Ersal Yavi kimdir? Ersal Yavi kitapları ve sözleri
Araştırmacı, yazar Ersal Yavi hayatı araştırılıyor. Peki Ersal Yavi kimdir? Ersal Yavi aslen nerelidir? Ersal Yavi ne zaman, nerede doğdu? Ersal Yavi hayatta mı? İşte Ersal Yavi hayatı...
Araştırmacı, yazar Ersal Yavi edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Ersal Yavi hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Ersal Yavi hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Ersal Yavi hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Doğum Tarihi: 1943
Doğum Yeri: Diyarbakır
Ersal Yavi kimdir?
1943 doğumlu, asker kökenli ressam Nurettin Yavi'nin oğlu, bir trafik kazasında hayatını kaybeden vali Recep Yazıcıoğlu'nun damadı. Araştırmacı yazar. Yakın tarih konusunda uzman olan Yavi, İzmir'de yerel bir kanalda, "Ersal Yavi ile sil baştan" isimli bir program yapmakta.
Ersal Yavi Kitapları - Eserleri
- Bir Ülke Nasıl Batırılır? - Osmanlı'nın İflasından Günümüz Türkiyesi'ne 'Kıssadan Hisseler'
- Batırılan Bir Ülke Nasıl Kurtarılır?
- Kurtarılan Bir Ülke Nasıl Batırılır?
- 2051
- Türkler Ermeniler Kürtler / 1856 - 1923 Emperyalizm Kıskacında
- Paraizm
- Tarih Öncesi Çağlardan Günümüze Mısır
- Efeler
- Avrupa Birliğinin Önlenemeyen Düşüşü
- Dağılan Birlik AB ve Türkiye
- Hedefteki Adam Saddam
- İhtilalci Subaylar 2
- İhtilalci Subaylar 3
Ersal Yavi Alıntıları - Sözleri
- Bilinçsizce kullanımdan, aşırı zorlamadan, sürekli aşınmadan yorgun düşmüş topraklar üzerinde yaşıyoruz. Gidecek, göçecek ya da fethedecek bakir topraklar kalmadı; önümüzde arkamızda çevremizde. Var olanla yetinmek, tükenmeden üretmek, var olanı korumak, gelecek kuşaklara yaşanabilir, aldığı borçları ödeyebilir bir ülke bırakmak zorundayız. Hep yinelendiği gibi, kültürel varlığımızı yalnız atalarımızdan yadigar bulmadığımızı, gelecek kuşaklardan da ödünç aldığımızı söyleyip duruyoruz ya artık bunun gereğini yapmak, geleceğe yönelmek zorundayız. Bozkurt Güvenç (Bir Ülke Nasıl Batırılır? - Osmanlı'nın İflasından Günümüz Türkiyesi'ne 'Kıssadan Hisseler')
- Osmanlı aydınlarından olan Süleyman Penah Efendinin kalkınma önerileri: "Düzenin ıslahı konusundaki anahtar, bilim ve tekniktir. Fertlere çalışmak düşer. Devlet sosyal ve ekonomik hayatın adil bir düzenleyicisi olmalı ve devlet adamları namuslu olup, kendi çıkarları için değil, halkın ve devletin çıkarlarını gözeterek iş görmelidirler." (Bir Ülke Nasıl Batırılır? - Osmanlı'nın İflasından Günümüz Türkiyesi'ne 'Kıssadan Hisseler')
- Paraların altın ve gümüş değer oranları bozulur. Piyasada mal fiyatları yükselmeye, mali denetim ve değerlendir- meler dalgalanmaya başlar. Spekülasyonlar, kalp para sürümü çoğalır. Modernleştirilememiş ordunun bitmek bilmeyen savaş yenilgileri, hazi- neyi iflas noktasına getirir. Kısaca, Osmanlı ülkeleri enflasyon denen ca- navann tutsağı olmuş ve bir daha da düzelmeyecek zorlu günlere doğru yola koyulmuştur (Bir Ülke Nasıl Batırılır? - Osmanlı'nın İflasından Günümüz Türkiyesi'ne 'Kıssadan Hisseler')
- Her şeyden önce malî bağımsızlık. Genel geçer slogan bu olmalıdır. (Bir Ülke Nasıl Batırılır? - Osmanlı'nın İflasından Günümüz Türkiyesi'ne 'Kıssadan Hisseler')
- Kanuni'nin son dönemlerinde İmparatorluğun içinde işler artık iyiye gitmiyordu. Fuzili bu durumu şu şekilde dile getirmiştir: "Selam verdim rüşvet değil diye almadılar." (Bir Ülke Nasıl Batırılır? - Osmanlı'nın İflasından Günümüz Türkiyesi'ne 'Kıssadan Hisseler')
- Devletiniz, vaktiyle demokratik bir devletti nitekim Osmanlılar eski güç ve etkilerini bu yapılarından almışlardı; fakat Bizans'ın etkisiyle yönetiminizin esasları değişti artık devlet, halkın gerekim ve çıkarlarını düşünmüyor halkın sırtına yük oluyor; devlet bugün kimi kişi ve grupların, halkı ezmek için kullandığı bir araç (Bir Ülke Nasıl Batırılır? - Osmanlı'nın İflasından Günümüz Türkiyesi'ne 'Kıssadan Hisseler')
- Bilinçsizce kullanımdan, ilŞm zorlamadan, sürekli aşınmadan yorgun düşmüş topraklar üzerinde yaşıyoruz. Gidecek, göçecek ya da fethedecek bakir topraklar kalmadı; önümüzde arkamızda ya da çevremızde. Var olanla yetinmek, tüketmeden üretmek, var olanı korumak, gelecek kuşaklara yaşanabilir, aldığı borçları ödeyebilir bir ülke bırakmak zorundayız. Hep yinelendiği gibi, kültürel varlığımızı yalnız ata/aflmızdan yadigJr bulmadığımlZl, gelecek kuşaklardan da ödünç aldığımızı söyleyip duruyoruz ya artık bunun gereğini yapmak, geleceğe yönelmek zorundayız." (Bir Ülke Nasıl Batırılır? - Osmanlı'nın İflasından Günümüz Türkiyesi'ne 'Kıssadan Hisseler')
- Gününü gün etme, "yarın Allah kerim" felsefesiyle, gelecek kuşaklara, kısacası ülkeye ihanet ediliyor. (Bir Ülke Nasıl Batırılır? - Osmanlı'nın İflasından Günümüz Türkiyesi'ne 'Kıssadan Hisseler')
- Efsane değil, gerçek olan eziyet 16. yüzyıl-sonlarında başlar. impara- torluğun her yanı "( frend slkke" (Avrupa par�ı) denilen "D uka", "R eal", "b edı", "Z ol ota" vb. yabancı paralann hücumuna uğramıştır. Bu pa- ra yabancılaşması ve bolluğu Osmanlı para sistemi olan "Akçe"nin ciddi şekilde hastalanmasına yol açar. (Bir Ülke Nasıl Batırılır? - Osmanlı'nın İflasından Günümüz Türkiyesi'ne 'Kıssadan Hisseler')
- 1584 devalüasyonu" diye anılan büyük pa- ra operasyonu yapılarak akçe değerinden % 50 oranında düşürül ec ektır. Artık O smanlı akçe sı de " kötü ve kara para" olmuştur. Ancak za manın yöneticileri bunun bir daha düzelemeyecek bir başlangıç olduğu- nun farkında olmayarak her şeyin yolunda gideceğini düşünmekteydiler. (Bir Ülke Nasıl Batırılır? - Osmanlı'nın İflasından Günümüz Türkiyesi'ne 'Kıssadan Hisseler')