tatlidede

Türk Eğitim-Sen'den Basın Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Mardin Şubesi tarafından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Kamu-Sen Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Mardin Şube Başkanı Mesut Üregen tarafından okundu.
  • 08.12.2021 15:50
Türk Eğitim-Sen'den Basın Açıklaması

Eğitim çalışanlarını sosyal haklarının iyileştirilmesi talebi ile Türk Eğitim-Sen tarafından tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak basın açıklaması yapıldı.

Kamu-Sen Temsilcisi ve  Türk Eğitim Sen Mardin Şube Başkanı Mesut Üregen tarafından okunan basın açıklamasında “Mesleki itibarımız için, meslek kanunumuz için, enflasyon ve yüksek kur karşısında eriyen maaşlarımız için alanlardayız. 3600 ek gösterge konusu mutlaka Meslek Kanunu ile düzenlenmelidir. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bir an önce öğretmenler lehine düzenlenerek çıkarılmalıdır.Halen öğretmenler kadrolu, sözleşmeli, ücretli olarak üç modelle istihdam edilmektedir. Aynı işi yapan öğretmenlerin farklı statüde istihdamı hem eğitimimize vurulan bir darbedir hem de öğretmenlik mesleğinin geleceğini zedelemektedir.Öğretmen atamaları KPSS puan üstünlüğüne göre, mülakat yapılmadan gerçekleştirilmelidir. Atama bekleyen öğretmenlerimiz atanmalıdır.Kariyer basamakları; 10 yıl öğretmenlik yapan Uzman Öğretmen, 20 yıl öğretmenlik yapan Başöğretmen olarak düzenlenmeli ve kesinlikle sınavsız olmalıdır.
Eğitim kurumlarına müdür ve müdür yardımcısı olarak atanacaklar sadece yazılı sınavla belirlenmelidir. Yazılı sınavla idareci olup, önceki yıllarda görevi bırakan idarecilere de tekraren hak verilmelidir.Okul idarecilerinin de öğretmenlerde olduğu gibi idareci olarak, iller arası tayin istemelerinin sağlanması için düzenlemeler yapılmalıdır. Başarı, üstün başarı belgeleri objektif kriterler belirlenerek uygulamaya geçmelidir.“denildi.

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz