıca diğer Milletvekili adayları Gönül Bekin Şahkulubey, Edip Demirdağ, Bülent Gözü ve Ahmet Karahan da birer selamlama konuşması yaptılar.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/politika/kiziltepede-akdaga-sevgi-seli)