tatlidede

Şehidiye Medresesi Nerede? Nasıl Gidebilirim? Tarihi? Kaç Yıllık?

Mardin’in bir diğer güzelliği olan ve gezilecek yerlerin başında yer alan Melik Mansur Medresesi harika görselliği ile çok beğenilen bir yapıttır.
  • 08.11.2021 22:04
Şehidiye Medresesi Nerede? Nasıl Gidebilirim? Tarihi? Kaç Yıllık?

Mardin’in bir diğer güzelliği olan ve gezilecek yerlerin başında yer alan Melik Mansur Medresesi harika görselliği ile çok beğenilen bir yapıttır. İl merkezine bağlı olarak Gül mahallesinde yer almaktadır. Mardin gezisine çıkan pek çok kişinin mutlaka gezdiği ve tarihsel yapısına hayran kaldığı medrese Şeyh Aban veya Haliliye ismiyle de bilinmektedir.

Yapılış tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte Melik Mansur döneminde yapıldığı bilinmektedir. Günümüzdeki harap şekliyle bile beğenilen medrese mescid olarak kullanılmaktadır. Kesinlikle görülmeye değer bir yapıdır.

Mardin tarihi yerler gezisinde mutlaka görülmesi gereken medrese, Savur Kapı olarak da biliniyor. Altunboğa medresesi ve Şehidiye olarak da bilinen medreseyi mutlaka görmelisiniz. Fotoğraflamak için en uygun yerlerden birisi olan medrese de harika çekimlerde yapabilir anılarınızı saklayabilirsiniz. İnceleyip tarih öğrenirken hem de yıllarca saklayacağınız fotoğraflar oldukça önemli olacaktır.

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz