tatlidede

Sınırda Üç Kadın - Feyza Altun Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Sınırda Üç Kadın kimin eseri? Sınırda Üç Kadın kitabının yazarı kimdir? Sınırda Üç Kadın konusu ve anafikri nedir? Sınırda Üç Kadın kitabı ne anlatıyor? Sınırda Üç Kadın PDF indirme linki var mı? Sınırda Üç Kadın kitabının yazarı Feyza Altun kimdir? İşte Sınırda Üç Kadın kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...
  • 24.01.2023 18:00
Sınırda Üç Kadın - Feyza Altun Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Feyza Altun

Yayın Evi: İnkılap Kitabevi

İSBN: 9789751035462

Sayfa Sayısı: 120

Sınırda Üç Kadın Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Feyza içeriğinde, derinliğinde, cesaretindeki kadınlar nadiren de olsa dönem dönem gelirler, yaşadıkları coğrafyayı, normalize edilmiş saçmalıkları, korkaklığa bezenmiş cesaretsizliği kökten silkeleyip izlerini; özlerini görebilecek derinlikteki her bilinçte bırakıp karanlığı aydınlıkla yüzleştirerek geçerler... ama asla geçip gitmezler. Etkileri kalıcı ve ilham verici olur. Kıymetleri bilinmeli, coşkuları sahip çıkılmalı ve yargısızca dinlenmeliler.

Sınırda Üç Kadın’ın hikâyesi aracılığıyla Feyza’nın zihin labirentlerinde gezinmek, zaman zaman kaybolmak, duygunun dört mevsiminde bir yolculuk gibi ilham verici ve zamansız bir gerçekliğin ortasında gibi tüm zamanları kapsayacak yoğunlukta düşündürücüydü. Kadınların sınırda değil merkezde olduğu bir yaşam umudu için... Feyza sana teşekkür ederim. Anlayanı bol bir okuma yolculuğu olması dileğiyle...

Azra Kohen

Kadınlar hikâyelerini yeni anlatmaya başladılar.

Bu hikayenin öznesi olmak büyük cesaret gerektirir.

Ece Temelkuran

(Tanıtım Bülteninden)

Sınırda Üç Kadın Alıntıları - Sözleri

  • Geçmişin hayaletleri bugünün yaşayanlarını sürekli hançerliyordu.
  • Cidden, acı çeken insanların acılarından kurtulmak istemediğini söylemek biraz zalimce olmuyor mu? Belki onlar da istiyor ama bilemiyor nasıl yapacağını? "Bunu değiştir" demek kolay ama kimse bunun nasıl olacağını anlatmıyor. Herkes "Üzülme" diyor ama kimse, "Üzülmeye hakkın var; üzül, ben yanındayım" demiyor. Bu insanlar her haltı çok biliyor!
  • Boşanmak başarısızlık demekti. Herkes ne derdi? Bir evliliği götüremeyen insanları toplum beceriksiz ya da kusurlu olarak görüyordu.
  • O zampara adamın nasıl hacı olduğuna akıl sır erdirememişti. Günahlarının kefaretini ödemek isteyen herkesin yaptığı gibi din onun için bir amaç değil araçtı.
  • Kötülükleri yaşayanlar travmalarını ancak iki şekilde atlatabiliyordu; ya aynısını yapıyordu ya tersini.
  • Ne çok kitabım var, hangisiydi o demin baktığım? Vay be bu kadar kitabı okudum sahiden. Çünkü ömrüm boyunca kitaplara bel bağladım. Hep okudum, onlarda huzuru ve mutluluğu aradım. Ya da içimdeki boşluktan kaçtım, bilmiyorum...
  • İnsan kendi yaşamayınca anlamıyor işte...
  • Sadece anlaşılmak ve acısının kabul gördüğünü bilmek istiyordu.
  • Bazı insanların ölmesi hem kendileri için hem de etrafındakiler için kurtuluştur.
  • Hayal kurar, o hayaller tutunur, onlar üzerine senaryolar yazardı. Çok kitap okuduğu için de bu senaryolar hep zengin olurdu.

Sınırda Üç Kadın İncelemesi - Şahsi Yorumlar

İyi değilseniz evlenmeyin !: Neden mi böyle diyorum. Kimseye yaşadığımız travmaları ortak etmeye hakkımız yok. Anne baba olduğunuzda çocuğumuza iyi bir hayat vermiceksek , çocuğun var olmasının önemi yok. Yoksa geçmişteki travmalarımıza, acılarımıza bir yenisini ekleriz. Feyza Altun, dile getirmek istemediğimiz, duyunca yutkunamadığımız ülkemize de ilgilendiren toplumsal acı gerçeklerle yüzleştiriyor okurları. Kadınların var olduğundan beri maruz kaldığı gerçekleri bir tokat gibi çarpıyor suratlarımıza. Ne yazık ki bunlar sadece bir hikayeden ibaret değil. Hemen hemen her gün tanık olduğumuz, duyduğumuz haberler. Kötülerle, kötülüklerle yüzleşmek zor ! Toplumumuzun böyle yazarlara ihtiyacı var. Okunmalı ! Düşünülmeli ! Farkındalık oluşturmalı ! Ve bu gibi kötülüklere Engel olunmalı ! (Bahar)

Bir ah ile başlanırdı sanırım bu kitap yorumu için... Okurken boğazımda koca bir yumruk oluştu ve yutkunamadım. "Nasıl olur ya!" demekten kendimi alamadım. Bir anne bir çocuğun yaşamını nasıl mahvedebilir, bir toplum bütün bunlara nasıl izin verebilir, ve en acısı bütün bunlar nasıl gerçekten yaşanmış ve hâlâ yaşanıyor olabilir... Aklım almadı, almıyor... Suratınıza tokat gibi çarpan bir "gerçekliği" okuyorsunuz. Okumakla kalmayıp yaşıyorsunuz. Üç kadın... Üç mahvedilmiş yaşam... Ve koskoca bir ah... Okuyarak bir şeyleri değiştirebilmek ümidiyle... Bugünün mottosu; "insan" kalalım! (1Pınar)

Kitap hakkında öncesinde okuduğum yorumlar kadın cinayetleri, taciz gibi toplumumuzun kanayan yaralarına değinen bi kitap olduğu düşüncesine kapılmama sebep oldu. Fakat okuduğumda bu kitap bundan çok daha fazlasıydı. Bir anne ya da babanın yaptığı belki ufak bile görülen hataların çocukta nasıl izler bıraktığı ve onun ebeveynliğine nasıl yansıdığı ve kaç kuşak boyunca yaralar açtığını gösterirken beni derinden etkiledi. Her çocuğun her yetişkinin benzer şeyler yaşasalar bile ruhlarına işlemiş acıları gösterme şekli başkadır. Ama sonuç hep aynıdır. Yorgunluk çaresizlik ve derin bir acı içerisindeki hasta bi ruh. Tek istedikleri fark edilmektir. İyileşmeleri ancak fark edilmek ve anlaşılmakla mümkündür. Çocuklukta yaşanan travmatik olayların yetişkinlikte psikolojik alt yapıyı nasıl etkilediğini görmek için güzel bi kitap. (Rumeysa Karakaş)

Sınırda Üç Kadın PDF indirme linki var mı?

Feyza Altun - Sınırda Üç Kadın kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Sınırda Üç Kadın PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Feyza Altun Kimdir?

1987 yılında Üsküdar' da doğdu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bölümü' nden mezun oldu. Halen Altun Hukuk & Danışmanlık bürosunda avukatlık yapmaktadır. Tarafsız Çalışan Anneler Platformu ve Kadın Birliği Platformu ' nun kurucusudur.

Feyza Altun Kitapları - Eserleri

  • Kadının Fenni
  • Kadının Derdi
  • Sınırda Üç Kadın
  • Kadının Erki

Feyza Altun Alıntıları - Sözleri

  • O kadar iyi anladım ki kimsenin gelip beni kurtarmayacağını. Kendi kendime ya batacağım ya da çıkacağım. (Kadının Fenni)
  • Kötülükleri yaşayanlar travmalarını ancak iki şekilde atlatabiliyordu; ya aynısını yapıyordu ya tersini. (Sınırda Üç Kadın)
  • İnsan kendi yaşamayınca anlamıyor işte... (Sınırda Üç Kadın)
  • Hayal kurar, o hayaller tutunur, onlar üzerine senaryolar yazardı. Çok kitap okuduğu için de bu senaryolar hep zengin olurdu. (Sınırda Üç Kadın)
  • “Ben hep böyle miydim? Ben hep farklıydım. Sivriydim, çok konuşurdum. İnsanları sinir ederdim. Sıklıkla annem ve babamın beni sevmediğini hissine kapılırdım. Ben yorucu bir çocuktum. Ne söylediğimi ya da neyi savunduğumu bilmediğim anlarda bile aslında bir feministtim.” (Kadının Derdi)
  • “Yuva bana göre huzurlu olduğun, mutlu ve güvende hissettiğin, yatınca yaşadığına şükrettiğin yerdir. Hayır, ihanetin olduğu yer yuva değildir. İhanet, ortada bir yuvanın olamadığını, bir zamanlar olduysa bile zaten yıkılmış olduğunu gösterir.” (Kadının Derdi)
  • Ben aslında bir erkeğin çıkıp, "İstemiyorum kardeşim evin direği olmayı!" diye isyan edeceği günü bekliyorum. Bir erkeğin çıkıp, "Ağlarım lan, ağlarım!" diye haykıracağı günü bekliyorum. Bir erkeğin çıkıp bir kadına, "Ben de kendimi güçsüz hissediyorum, beni koru," diyeceği günü bekliyorum. Erkeklerin bunları hissettiğinden eminim. Belki benim henüz bilmediğim yerlerde, tanımadığım insanlar bunları dile de getiriyordur, ama ben erkeklerin de gerçek bir insan gibi duygularını dile getirebildikleri bir yerde yaşamak istiyorum. Erkeklerin duygularını saklamalarına, istemedikleri halde "erkek" olmaları hasebiyle pek çok klişe sorumluluk yüklenmelerine ve bunun karşılığında da pek çok şeyi kendilerine hak görmelerine karşıyım. (Kadının Fenni)
  • Ne çok kitabım var, hangisiydi o demin baktığım? Vay be bu kadar kitabı okudum sahiden. Çünkü ömrüm boyunca kitaplara bel bağladım. Hep okudum, onlarda huzuru ve mutluluğu aradım. Ya da içimdeki boşluktan kaçtım, bilmiyorum... (Sınırda Üç Kadın)
  • Bazen, bazı kararlar acı verir. (Kadının Derdi)
  • Korkmayın. Bir hata belki de hayatınızın akışını değiştirir. (Kadının Fenni)
  • Geçmişin hayaletleri bugünün yaşayanlarını sürekli hançerliyordu. (Sınırda Üç Kadın)
  • Aşağılanmadığı, sevdiği ve sevildiği bir hayat yaşamak zorundaydı. (Kadının Derdi)
  • “Ben aslında bir erkeğin çıkıp,”İstemiyorum kardeşim evin direği olmayı!”diye isyan edeceği günü bekliyorum.Bir erkeğin çıkıp,”Ağlarım lan,ağlarım!”diye haykıracağı günü bekliyorum.Bir erkeğin çıkıp bir kadına,”Ben de kendimi güçsüz hissediyorum,beni koru,” diyeceği günü bekliyorum…” (Kadının Fenni)
  • "Her şey yok olup yalnız o kalsa, benim varlığım gene devam ederdi; her şey yerinde kalıp da o ortadan kaybolsa, dünya bana büsbütün yabancı olurdu." (Kadının Derdi)
  • ‘Zamana mı bırakmalıydı, düzeltilebilir miydi, yoksa bitirmeli miydi, bilemiyordu…’ (Kadının Erki)
  • anam babam bile garipsedi ben. bazen kendim bile garipsedim kendimi. ben küçük bir ayrık otuydum, kesildikçe gürleşen. sonra hepimiz alıştık, sevdik beni. (Kadının Fenni)
  • Sonuçta başarı ve güç, kendini kontrol edebilmekten geçiyormuş. Sükûnet, insan zihni ve kalbinin sahip olabileceği en büyük sığınakmış. (Kadının Erki)
  • “İnsanı Kafdağı’na çıkarıyor ve habersizce doruktan aşağı bırakıveriyorlardı.” (Kadının Erki)
  • Sadece anlaşılmak ve acısının kabul gördüğünü bilmek istiyordu. (Sınırda Üç Kadın)
  • Bazı insanların ölmesi hem kendileri için hem de etrafındakiler için kurtuluştur. (Sınırda Üç Kadın)

Yorum Yaz