tatlidede

Ters Açı...

Ters Açı...

İki kare fotoğraf.

Aslında aynı salonda hatta aynı masada çekilmiş bu iki kare fotoğraf.

Fotoğrafta Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı HDP’li Ahmet Türk ile AK Partili Artuklu, Midyat, Ömerli, Dargeçit ve Yeşilli Belediye Başkanları görünüyor.

İki farklı açıdan çekilen resimlerin birinde bütün başkanların yüzleri asık, moralleri bozuk somurtkan yüz ifadeleri yansımış görüntüye. 

Diğer fotoğrafta ise mutlaka ki yapılan esprilerle yumuşayan havanın salona kattığı neşenin yüzlere yansımış halini gösteriyor bizlere.

Sosyal medyaya yansıyan bu fotoğrafın son günlerde karşılıklı açıklamalarla Mardin’de sertleşen siyaset ortamına bir hoşgörü havası estirmesi en büyük temennimizdir.

Fikirler çeşitli olabilir ve olmalıdır da. Zira kamu yararına olabilecek en doğru fikirler bu çeşitliliğin çatışmasından ortaya çıkar. Ancak fikirler çatıştırılırken karşılıklı saygıyla donatılmış hoşgörü elden bırakılmamalıdır. 

Tıpkı ezeli rakipler arasında oynanan müsabakalarda yapılan kıran kırana mücadelelerin ardından elde edilen skorun sahada kalıp, ardından devam eden ebedi dostluklarda olduğu gibi…

Tıpkı meclis çatısı altında mensubu oldukları siyasi partileri adına ve şahsen defalarca şahit olduğum hararetli siyasi tartışmaların ardından iktidarıyla-muhalefetiyle parti farkı gözetmeksizin meclis kulislerinde milletvekillerinin  birbirlerine ikram ettikleri çaylar ve ısmarladıkları yemeklerde olduğu gibi…

Kameranın önünde seçmene hakkıyla temsil ettirildiğinin hissettirilmek için takınılan sert mizaç ve söylemler olabilir, olmalıdır da belki  ancak aynı zamanda küçük bir tebessüm ve küçük bir espriye katılmak da gerekiyor çoğu zaman.

Unutmayalım ki Mardin, dillerin, dinlerin ve kültürlerin binlerce yıldır birlikte ve hoşgörü içerisinde yaşadığı kadim bir şehirdir. 

Şehrimizin sülietine de asık suratlarla değil, tebessümlerle bezenmiş olan fotoğraf karesindeki görüntüler yakışır. 

Unutmayalım ki Mardin halkı, farklılıkları kavgaya dönüştürenleri değil aynı tablodaki farklı renklerin uyumunu yansıtanları taktir etmiş ve ödüllendirmiştir. 

Saygılarımla...  

Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Yorum Yaz