Fikret Eren (Kurt Karaca) kimdir? Fikret Eren (Kurt Karaca) kitapları ve sözleri
Türk Hukukçu, Akademisyen Fikret Eren (Kurt Karaca) hayatı araştırılıyor. Peki Fikret Eren (Kurt Karaca) kimdir? Fikret Eren (Kurt Karaca) aslen nerelidir? Fikret Eren (Kurt Karaca) ne zaman, nerede doğdu? Fikret Eren (Kurt Karaca) hayatta mı? İşte Fikret Eren (Kurt Karaca) hayatı...
Türk Hukukçu, Akademisyen Fikret Eren (Kurt Karaca) edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Fikret Eren (Kurt Karaca) hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Fikret Eren (Kurt Karaca) hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Fikret Eren (Kurt Karaca) hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Doğum Tarihi: 25 Mayıs 1935
Doğum Yeri: Kahramanmaraş
Fikret Eren (Kurt Karaca) kimdir?
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1958'de pekiyi dereceyle mezun olmuştur, aynı Fakülte'de çeşitli görevlerin ardından 1975'te Profesör olmuştur. 1985-1987 yılları arasında Ankara Üniversitesi rektör yardımcılığı yapmıştır. Ankara Üniversitesi Üniversitelerarası Kurul Üyeliği yapmıştır. Üniversitelerarası Kurul kontenjanından Temmuz 1994- Temmuz 1998 arasında YÖK üyeliği görevinde bulunmuştur.Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde görev yapmaktayken 2002 yılında yaş haddinden emekli olmuş, Ocak 2003 yılında da Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak göreve başlamıştır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 8 yıl Anabilim Dalı Başkanlığı, 6 yıl da Özel Hukuk Bölüm başkanlığı görevini yürütmüş, halen Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Özel Hukuk Bölüm Başkanlığını yürütmektedir. Ayrıca 1991-2001 yılları arasındaŞekerbank'ta yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunmuştur. Almanca, Fransızca ve İngilizce bilir.
Fikret Eren (Kurt Karaca) Kitapları - Eserleri
- Borçlar Hukuku Genel Hükümler
- Borçlar Hukuku Özel Hükümler
- Mülkiyet Hukuku
- Milliyetçi Türkiye
Fikret Eren (Kurt Karaca) Alıntıları - Sözleri
- .. Borç ilişkisi sonsuz, ebedi bir ilişki değildir. O da her ilişki gibi, zaman içinde akan, fakat mutlaka son bulan bir ilişkidir. (Borçlar Hukuku Genel Hükümler)
- Milliyetçiyim diyebilmek Türk insanını sevmekle mümkündür. (Milliyetçi Türkiye)
- Şimdi bir avukat, bir tabib, bir mimar veya mühendis bir tüccar bir sanayici, bir esnaf veya çiftçi kendi dalındaki tek kuruluşa girmek mecburiyetinde olsun ve bunlar söz konusu olduğunda ferdi hürriyetlerin ihlâli itirazı ileri sürülmesin, bu takdirde bütün hürriyetçiler gözlerini kapasınlar, ama yaşamak için emeğinden başka hiç bir şeyi olmıyan fakir, zavallı bir işçinin sendikasının tek ve mecburi olması istendiği zaman, «Hürriyetler elden gidiyor» yaygarası koparılsın. Olmaz öyle şey. Hürriyet tektir ve bütün çalışanlar, hattâ insanlar İçin aynıdır. Tek ve mecburi kuruluş ya bütün meslek dallarında, bu arada özellikle işçiler için de uygulanır, ya da hepsi ihtiyarî olur. (Milliyetçi Türkiye)
- Kapitalist Avrupa insanının bir fikir ürün olan ve sadece kâğıt üzerinde eşitlikten bahseden siyasî - liberal demokrasi, ekonomik - millî demokrasiye yerini bırakmak zorundadır. Zîra aç insanın tok insana eşit olduğunu söylemek, meseleyi en azından hafife almak, mülk sahiplerini mülksüzlere karşı korumak ve sınıf demokrasisini kurmak olur. Atatürk ilkelerinde, Türk toplu töresinde, Türk devlet felsefesinde Türk'ü, Türke boğdurmak yoktur. (Milliyetçi Türkiye)
- Subjektif imkânsızlık, imkânsızlık değildir. (Borçlar Hukuku Genel Hükümler)
- Borç ilişkisi sonsuz, ebedi bir ilişki değildir.O da her ilişki gibi zaman içinde akan fakat mutlaka son bulan bir ilişkidir. (Borçlar Hukuku Genel Hükümler)
- 1964'te Kıbrıs'a uçuş yapmak zorunda kalan uçaklarımız, uçak benzini yabancılarda olması sebebiyle uçamamış, bu uçuşu önlemek için benzin verilmemiştir. (Milliyetçi Türkiye)
- "İnsanın değeri, insan olduğu için kabul edilmiştir. İnsan özgür bir varlıktır. Bu nedenle de o, kendi kaderini kendisi belirlemeli; kendi işlerinin hâkimi (efendisi) olmalıdır." (Borçlar Hukuku Genel Hükümler)
- Demokrasinin en önemli iki ilkesi, eşitlik ve gelenektir. (Milliyetçi Türkiye)
- Millî eğitim üretici insan yetiştirecek şekilde düzenlenmelidir. Okulu bitiren her insan, yurt kalkınmasına üretici olarak katılmalı, hizmet almalıdır. Parazit ve tembel insan yetiştiren eğitim yerine, yaratıcı ve üretici eğitime dönülmelidir. Üretimin en önemli unsuru olan emek, işgücü eğitimiyle üretici nitelik kazanmalıdır. (Milliyetçi Türkiye)
- Görülüyor ki, millî kültür millet denilen canlı organizmanın ruhu ve beynidir. (Milliyetçi Türkiye)
- Mülkiyet hakkı sahibine, insanlar üzerinde değil eşya üzerinde hâkimiyet hakkı verir. (Milliyetçi Türkiye)