Arzu Arınel kimdir? Arzu Arınel kitapları ve sözleri
Editör Arzu Arınel hayatı araştırılıyor. Peki Arzu Arınel kimdir? Arzu Arınel aslen nerelidir? Arzu Arınel ne zaman, nerede doğdu? Arzu Arınel hayatta mı? İşte Arzu Arınel hayatı...
Editör Arzu Arınel edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Arzu Arınel hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Arzu Arınel hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Arzu Arınel hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Doğum Tarihi: 1959
Doğum Yeri: Bursa
Arzu Arınel kimdir?
Arzu Arınel, 1959 yılında Bursa’da doğdu. Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’ni bitirdi. Çeşitli gazete, radyo ve yapım şirketlerinde muhabir, köşe yazarı ve editör olarak çalıştı. Çeşitli televizyon programlarının editörlüğünü ve yabancı formatlı programların çevirilerini yaptı. 1991-1993 yılları arasında Çağdaş Gazeteciler Güney Marmara Şube Başkanlığı’nda bulundu. İstanbul’da yaşayan Arzu Arınel halen, Murat Gülsoy’un Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’ne devam etmektedir.
Arzu Arınel Kitapları - Eserleri
- 41. Oda: Mardinkapı
- Kayıp Osmanlılar
Arzu Arınel Alıntıları - Sözleri
- Cuma günlerinin haricinde denize yanaşmaları yasaktı. Çünkü, analar çocuklarını Karadeniz'in derin, girdaplı ve akıntılı sularından korumak için varlardı. (Kayıp Osmanlılar)
- "Türkçe konuşmak politize Kürtler için sadece mecburiyet ama etnik kimlik kaygısı taşımayan geniş kitleler için statüdür. O kadar ki, Cumali'nin dünyasında; Kürtlük dağlılık, Türklükse şehirlilik manasına gelirdi." (41. Oda: Mardinkapı)
- "Başka gidecek memleket mi kaldı kumandanım?" "Her zaman gidecek bir vatan vardır Gedikli." "Hangi vatan?" "Anavatan." (Kayıp Osmanlılar)
- Savaş her vakit ciddi iştir, mühim olan neticesi. (Kayıp Osmanlılar)
- Bu bir defalık hayatta herkes sadece kendine aittir sevgilim (41. Oda: Mardinkapı)
- Böyleydi işte Yemen, giden dönmez, dönse de bir daha kendine benzemezdi. (Kayıp Osmanlılar)
- "Gaffar, benim oğlum daha bacak kadar çocuk, yaşı on altı..." "Bu kızın yaşı da o kadar!" Nokta. (41. Oda: Mardinkapı)
- "Sen İstanbul'a dönecek misin harp bitince?" "Benim senden başka dönecek kıblem yoktur Hatun daha anlamadın mı ?" (Kayıp Osmanlılar)
- İnsanoğlu aç kaldığında insanlığını da yer. (Kayıp Osmanlılar)
- Her şey dakikalarla ölçülecek bir zaman dilimi içinde yaşandı, oysa bir insan ömrü için bazen saliseler dahi paha biçilmezdir. (Kayıp Osmanlılar)
- "1905 isyanında savaşıp ölmek için fazla küçük değil miydi Ahmad ?" "Ahmad savşmadı, onu yediler." Birkaç saniye derin ve dehşetli bir sessizlik oldu. "Ahmad'ı Osmanlı kuşatmasında aç kalan isyancılar yediler" dedi Layla. (Kayıp Osmanlılar)
- İnsanoğlu aç kalınca önce vicdanını, o bitince kendi kendini yermiş ya ... (Kayıp Osmanlılar)