STK Platformundan Basın Açıklaması

02 Temmuz 2011 Cumartesi Saat 18:53 0

Siyasi alanda yaşanan tartışmalar ve boykot krizinden rahatsız olan Sivil Toplum Örgütleri siyasileri sağduyulu davranmaya çağırdı. Millet iradesinin mecliste temsil edilmesi gerektiğini yönünde açıklama yapan Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu,12 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan gerginliklerin halkın iradesini gölgelediğini bildirdi.
Bünyesinde 25 Sivil Toplum Örgüt’ünü barındıran platform bir araya gelerek çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Platform yöneticileri toplantıdan sonra yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada;”Millettin iradesi dışında ve üstünde bir güç tanımıyoruz. Milletimiz kendini, ülkenin ve kendi sorunlarının tartışılıp çözümler üretildiği mecliste görmek istiyor.”denildi.
Ülkeyi germe ve insanların sabrını zorlarcasına senaryoların peş peşe uygulamaya koyulduğunu aktaran Platform,” Ancak tüm çabalarına rağmen dramatik sahneleri bu ülkeye yaşatamadılar. İnsanlarımızın sağduyusu sayesinde, bir kez daha karanlık güçlerin ve onların temsilcilerinin oyunu boşa çıkartmıştır.” vurgusunu yaptı.
Sorunların çözüm yerinin meclis olduğunu hatırlatan platform, halkın ortaya koyduğu iradenin çeşitli yaftalamalar ve sendromlarla ifade edilmesine ise tepki gösterdi. Platform; “Halkın iradesini yok saymak yâda çeşitli yafta ve sendromlarla alay edercesine küçümsemek, halkı tanıyamamanın veya halktan olmamanın bir göstergesidir.” Şeklinde tepkisini dile getirdi.

Platformdan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

Son günlerde yaşanan siyasi olaylar, 12 Haziran seçimleri sonrası mevcut sorunların çözümü ve birlik adına, adım bekleyen halkımızın umutlarını ve iradesini gölgelemiştir. Çözüm isteyerek sandığa koşan ve iradesini mecliste görmek isteyen halkımızın beklentileri büyük olup bir o kadarda önemlidir. Bunu görerek hareket etmesi gereken siyasilerimizin, bir an önce bu sorumlulukla çalışmaya başlamaları ortak temennimizdir.
Hatip Dicle örneğine bakıldığında, alınan kararlar ve zamanlama her şeyi açıkça ortaya koymaktadır. Seçimde milletvekili adayı olmaya engel hali yok denilip izin veriliyor. Daha sonra seçime iki gün kala Yargıtay’da cezası onanıyor. 78 bin oy alan ve ‘sen milletvekilisin’ diye mazbata veriliyor ve sonrası herkesin malumudur.

Ülkeyi germe ve insanların sağduyusunu sabrını zorlarcasına senaryoları peş peşe uygulamaya koydular, tüm çabalarına rağmen dramatik sahneleri bu ülkeye yaşatamadılar. İnsanlarımızın sağduyusu sayesinde, bir kez daha karanlık güçlerin ve onların temsilcilerinin oyunu boşa çıkartmıştır.

Ortaya çıkan olumsuzlukların çözülmesi gereken yer meclistir. Hiç bir sebep milletin iradesini gölgelememelidir. Rahatsızlık duyulan ve mağduriyetlere sebep veren yasalar mecliste derhal değiştirilmeli, halkın  ihtiyaçları gözetilerek insanımızı ve ülkemizi ileri seviyeye götürecek yeni bir anayasa yapılmalıdır. Halkımızın en büyük beklentisi budur. Halkın iradesi mecliste temsil edilmelidir.

Sorunların çözüm merci meclistir. Mevcut sorunlarda herkes üzerine düşeni yapmalı, halkın temennisi olan ve bu sorunlara sebebiyet veren yasaların değiştirilmesi ve yeni bir anayasanın yapılması için herkes sağduyulu olmalıdır.

KAYNAK: Mehmet Doğan-

YORUMLAR :::