Foti Benlisoy kimdir? Foti Benlisoy kitapları ve sözleri
Tarihçi, Hukukçu Foti Benlisoy hayatı araştırılıyor. Peki Foti Benlisoy kimdir? Foti Benlisoy aslen nerelidir? Foti Benlisoy ne zaman, nerede doğdu? Foti Benlisoy hayatta mı? İşte Foti Benlisoy hayatı...
Tarihçi, Hukukçu Foti Benlisoy edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Foti Benlisoy hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Foti Benlisoy hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Foti Benlisoy hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Doğum Tarihi: 1976
Doğum Yeri: İstanbul
Foti Benlisoy kimdir?
1976 yılında İstanbul’da doğdu. Fener Rum Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Lisansüstü çalışmalarını Boğaziçi Üniversitesinde Türk Ortodoks Kilisesi ve Papa Eftim teziyle, doktorasını ise aynı üniversitede Küçük Asya seferinde Yunan askerlerin ideolojik tutumlarıyla ilgili çalışmasıyla tamamladı.
Birçok yazı ve makalesi Birikim, Toplum ve Bilim, Mesele, Gelecek, Yeniyol, Toplumsal Tarih, Tarih ve Toplum, Birgün ve Özgür Gündem gibi yayınlarda yayınlandı.
21. Yüzyılın İlk Devrimci Dalgası: Fransa ve Yunanistan’dan Arap Devrimi, ‘The Occupy’ Hareketleri ve Kürt İsyanına yazarın ilk telif kitabıdır.
Çevirmen ve editör olarak çalışmaktadır. "Gezi Direnişi: Türkiye’nin ‘Enteresan’ Başlangıcı" ve "21. Yüzyılın İlk Devrimci Dalgası" başlıklı iki kitabı bulunmaktadır.
Foti Benlisoy Kitapları - Eserleri
- Kahramanlar, Kurbanlar, Direnişçiler
- Gezi Direnişi. Türkiye'nin Enteresan Başlangıcı
- 21. Yüzyılın İlk Devrimci Dalgası
- Türk Milliyetçiliğinde Katedilmemiş Bir Yol / 'Hıristiyan Türkler' ve Papa Eftim
- Kapitalist Kıyamet
- Gelecek 1917
Foti Benlisoy Alıntıları - Sözleri
- “İsmet Paşa Venizelos geldiler, Trampa yapmaya karar verdiler, Acap bunu bi ferde mi sordular Dünya kurulalı görülmemiştir. Türkiyadan kaldırdılar bizleri Kan ağlayor hepimizin gözleri Heç kimsenin gülmez oldu yüzleri, Bir yadirgi yere sürdüler bizi. Kilisayı mektepleri terk ettik, Eşyaları paraları sarf ettik Andalayi [mübadele] yapanlara kahrettik Her birimiz bir tarafa atıldık.” (Türk Milliyetçiliğinde Katedilmemiş Bir Yol / 'Hıristiyan Türkler' ve Papa Eftim)
- Marx’a göre “özünde artı değer üretmek, artık emek yutmak demek olan kapitalist üretim” sadece işçilerin manevi ve fiziksel güçlerini emerek onların körlemesine neden olmaz. Vampir ya da Moloch olarak sermaye , “bizzat emek gücünün zamanından önce tükenmesine ve ölümüne sebep olur.” (Kapitalist Kıyamet)
- Sermayenin dünyası, akıl tarafından değil, kör dürtüler tarafından yönetilen, dengesini yitirmiş bir dünyadır. (Kapitalist Kıyamet)
- Dün mesele ya sosyalizm ya barbarlık idi, bugün ise ya sosyalizm ya ölüm halini aldı. (Kapitalist Kıyamet)
- Milyonlarca insana çalışarak virüsten ya da çalışmayarak açlıktan ölme seçeceği dayatılırken virüsün güya zengini de fakiri de vurduğu “eşitlikçi” ya da “demokratik” olduğundan bahsetmek abes. Virüs karşısında en savunmasız olanlar gündelik varoluşları piyasaya en bağımlı olanlar. İktisadi konumları kırılgan milyonlar nezdinde piyasayla virüs bir aynanın iki yüzünden başka bir şey değil. (Kapitalist Kıyamet)
- Felaketin kendiliğinden kapitalizmin sonuna yol açması mümkün değildir. Aslında tam tersi geçerlidir, çünkü kapitalizm metalar üretmekle kalmaz, düzenli olarak felaketler de üretir. (Kapitalist Kıyamet)
- Bülent Arınç, 2006 yılında Moskova’da Lenin’in mozolesini ziyaret ederken “Lenin’i ölü görmek çok güzel” diye konuşmuştu. Arınç ve benzerlerinin ölümüne sevindiği sadece Lenin değildi elbette, bizatihi emekçilerin öznesi olduğu devrimin kendisiydi. (Kapitalist Kıyamet)
- Ormanlar dümdüz ediliyor, nemli bölgeler kuruyor, yaban doğanın göbeğinde altyapılar inşa ediliyor ve madenler açılıyor. Bütün bunlar, “türler arası geçiş” riskini artırıyor. (Kapitalist Kıyamet)
- “Atamız yurdudur gün göreceğiz Vakit gelip murada ereceğiz Canavara bu hali soracağız Cinsimizdir bize yardım edecek.” (Türk Milliyetçiliğinde Katedilmemiş Bir Yol / 'Hıristiyan Türkler' ve Papa Eftim)
- Lenin daha ikincisi yokken “Büyük Savaş” diye anılan mezbahanın ortasında ve “dünyayı sarsacak” devrime bir yıl kala, “kapitalist toplum şimdi olduğu gibi her zaman bir dehşettir” diye yazıyordu. Lenin’in burada bahsettiği dehşetin en korkutucu yanı, onu durduracak güçlü bir müdehale olmadığı sürece onun bitimsiz, sonsuz olmasıydı. (Kapitalist Kıyamet)
- Toplumsal eşitsizliklerin artışı, siyasal ve ekonomik güç hiyerarşilerinin keskinleşmesi beraberinde tüm inanlığı harcanabilir sayan bir yozlaşmayı kışkırtıyor. Piramidin tepesindekiler aşağıdakilere giderek daha büyük bir kibir ve üretici bir küçümsemeyle bakıyor. (Kapitalist Kıyamet)
- Tarihte radikal bir kırılma olmaz ve mevcut olan sürgit devam ederse gelecek olan barbarlıktır. (Kapitalist Kıyamet)