Doğan Satmış kimdir? Doğan Satmış kitapları ve sözleri

BİYOGRAFİ

Roman Yazarı Doğan Satmış hayatı araştırılıyor. Peki Doğan Satmış kimdir? Doğan Satmış aslen nerelidir? Doğan Satmış ne zaman, nerede doğdu? Doğan Satmış hayatta mı? İşte Doğan Satmış hayatı...

Roman Yazarı Doğan Satmış edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Doğan Satmış hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Doğan Satmış hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Doğan Satmış hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi:

Doğum Yeri:

Doğan Satmış kimdir?

Doğan Satmış Kitapları - Eserleri

  • 50 Maddede Göbeklitepe ve Sırları
  • Türkiye Tarihini Değiştiren 110 Kadın
  • Gaye
  • Bir İşsizin Günlüğü
  • Survivor

Doğan Satmış Alıntıları - Sözleri

  • Doktor abim "Kitap yazmayı çok küçümseme, bu çok önemli bir yetenek" dedi. Ona "Haklısın" diye cevap verdim ama iki kitap yazmış biri olarak, bunun zor ve de karşılıksız bir yetenek olduğunu biliyorum. (Bir İşsizin Günlüğü)
  • "İnsanlar, Göbeklitepe'de "ibadet" için toplanıyorlardı ve sonra ibadet nedeniyle avcılık yapmaları aksayınca, zorunlu olarak kendilerini tarıma yönelttiler. İşte bu, dünyanın yeni duyduğu bir teoriydi. Bugüne kadar, tam tersi düşünülüyordu. İnsanların önce topluluklar halinde yaşamaya başladığı, sonra 'din' olgusunun geliştiği sanılıyordu. " (50 Maddede Göbeklitepe ve Sırları)
  • "Yerel Kürt halkının her zaman kutsal saydığı bu bölgeye, Kürtçede şiş göbek anlamına gelen" Gire Navoke" adını verdiği biliniyordu. 1915 Techiri'nden önce bölgede yaşayan Ermenilerin de buraya Göbeklitepe anlamında "Portasar" dediği yazılıyordu. Bu da Göbek Tepesi anlamına geliyordu." (50 Maddede Göbeklitepe ve Sırları)
  • "Göbeklitepe, insanlık tarihine çok önemli bir bölüm ekledi. Bu insanlık tarihi için çok önemli bir 'bölüm' oldu. Çünkü bizim böyle bir dönem'in varlığından haberimiz yoktu. Ve bu bölüm avcı-toplayıcı grupların, çiftçi toplumuna, yiyecek üreten toplumlara dönüşmesini anlatıyordu. Bu tarım toplumunun oluşmasının resmi kalıntısıydı. Ve biz hâlâ tarım toplumunun bir parçasıyız ve bu işte bu zaman diliminde ve bu bölgede icat edildi. Yapılan araştırmalara göre Göbeklitepe varken, henüz çömlekçilik yoktu. Bu yüzden biz bu döneme çömlekçilik öncesi Neolotik kültür diyoruz. Bu dönem Neolitik periyodun başlangıcıydı. Neolitik periyot da yiyecek üretme dönemi olarak niteleniyor." (50 Maddede Göbeklitepe ve Sırları)
  • İnsanlar yatırımlarından kolay vazgeçmezler. Bu yüzden boşanmazlar, işlerini terk etmezler. Çünkü kaybedeceklerinin yerine ne geleceğine dair hayattan bir güvence isterler ama hayat da kimseye bu güvenceyi vermez. (Türkiye Tarihini Değiştiren 110 Kadın)
  • Bereketli Hilal, Neolitik kültürle ortaya çıkan sekiz doğal ve önemli ürünün doğal anavatanıdır. Bunlar bugday, Eeinkorn (sivez buğdayı), arpa, keten, nohut, mercimek, bezelye ve burçaktır. Aynı bölge Neolitik kültürün kurucu evcil hayvanlarının dördü olan koyun, keçi, inek ve domuzun da anavatanıdır (Beşinci hayvan attır ve anavatanı olan Kafkaslardan bu bölgeye getirilmiştir). Işin ilginç tarafı, Göbeklitepe de bu Bereketli Hilal'in neredeyse tam ortasında, göbeğindedir." (50 Maddede Göbeklitepe ve Sırları)
  • İşsiz kalan insanları aramak zor bir iştir. Ne diyeceğini bilemezsin. Cenaze olsa kolay, "Allah rahmet etsin, Allah kalanlara sabır versin" filan gibi klişeleşmiş sözler vardır. Ama işsiz kalana ne demeli? (Bir İşsizin Günlüğü)
  • "Tanrı kavramının Göbeklitepe'den 7 bin yıl sonra MÖ 5000 yılında Sümer ve Mısır'la ortaya çıktığını biliyoruz. Çivi yazısını Sümerler icat ediyor. Bu yüzden "Tarih Sümer'le başlıyor" deniyor. Bundan sonra çok tanrılı uygarlıklar ortaya çıkmaya başlıyor. Ama Prof. Schmidt'in dediği gibi, yazılı olmadığı için Sümer ve Mısır öncesindeki insanların din kavramı olmadığını söyleyebilir miyiz?" (50 Maddede Göbeklitepe ve Sırları)
  • Kendi kararlarını hep kendisi almak isteyen, azimli bir kızdır Nermin ve sonra da " Hocaların Hocası" diye adına kitaplar yazılır. Siyasal bilgiler fakültesinde yıl boyunca öğrenci yetiştiren ve Ankara Üniversitesi iletişim Fakültesini kuran Nermin, şuna inanır: " Hayat sana daima tokat atacaktır, çünkü hayat böyledir ancak sen her defasında devam etmelisin. Nermin aynı zamanda" public opinion sözcüğünü kamuoyu diye çevirerek Türkçe'ye kazandıran kişidir. 18 (Türkiye Tarihini Değiştiren 110 Kadın)
  • Hayatta doyamadığım bir şey varsa o da para değil çalışmaktır. (Bir İşsizin Günlüğü)
  • "O dönemde taşların şekillendirilmesi için, bu tür volkanik cam taşlar kullanıldı. Örneğin lavın kristalleşmeden hızla soğuması ile oluşan obsidiyen taşlar Göbeklitepe'den önce ve o yıllara kadar silah, mızrak ucu ve kesici aletler olarak işlev gördüler. Göbeklitepe'den sonra tarım başlayınca da bu kez orak şeklinde işe yaradılar." (50 Maddede Göbeklitepe ve Sırları)
  • Karakter, insanların davranışta bulunma anındaki niteliklerinin toplamıdır. (Bir İşsizin Günlüğü)
  • İşsizliğin en değişik yanlarından biri, çevrenizdeki nankörlüğü bu kadar net bir şekilde fark etmeniz. Daha önce her an çalan telefonunuz, artık hiç çalmaz, arayan olmaz, sizi görüp başını çevirenler bile olur. (Bir İşsizin Günlüğü)
  • İşsizlik de böyle bir şey. Fatih'in kuşattığı İstanbul'daki Bizanslılar gibi umutsuz vakayız. (Bir İşsizin Günlüğü)
  • Suna' nın babası kemancıydı. Evlerinde hep keman çalınırdı. Ama Suna sakar bir çocuktu, sokakta oynar,yara bere içinde eve gelirdi.Ailesi, biraz da eve bağlamak için ilkokula kadar oyalansın diye ona minik bir keman aldı. Birkaç dersten sonra yatkınlığı ortaya çıktı, babası kızındaki yeteneği fark etti ve işi ciddiye aldı.Beş yaşındayken, babası Suna' ya keman dersleri vermeye başladı. Dokuz yaşındayken,ilk konserini verdi ve bunu da Ankara Devlet Konservatuarı Salonun' da yaptı. Üstelikte Mozart' in 5. Keman Konçertosu' nu çaldı ki, bu zor bir seçimdi.29 (Türkiye Tarihini Değiştiren 110 Kadın)
  • "Burası inancın gücünü gösteren bir ilk olabilir ama dinin doğduğu yer demek fazla iddialı bir şey olur." (50 Maddede Göbeklitepe ve Sırları)
  • "Obsidiyen taşı bütün eski toplumlarda bıçak niyetine kullanılmıştı ve az bulunduğu için çok değerliydi. Ayrıca obsidiyenden yapılan oklar, dünyanın en ölümcül silahlarıydı. Obsidiyen o kadar keskindir ki cerrahlar mükemmele yakın kesikler açmak için bu bu siyah volkandan yapılmış neşterleri kullanırlar. Hatta obsidiyen dokuyu o kadar etkili bir şekilde kesermiş ki, iyileşme daha kolay olurmuş. Metal neşterlerin vücutta açtığı mikro yırtılmaların iyileşmesi daha uzun zaman alırmış." (50 Maddede Göbeklitepe ve Sırları)
  • Jale Yılmabaşar diyorki. Çocuklarımıza yapabileceğimiz en iyi şey, özgüven pompalamak. Onları, her şeyi yapabileceklerine inandırın. Boyaları seviyorsa, verin eline boyasın, istediği gibi, müdahale etmeyin, özgür bırakın, kısıtlamayın. Ve saklayın, yaptığı her şeyi, arkasına da tarih yazın...249 (Türkiye Tarihini Değiştiren 110 Kadın)
  • Dr. Lee Clare, "Peki neden gittiler?" sorusuna da şu yanıtı veriyor: "Hayvanların peşinden kuzeye gitmek zorunda kaldılar. Buradan ayrılanlar totemlerini gizlemek istemiş olabilir. Burayı gömmüş olabilirler" diyor. (50 Maddede Göbeklitepe ve Sırları)
  • Hafize Gaye Erkan diyorki: ABD' de kendimi ıspatlayıp.Harvard' da hocalık ve daha sonra asıl yuvam olan Boğaziçi' ne dönerek öğrenciler yetiştirmek en büyük idealim. Ülkeme hizmet etmek istiyorum.285 (Türkiye Tarihini Değiştiren 110 Kadın)