A. Selahaddin Kınacı kimdir? A. Selahaddin Kınacı kitapları ve sözleri
Yazar A. Selahaddin Kınacı hayatı araştırılıyor. Peki A. Selahaddin Kınacı kimdir? A. Selahaddin Kınacı aslen nerelidir? A. Selahaddin Kınacı ne zaman, nerede doğdu? A. Selahaddin Kınacı hayatta mı? İşte A. Selahaddin Kınacı hayatı...
Yazar A. Selahaddin Kınacı edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında A. Selahaddin Kınacı hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. A. Selahaddin Kınacı hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte A. Selahaddin Kınacı hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Tam / Gerçek Adı: Dr. A. Selahaddin Kınacı
Doğum Tarihi:
Doğum Yeri:
A. Selahaddin Kınacı kimdir?
A. Selahaddin Kınacı Kitapları - Eserleri
- Seyda Hazretleri'nin Hayatı
- Gavs-i Bilvanisi Hayatı
- Şeyh Seyyid Muhammed Raşid Erol (K.S.A)'nin Hayatı
A. Selahaddin Kınacı Alıntıları - Sözleri
- Rızk ne eksilir ne de artar. Allah'ın rızkı her sene başı Allah'ın ezeli takdiri üzerine taksim edilir. Mülk Allah'ındır verse de alsa da Onun bileceği iştir. Veren Allah olduğuna göre insan muhabbetini verilmiş mala değil veren Allah'a bağlamalıdır. (Seyda Hazretleri'nin Hayatı)
- Aklıma özellikle Hz. Mevlana'nın Hocası, mürşidi ve yol göstericisi Seyyid Burhaneddin Hz.'lerinin sözü geldi. Diyor ki: "Yüz Müslüman birbirini sevse, içlerinden hangisinin mertebesi yüksekse hepsini o mertebeye yükseltirler ki oraya ayrılık girmesin." Sevse, yani sevse diyor. Şimdi ben kendim için kurtuluş yolu olarak, bu büyük insanları sevmeyi ve sevenleri sevmeyi o sevenlerle birlikte bulunmayı kendim için bir kuruluş yolu gibi görüyorum. (Şeyh Seyyid Muhammed Raşid Erol (K.S.A)'nin Hayatı)
- Soru: Efendimiz bize öyle bir nasihat ediniz ki; onun sâyesinde dünya ve ahirette kurtulalım. Cevap: Kurtuluş için hürriyet ve iffete dikkat ediniz. Hürriyet demek; bütün işlerde sebeplere değil, sebepleri yaratan Allah'a bağlanıp, O'na teslim olmaktır. Bu saydıklarımız kurtuluşun ilk kapısıdır. İffet ise, kişinin kendi nefsi veya başkalarının hesabına değil, bütün fiillerinde Allah'ın emir ve hükmüne göre olmaktır. (Gavs-i Bilvanisi Hayatı)
- İnsan Allah'a kulluk şuuruna ermedikçe, kula kul olmaktan kurtulmadıkça beşeri münasebetlerde korku ve menfaat çemberini kırmadıkça, ihlas ve Allah rızasını hayatımızın bütününe hakim kılmadıkça kısacası Allah'ın ipine sarılmadıkça gerçek hürriyetine ulaşamaz. (Şeyh Seyyid Muhammed Raşid Erol (K.S.A)'nin Hayatı)
- Dinin ayakta kalması ilimledir. Şahı Hazne ks diyor; "Dünyayı isteyen ilim okusun, ahireti isteyen de ilim okusun." (Gavs-i Bilvanisi Hayatı)
- ~Maşuk olan kimsenin aşkı gizli va kapalıdır Aşık olan kişinin aşkı ise, sesli ve Aşikardır. Aşıkın aşkı vücudunu eritir. Maşukun aşkı ise onu semizleştirir.~ 《İmamı Rabbani ( k.s.)》 (Gavs-i Bilvanisi Hayatı)
- Allah (c.c.) tüm dünyanın servetini bize vermiş olsaydı ve bu serveti Allah (c.c.) yolunda tasadduk etseydik yine de müslüman olmanın şükrünü eda edemezdik. (Seyda Hazretleri'nin Hayatı)
- Hani biz "hay"dan gelir huy'a gider gibi söyleriz ya o öyle değil, tasavvufi bir söz: "Hayy'dan gelir Hû'ya gider" yani diriden (hayattan) gelir, O'na, mutlak varlığa ve zata gitmek. (Seyda Hazretleri'nin Hayatı)
- İnsanımızı ayakta tutan, iç ve dış bozgunculara karşı güçlü ve dirençli kılan, kültürümüzü nesilden nesile sessiz sedasız büyük bir tevazu ile nakleden büyükler vardır. İsimleri, resimleri bilinmez büyüklerdir bunlar. Çünkü saklanmayı, mahremiyet perdesiyle örtülü kalmayı kendileri isterler. Onlar kendi varlıklarını öne çıkaran her türlü hal ve hareketten uzakta kalmaya özel bir özen gösterirler, hizmetlerinin karşılığını hakiki alemde görmeyi umarlar, bunun için de talip oldukları şey sadece ve sadece Cenab-ı Hakk’ın rızasıdır. (Şeyh Seyyid Muhammed Raşid Erol (K.S.A)'nin Hayatı)
- Kelam ilmini öğrenmek caizdir. Günümüzde ise kelam ilmini öğrenmek farz-ı kifayedir. (Şeyh Seyyid Muhammed Raşid Erol (K.S.A)'nin Hayatı)
- Allah'ın ahkamı ile hakikat aynı şeydir. Aralarında hiçbir fark yoktur. Her kim ben hakikat ehliyim diye iddia ettiği halde peygamberin hükümlerine uymazsa o kimse yalancıdır. (Şeyh Seyyid Muhammed Raşid Erol (K.S.A)'nin Hayatı)
- "Tâ kâfir neşevi, mü'min neşevi" Yani " kâfir olunmadan mü'min olunmaz" demek. İnsan kendi nefsini kafirinkinden daha aşağı bilmez ise hakiki mü'min olamaz." (Gavs-i Bilvanisi Hayatı)
- Hak yolunun yiğitleri bela okuna hedef olanlardır. (Seyda Hazretleri'nin Hayatı)
- Her şey de adab lazımdır. Alışkanlık çok çirkin bir şeydir. İbadette de alışkanlık yapılmamalıdır. Çünkü, ibadet alışkanlık halini alırsa adet hükmündedir. (Gavs-i Bilvanisi Hayatı)
- Dünya hayatı insana bir nevi uyku gibidir. Bazı kişiler uykusunda rüya görürken uykuda olduğunu idrak eder, bazıları da etmez.. (Gavs-i Bilvanisi Hayatı)
- Allah'a güvenmeli rızkı Rabbü'l-Alemin'in verdiğine inanmalıdır. Allah bir yerden insana rızık verdiği zaman ona riayet edip o işe sarılması icap eder ki Rabbü'l-Alemin onun rızkını kesmez, Rabbü'l-Alemin verdiği nimetin kıymetini bilmeyenlerin elinden alır. (Seyda Hazretleri'nin Hayatı)
- Menzil-i ırak bu yolun, bu yola kim varası Müşkülü çoktur bu yolun, bunu kim başarası (Şeyh Seyyid Muhammed Raşid Erol (K.S.A)'nin Hayatı)
- "Manevi rütbelere talip ol. Yoksa insanlar alkışlarlar, sonra da taşlarlar. İnsanlara güvenme, önemli olan manevi rütbelere talip olmaktır..." (Şeyh Seyyid Muhammed Raşid Erol (K.S.A)'nin Hayatı)
- ...bizler 'Ehl-i beyt' sevgisini kendimize sermaye bilmişizdir. (Şeyh Seyyid Muhammed Raşid Erol (K.S.A)'nin Hayatı)
- Hasan-ı Basrî (r.a) kendi gıybetini yapanlara, iyiliğe iyilikle muamele edilir deyip, bir tabak şeker hediye göndermiş. Allah-ü Teâlâ' nın İzniyle bizde öyle yaparız, onları severiz. (Gavs-i Bilvanisi Hayatı)