# Aydın Ailesinin Mutlu Günü

> Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki aşiret düğününde geline 1,5 kilo altın takı, damada ise 100 bin liraya yakın para takıldı.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/yasam/aydin-ailesinin-mutlu-gunu
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2020-03-07T18:37:00+03:00
- Güncelleme: 2020-03-07T18:37:00+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: YAŞAM
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2020/03/aydin-ailesinin-mutlu-gunu-41721.jpg

Kızıltepe ilçesine bağlı Hatunlu Köyü Keşlani Seyyid aşiretinin ileri gelenlerinden Nezir Aydın'ın oğlu Bayram Aydın'ın düğününde renkli görüntüler oluştu.
Dunaysir Düğün Salonunda düzenlenen düğünde geline 1,5 kilo altın takı, damada ise 100 bin liraya yakın para takıldı. 2 binin üzerinde davetli misafir katıldı.
Tat aşiretinin ileri gelenlerinden Şerif Güzel'in kızı Adile ile Keşlani Seyyid aşiretine ileri gelenlerinden Nezir Aydın'ın oğlu Bayram Aydın'ın düğününe katılan misafirler adeta takı takma yarışına girdi. Düğünde damada yaklaşık 100 bin TL para, geline ise 1,5 kilo altın takıldı. 
Düğünün yapıldığı salona el ele gelen gelin Adile ile damat Bayram, birbiri ardına patlayan havai fişekler ile yapılan ses ve ışık gösterisinin altında ilk danslarını gerçekleştirdiler.
Düğünün ilerleyen saatlerinde hazırlanan düğün pastasını dilek tutup birlikte kesen Adile ile Bayram Aydın çifti, davul-zurna eşliğinde oluşturulan uzun halay halkalarının arasındaki yerlerini alarak davetlilerle birlikte halay çektiler.
Yapılan ikramlar eşliğinde gece yarısına kadar devam eden düşünde; hoşça vakit geçiren davetliler, damat ve gelinle mutlu günün anısına fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.
Oğlunu evlendirmenin heyecanını yaşayan baba Nezir Aydın, misafirleri kapıda karşıladı.
Misafirleri ile yakından ilgilenen Aydın, bugünün kendisi için çok önemli bir gün olduğunu belirterek, "Bugün benim en mutlu günüm. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan ve . Sevincimizi paylaşmak için bugün aramızda olan ve özellikle de il dışından hatta yurt dışından gelerek heyecanımıza ortak olup, bizleri yalnız bırakmayan çok değerli aile dostlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.
Gecenin geç saatlerine kadar süren düğünde Kürtçe, Arapça ve Türkçe şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlenen misafirler, unutulmaz bir düğün yaşadıklarını belirterek, her iki gence mutlu yuvalarında iki cihan saadeti dilediler.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/yasam/aydin-ailesinin-mutlu-gunu)