tatlidede

Sevsinler Ödülünü!..

Sevsinler Ödülünü!..

            Mardinimize hizmet şiarıyla kurulan sivil toplum örgütlerinin gönülden yöneticilerine ve gönüllü üyelerine selam olsun. Yurdun çeşitli üniversitelerinde okuyan öğrencilerimize verilen burslardan tutun da Mardinimizin tanıtımına sağlanan olumlu katkılara kadar yapılan tüm çalışmaları minnetle takip etmekteyim. Takip etmekte olduğum bu gönüllü kuruluşlardan biri olan MARSEV’in yapısal durumunu ve kapsayıcılığının sınırlı kalması idi. Daha önce de eleştirdiğim bu konuları ayrı bir zamanda tekrar irdelemeye devam ederiz.

Marsev’in kuruluşundaki temel amaç; Artuklu Üniversitemiz başta olmak üzere Mardinizdeki eğitim olanakları ile birlikte eğitim kalitesini olabildiğince yüksek seviyelere taşıma adına yapılacak olan tüm çalışmaların içinde bulunarak katkılar sunmaktır. Mükemmel bir amaçla kurulan ve içinde Mardinimizin saygın şahsiyetlerinin de olduğu bu kuruluşumuzun geçen günlerde gerçekleştirmiş olduğu bir ödül töreni oldu. Mardin Life ailesi olarak bizler de dahil olmak üzere birçok gazetecinin davet edilmediği ki zaten basına da çok fazla yansımayan bu törenin sessiz sedasız bir şekilde gerçekleştirilmesinin altındaki nedeni bir yana bırakıyorum. Ödül almaya layık görülenlerden biri yada bilemedin ikisi doğru tercih olabilir ancak ödüle layık görülen kimi şahsiyetlerin liyakatını ve bu liyakatın hangi kriterlere dayanılarak belirlendiğini merak etmiyor değilim doğrusu

Marsev’in düzenlemiş olduğu töreninde ödüle layık görülen şahsiyetlerden biri de Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Sayın Ağırakçe olmuş. Mardinimizin Tanıtım Onur Ödülüne layık görülen Ağır akçe’nin hangi kriterlere dayanılarak seçildiği ile ilgili olarak celbedilen merakımı giderme adına dünden bu güne gerek yerel ve gerekse ulusal basına yansımış olan haberlere bir göz atarak hafızamı tazelemiş oldum. Karşı karşıya kaldığım bir yığın haberin birkaçının özetini siz okurlarımla paylaşmak için sadece alıntı yapacağım. İnternet kısa bir gezinti yaptığınız taktirde özetlerini alıntıladığım bütün haberlere ve kaynaklarına rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Zaten bu birkaç haber özetini okuduktan sonra ödülün haklı(!) yere verildiğini eminim ki sizler de kabul edeceksinizdir.

 “Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, kendi sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için, 'Ben Genel Başkanımızın Mardin temsilcisiyim' diye paylaşımda bulunmasıyla başlayan tartışma, Mardin'deki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların tepkisine yol açtı.”

 “Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ile Mardin Tanıtma Vakfı Başkanı İbrahim Sincar arasında, sosyal medya üzerinden 'Ak Parti'den elini çek' polemiği yaşandı.”

 “Başkanlık sistemini öngören Anayasa değişikliğine ilişkin referandum öncesinde sosyal medyada başlatılan ‘Evet’ kampanyasına rektörler de katıldı.”

“24 Haziran seçimlerinde aday listesinin açıklanması ile AK Parti listelesini kendisinin hazırladığını ileri süren Artuklu Üniversitesi Rektörü Ahmet Ağırakça'yı yalanlayan AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, "Birileri listenin hazırlanmasında çok çalıştım çok uğraştım, çırpındım ama kazandım elde ettim, yok öyle birşey" dedi.

                “Rektör Ağırakça'nın 2015 yılında göreve gelmesinden sonra üniversiteye Rektör Yardımcısı olarak beraberinde getirdiği Prof. Dr. Yusuf Çetindağ açığa alındıktan sonra YÖK'ün atadığı Prof. Dr. Cemal Oğuz ve Prof. Dr. İbrahim Özcoşar'ın da Rektör Ağırakça ile anlaşamadıkları için birer ay görev yaptıktan sonra istifa ettikleri öğrenildi.”

                “Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Ahmet Ağırakça, ihaleden ötürü soruşturma geçirip maaş kesme cezası alan Artuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü kuzeni Şehmus Ağırakça'yı,  jet hızıyla üniversiteye fakülte sekreteri olarak aldırdı.”

                “Mardin Artuklu Üniversitesi'nin organizasyonunu üstlendiği 18'inci Ulusal Turizm Kongresine Kültür ve Turizm Bakanı'nın niçin katılmadığı konusunda, Artuklu Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ve AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı arasında polemik yaşandı.”

                “Araştırmacı yazar Bekin, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Rektör Ağırakça'nın bir dönem, terör örgütü lideri Fethullah Gülen'in danışmanlığını yaptığını iddia ederek, şöyle konuştu: Maalesef, bu profesör 28 Şubat sürecinde, İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu'na da şirin gözükebilmek için beyaz sakallarını kesen, emekliliği geldikten sonra da oradan yasal olarak ayrılan ve daha sonra 28 Şubat mağduru olduğunu tüm kesimlere inandırmaya çalışandır. Bu üniversite sadece belirli bir kesimin değil, tüm toplumun üniversitesidir. Burada görev yapan rektör de, tarafsız olmalıdır.”

“Mardin merkezde bulunan Şeyh Çabuk Mahallesi Muhtarı Ferhan Çalhan ise sosyal paylaşım sitesinden, Rektör Ağırakça'nın tarafsızlığını yitirdiğini ifade ederek, "Tarafsız olmayan, öğretim üyeleri arasında da ayrıştırıcı olduğu iddia edilen ve siyasete tamamen angaje olmuş Ahmet Ağırakça rektörümüzün artık Mardin'e zarardan başka fayda getirmediği MAÜ Rektörü'nün siyasi bir yapının temsilcisi değil, YÖK 'ün ve üniversitenin temsilcisi olması gerekmektedir. Artık tarafsızlığını tamamen yitirmiştir. Bir an önce istifa etmesi veya YÖK'ün gereğini yapması gerekmektedir" paylaşımında bulundu.”

“Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmet Ağırakça, Arap şeyleri gibi giyinince sosyal medyada olay oldu. Mardin Üniversitesi Genel Sekreteri Şahin Arpağ, Rektör Ağırakça'nın giyimini "Rektörümüz İslam alimidir. Kıymetli bir entelektüeldir. Önemli isim olarak Arap ülkelerine gitti. Giysiler oradan" şeklinde açıkladı.”

                “Akademik başarı ölçüsüne göre YÖK onayı ile kurulan ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı, 2018/2019 yılı üniversiteler arası Türkiye başarı sıralamasını açıkladı. Mardin Artuklu Üniversitesi, 2018 yılı üniversiteler arası Türkiye sıralamasının sonunda yer aldı.”

Değerli okurlarım, reklamın iyisi kötüsü olamaz diye bir tabir vardır bilirsiniz. Hocamızın polemiğe girmediği neredeyse kimsenin kalmadığını, üniversitenin akademik yaşamına ayıracak da zamanı kalmadığının bir sonucu olsa gerek ki üniversitemizin sondan birinci olduğunu görüyoruz ama olsun. Söz konusu Mardinimizin tanıtımı olunca ha baştan ha sondan birinci olmuşuz farketmez(!) Maazallah ortalarda olsaydık, bir de kendi işinin dışında her şeyle uğraşan hocamız salt kendi işiyle uğraşsaydı eğer hiç kimse Mardin’den bahsetmezdi. Böylece de Mardinimizi hiçbir yere tanıtamazdık!.. İş böyle olunca, tanıtım ödülü hocamıza verilmeyecek de kime verilecek yani!.. 

        Sevsinler ödülünü!..

Yorumlar

Image
Cevat
14.05.2019 / 21:49

Yılmaz Özdil tarzı yazıların yandan yemişi gibi zorlama olmuş. Etkilemedi, üzgünüm.

Image
MEHMET SALİH ÖNER
09.05.2019 / 11:41

BU REKTÖR HAZRETLERİNDEN NE ZAMAN KURTULACAZ.ADAM EMİKLİ OLMUŞ HALA BAŞIMIZDA COK İNSANIN HAKKINI YEDİ.ALLAH YANINA BIRAKMAZ.

Image
Ad soyad
08.05.2019 / 09:59

Rektörü sevmem doğruya doğru. Ama bu gazetenin anlayışı tetikcilikten öteye girmedi be kardeşim. Ya sevdiğinizi çok sevip göklere çıkarırsınız yada sevmediğinizi yerler de parçalarsınız bu ise gazetecilik ,yazik bu mardin icin

Image
öz mardinli
06.05.2019 / 08:03

tarafsız haber yapın. pkk liler

Image
Ahmet
05.05.2019 / 20:44

Güzel bir yazı olmuş.

Yorum Yaz