Hakan Gezik kimdir? Hakan Gezik kitapları ve sözleri
Araştırmacı Yazar Hakan Gezik hayatı araştırılıyor. Peki Hakan Gezik kimdir? Hakan Gezik aslen nerelidir? Hakan Gezik ne zaman, nerede doğdu? Hakan Gezik hayatta mı? İşte Hakan Gezik hayatı...
Araştırmacı Yazar Hakan Gezik edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Hakan Gezik hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Hakan Gezik hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Hakan Gezik hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Doğum Tarihi: 1973
Doğum Yeri: Erzincan
Hakan Gezik kimdir?
1973 Erzincan doğumlu. Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi Tarih Eğitimi Bölümü’nü bitirdi. 1996 Eylül’ünde Kayseri’de göreve başladı. Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinin Sırataşlar köyünde ve Erzincan’da Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda öğretmenlik yaptı. Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak şu anda Bodrum Yalıkavak Suzan Abdülhakim Bilgili Ortakulu’nda görev yapmaktadır. Paraf Yayınları’ndan önce Alaeddin Keykubad, (Yurt, 2004), Buz Yarası (Dharma, 2005), Gılgameş (Dharma, 2006), Anadolu Fatihi Alparslan (Etkin, 2008), Ata’nın Gizemli Aşığı (Akis, 2008) isimli beş tarihi romanı ve Kımıldanışlar (Geçit, 1997) isimli bir de şiir kitabı vardır.
Hakan Gezik Kitapları - Eserleri
- Gılgameş
- Ata'nın Gizemli Aşığı
- Buz Yarası
- Çift Başlı Kartal Alaeddin Keykubat
- Anadolu Fatihi Alparslan
- Gelibolu Cehenneminden Mektuplar
- Kserkses
- Sadeddin Köpek
- Kızılbaşlar
- Herodot
- Çift Başlı Kartal
- Alparslan
Hakan Gezik Alıntıları - Sözleri
- Yedeği olmayan o anahtarı kaybedersen eğer, bir daha açılmamak üzere o kapı ebediyen yüzümüze kapanır. (Gılgameş)
- Sahip olduğumuz en büyük erdem iffetimizdir. Bir tek onu kimse kirletemez. (Gılgameş)
- Ey sefil ölümlüler! Volkanı görmek için ateşe girmek gerekmez, ölmek için bazen denize düşmek de yetmez. (Gılgameş)
- Dün Bizans düşmanımızdı, bugün dostumuz. Ya yarın... Bakarsın güneş batmadan yeniden boğaz boğaza geliriz. (Anadolu Fatihi Alparslan)
- Kızgın aslanların peşinden koşmak ağır fillerin işi değildir. (Sadeddin Köpek)
- İnsanın erkekçe bir iş yapması, kendisini hatırlamasını istediyi kimselerin gönlünde yaşaması ne güzel bir şeydir... (Anadolu Fatihi Alparslan)
- Ölümüne bağlandığım hayat, eline tutuşturulan kırılgan bir çiçek gibidir; fark ettirmeden solan bir kırılgan çiçek... (Gılgameş)
- Kutsal Ötüken dağlarının halkı, gittin. Doğuya gidenler gittiniz, batıya gidenler gittiniz. Gittiğiniz yerlerde kazancınız şu oldu, hiç şüphesiz: Kanlarınız ırmaklar gibi aktı, kemikleriniz dağ gibi yığıldı; bey olacak evladınız köle oldu, hanım olacak kız evladınız cariye oldu. (Gılgameş)
- ..., boş oturmakla küp dolmaz. (Gılgameş)
- "Yeryüzünü gül bahçesine çevirmekten Daha güzeldir bir insanı sevindirmen Bin kulu azat edenden daha büyüktür Bir hür insanı iyilikle kul edebilen." (Çift Başlı Kartal Alaeddin Keykubat)
- Aşk adamı terbiye eder, aşk adamı akıllandırır. Görünmeyen bir tasma takar sonra onun boynuna. (Gılgameş)
- Her şey insanoğlunun tanrılara yüz çevirmesiyle başladı. (Gılgameş)
- Fakir adam geçim derdindedir; varlıklı adam ise ömrüne ömür eklemeyi düşünür hep. Vakti gelince ikisinin de sonu aynı olur; değişen hiçbir şey olmaz. (Gılgameş)
- Lakin ben derim ki yine de kıymayın yeşile. Her ağaç bir siperdir, her orman bir kale. Korumazsanız dağılır siperleriniz, kaleleriniz teker teker düşer. Sonunda ıssız bir çöle döner bu güzelim orman, bu ülke yaman bir çöle döner. (Gılgameş)
- Susmak bazen söylenenleri olduğu gibi kabullenmektir. (Gılgameş)
- Hiçbir ölümlü yazgısından kaçamaz oğlum, yazılanları değiştiremez. (Gılgameş)
- Yağmurdur yayın düşmanı, kibirdir beyin hatası... (Anadolu Fatihi Alparslan)
- 'gilgameş, her şeyi gören her şeyi bilen' 'bazen her şeyi görmek adama dert olur' diye karşılık verdi geniş beyaz tahtta oturan tanrı enlil. 'bilgeliğin tanrısı bunu da unutma sakın! bazen her şeyi bilmek de bir felakettir' (Gılgameş)
- Sen öleceğini bile bile dört elle sarıldın mı yaşama, yıllarca taşıdığın bedeni yitirecek olmak, ya gideceğin yeri düşünmek bitkilere gıda, böceklere yuva olmak. (Gılgameş)
- Sümerlere göre, kişi ne kadar uğraşırsa uğraşsın cennete giremez. Cennet tanrıların mekanıdır. Ölümlülerin ise gideceği mekan yer altıdır, yani cehennemdir. Önemli olan, kişinin yaşarken oradaki yerini sağlamlaştırmasıdır. Bu da çok fazla erkek çocuğa sahip olmakla gerçekleşir. (Gılgameş)