# Günlüoğlu: “Bağımlılıklardan kurtulmanın tek yolu, hiç başlamamaktır”

> Mardin Valiliği’nin düzenlediği muhtarlar toplantısında konuşan Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu zararlı alışkanlıklar ve bağımlılıklar konusunda katılımcıları ve muhtarları bilgilendirdi.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/saglik/gunluoglu-bagimliliklardan-kurtulmanin-tek-yolu-hic-baslamamaktir
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2019-01-04T14:18:00+03:00
- Güncelleme: 2019-01-04T14:18:00+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: SAĞLIK
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2019/01/gunluoglu-bagimliliklardan-kurtulmanin-tek-yolu-hic-baslamamaktir-36814.jpg

Artuklu Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Mardin Valisi Mustafa Yaman, Artuklu kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Kurum Müdürleri, Mardin Ak Parti Milletvekilleri Şeyhmus Dilçel ve Cengiz Demirkaya ile ve davetli tüm mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman yapılan hizmetleri anlattı. Her ilçe muhtarlar temsilcisi söz alarak ilçesinin sorun ve isteklerin dile getirdi.

Davetli olarak toplantıya katılan Mardin Yeşilay Şube Başkanı ve Emniyet Müdürlüğü narkotik Şube madde bağımlılığı ve yapılan faaliyetlerle ilgili birer sunum yaptı.

“Bağımlılıklardan kurtulmanın tek yolu; hiç başlamamaktır”

Şube başkanı Lütfü Günlüoğlu katılımcılara yaptığı konuşmada özetle: “Bağımlıklar olarak bildiğimiz sigara, alkol ve uyuşturucu madde kullanımı bir türlü önlenemiyor. Bu zararlı maddelerden korunmanın tek yolu; hiç başlamamaktır. Maalesef bugüne kadar alınan mesafe sevindirici olmakla birlikte yeterli değildir. Devletin aldığı tedbirler ile birlikte vatandaşlara da önemli görevler düşmektedir. Bağımlılıkların yayılması toplum olarak hepimizi etkileyecektir. Yeşilay cemiyeti olarak bizler bu felaketin varlığını her kesime haber veriyoruz. Bizler koruyucu hekimlik görevimizi Türkiye’nin her tarafında 107 şubemizle yapıyoruz” dedi.

Ayrıca görsel olarak da Yeşilay’ın gerek Türkiye genelinde, gerek Mardin’de yapılan icraatlar anlatıldı. 2019 yılı hedefleri açıklandı.

Toplantı sonunda tüm katılımcılara YEDAM ve Yeşilay tanıtım filmi izlettirildi, broşürler dağıtıldı.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/saglik/gunluoglu-bagimliliklardan-kurtulmanin-tek-yolu-hic-baslamamaktir)