Ayşe Hümeyra Ökten kimdir? Ayşe Hümeyra Ökten kitapları ve sözleri
Dr. Yazar Ayşe Hümeyra Ökten hayatı araştırılıyor. Peki Ayşe Hümeyra Ökten kimdir? Ayşe Hümeyra Ökten aslen nerelidir? Ayşe Hümeyra Ökten ne zaman, nerede doğdu? Ayşe Hümeyra Ökten hayatta mı? İşte Ayşe Hümeyra Ökten hayatı...
Dr. Yazar Ayşe Hümeyra Ökten edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Ayşe Hümeyra Ökten hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Ayşe Hümeyra Ökten hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Ayşe Hümeyra Ökten hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Doğum Tarihi: 1925
Doğum Yeri: İstanbul
Ayşe Hümeyra Ökten kimdir?
Ayşe Hümeyra Ökten Kitapları - Eserleri
- Dindar Bir Doktor Hanım
Ayşe Hümeyra Ökten Alıntıları - Sözleri
- Aciz kullarız duaya çok ihtiyacımız var… (Dindar Bir Doktor Hanım)
- Emek, zahmet olmadan nimet olmaz derler. (Dindar Bir Doktor Hanım)
- “Süleymaniye bir insan kabiliyeti, zekası ile yapılmaz, bunda ilahi bir ilham, manevi bir hâl var.” (Dindar Bir Doktor Hanım)
- Sen çok üzülüyorsun, ancak Kur'an'da ferahlık bulursun… (Dindar Bir Doktor Hanım)
- Hacının biri parasını çaldırmış ve Medine’ye gelmiş, memlekete dönecek parası dahi yok. Tabii üzülüyor, eli boş gitmek istemiyor. O zaman arkadaşı “Ravza’ya girelim, halini arz et bakalım ne olacak?” demiş. Neyse Ravza’ya girip dua ederken hem yol yorgunu hem de yaşlılıktan uyumuş. Bir iki saat uyuduktan sonra Ravza’dan çıkmışlar. Arkadaşı “Ne oldu?” diye sorunca, “Benden adam mı olur, uyumuşum” demiş. Arkadaşı “Peki hiçbir şey görmedin mi?” diye sorduğunda; “Gördüm, Medine’nin dışına çık, orada İmam-ı Azam oturuyor, ona Resulullah seni bekliyor de” dediler. Arkadaşı “İyi ya, sana vazife verilmiş, hemen gidelim” demiş Medine’nin dışına çıkmışlar. İmam-ı Azam da her sene hacca gelir, Medine’ye girmek için Resulullah’tan davet beklermiş. Bu sefer henüz davet gelmemiş. Nihayet iki kişinin geldiğini öğrenince hemen yanına çağırmış. Adam; “Resulullah’ı rüyamda gördüm, İmam-ı Azam’a söyleyin, beni ziyarete gelsin dedi” demiş. Günlerdir davet bekleyen İmam-ı Azam bu sözü duyunca “Elhamdülillah beklediğim haber geldi” demiş ve katibine “Misafire bir kese altın verin” diye seslenmiş. Adam tabii çok memnun olmuş. Bu sefer İmam-ı Azam “Ne olur bir kere daha söyler misin? Çok, çok hoşuma gitti” demiş. Adam bir daha söyleyince, katibe “Bir kese daha altın ver” demiş. Sonra bunlar Allahaısmarladık deyip çıkarlarken, İmam-ı Azam “Bir kerecik daha söyler misiniz?” demiş ve bir kese daha altın almışlar. Medine’ye dönerken arkadaşı “Bak büyük kapının ihsanı da büyük olur” demiş. (Dindar Bir Doktor Hanım)
- Eskiden alınan şeyleri fakir fukara görür, imrenir diye mendile bağlarlardı. (Dindar Bir Doktor Hanım)
- "Meşakkat gelip geçicidir.Aslolan insana hizmet ve Allah'a yakın olmaktır." (Dindar Bir Doktor Hanım)
- Her eve bir anne lazım, annelik çok yüksek bir mevki ama yedi mahalleye de bir doktor gerek. O da ben olayım, annelere bakayım. Ayşe Hümeyra ÖKTEN (Dindar Bir Doktor Hanım)
- Babam evin işlerine hiç karışmazdı, ne yemek pişecek, nasıl yapılacak, tamamen annemin tasarrufundaydı. Aileye program yapmıştı; mektepten gelir, bir saat oynar, kahvaltı eder, dinlenir, saat beşten yedi buçuğa kadar ders çalışır, yedi buçukta yemek yerdik. Yemekten sonra imtihanımız yoksa babam bütün aileyi toplar, tarihten, İslâmiyet’ten mevzular anlatır, sohbet ederdi. Bizler dinî bilgilerimizi bu sohbetlerde öğrendik. Bazen de akrabalar gelir, ailevî meseleler konuşulurdu. Ama mevzu sohbetten açıldı mı yine babam anlatırdı. (Dindar Bir Doktor Hanım)
- Evvela hem Müslüman hem de İslamiyet'i yaşayan bir aileden geldiğim için Allah'a çok hamdediyorum. (Dindar Bir Doktor Hanım)