# Yeni Sisteme EVET dedik!

> Resmi olmayan sonuçlara göre referandumda Evet oranının yüzde 51'nin üzerinde oy alması üzerine Evet'i destekleyen AK Partililer sevinçle kutlamaya başladı.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/politika/yeni-sisteme-evet-dedik
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2017-04-16T22:04:45+03:00
- Güncelleme: 2017-04-16T22:04:45+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: POLİTİKA
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2017/04/yeni-sisteme-evet-dedik-29937.jpg

Referandum için Türkiye genelinde sandıklardan çıkan oyların 99,9'u sayıldı. 
 Türkiye bugün çok önemli bir referanduma gitti. Referanduma katılan halkın %51,3'ü yeni sisteme Evet diyerek Türkiye için yeni bir sayfaya imza attılar.
 Bu kapsamda Resmi olmayan sonuçlara göre referandumda Evet oranının yüzde 51'nin üzerinde oy alması üzerine Evet'i destekleyen AK Partililer sevinçle kutlamaya başladı. 
 Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Mardin'de de AK Parti destekçileri sokaklara dökülüp, konvoylara çıkarken, AK Parti İl Başkanlığının önünde kutlamalar başladı.
 Anayasa değişikliği halk oylaması için 454 bin 263 seçmenin bin 560 sandıkta oy kullandığı Mardin'de oy sayım işlemleri tamamlandı.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/politika/yeni-sisteme-evet-dedik)