İbrahim Hasan Beygi kimdir? İbrahim Hasan Beygi kitapları ve sözleri
İranlı Yazar İbrahim Hasan Beygi hayatı araştırılıyor. Peki İbrahim Hasan Beygi kimdir? İbrahim Hasan Beygi aslen nerelidir? İbrahim Hasan Beygi ne zaman, nerede doğdu? İbrahim Hasan Beygi hayatta mı? İşte İbrahim Hasan Beygi hayatı...
İranlı Yazar İbrahim Hasan Beygi edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında İbrahim Hasan Beygi hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. İbrahim Hasan Beygi hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte İbrahim Hasan Beygi hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Doğum Tarihi:
Doğum Yeri: İran
İbrahim Hasan Beygi kimdir?
Ebrahim Hassan Beygi Gorgan, İran, küçük bir köyünde doğdu. İran çevresindeki tüm Yolculukları ona daha sonraki hikayeleri için taslaklar toplamak için fırsat verdi. Hassan Beygi kitapları İslam devrimi ve İran-Irak savaşının tema ile basit bir anlatı ile karakterizedir. Onlardan bazıları gençler ve genç yetişkinler arasında popüler ve yüksek satıcı 85 roman, kısa öykü yetişkin koleksiyonları ve çocuk ve genç erişkin kitaplar yayınladı. Onun roman: "Rug on Rosebud" 2000'de Onun kitaplarında Münih Milli Kütüphanesi tarafından onurlandırıldı gibi Rus Türk İngilizce, Arapça, Çince, Türkmen ve Azeri olarak dillere çevrilmiştir.Ebrahim Hassan Beygi şu anda yazılı yaptığı zaman adıyorum, Malezya yaşıyor.
İbrahim Hasan Beygi Kitapları - Eserleri
- Rahip
- Muhammed
- Muhammed
- Kilimdeki Tomurcuk
- Aya Bak
- Sarı Balık ve Beyaz Balık
İbrahim Hasan Beygi Alıntıları - Sözleri
- 'Cennetsiz her nimet değersizdir, cehennemsiz her bela afiyettir.' (Rahip)
- Genç gözlerini ayırmadan sordu: — Affedersiniz, siz bir üniversitede profesör müsünüz? — Hayır evladım, ben bir rahibim. Genç şaşkınlıkla karışık bir heyecanla: — Çok ilginç! Siz bir Hristiyan rahibisiniz ve İmam Ali hakkında bütün bu kitapları okudunuz, yetmedi başka kitaplar mı arıyorsunuz? Rahip: — Siz Nehcu'l Belâğa'yı okudunuz mu? Genç, kısa bir duraksamadan sonra başını sallayarak cevap verdi: — Evet, bazı bölümlerini birkaç kez okumuştum; ama Kur'ân'ı Kerim'i her zaman okuyorum. Rahip: — Çok iyi, çok iyi. Her hâlükârda siz Müslüman gençler, kutsal kitabınızı Hristiyan gençlerden daha çok okuyorsunuz. Hristiyan gençlerin çoğunluğu bir kez bile İncil'i eline almamıştır. (Rahip)
- "Ali okyanus gibi bir şahsiyettir; ne kadar derine inersen, şasırtıcılığı o kadar artmaktadır." (Rahip)
- Ali diyor ki: Cennetsiz her nimet değersizdir. Cehennemsiz her bela afiyettir. (Rahip)
- Hazreti Ali, ümmetinin itaatsizliğinden, vefasızlığından ve merhametsizliğinden bıkıp usanmış, yorgun bedeninden çarpan kalbiyle şöyle diyordu: "Allah'ım! Ben bu insanları, verdiğim öğütlerle ve yaptığım uyarılarla yordum; onlar da beni yordular. Onlar benden bıktılar; ben de onlardan usandım. Kalbim kırık. Onların yerine onlardan daha iyilerini bana ver ve benim yerime benden daha kötülerini onlara musallat et." (Rahip)
- Fayda vermeyen ilimde hayır olmadığını bil. Faydanılmayan bilgi öğrenilmeye layık değildir... (Rahip)
- Bilin ki, nasihat edici, şefkatli ve tecrübeli bir insanın görüşlerini kabul etmemek pişmanlık getirir ve geride sadece pişmanlık kalır. (Rahip)
- Bir saat adaletle hükmetmek yetmiş yıllık ibadetten üstündür. ( Hz. Muhammed ) (Muhammed)
- Hatta buranın tek hakimi olmasına rağmen ve Medine’nin pek çok ekili arazisini kullana bilecek güçteyken, yoksullar gibi yaşamayı tercih ediyor. Bildik liderler gibi ne sarayı var ne malı mülkü. (Muhammed)
- George, iç geçirerek: - Dua et de Ali'yle ihtiyarladığım gibi, Ali'yle öleyim, dedi. (Rahip)
- Kendini ekonomik yönden kazanç sağlayan bir makineye dönüştürme.ne kadar çok paran olursa olsun, ne kadar imkanın olursa olsun, ruhunu beslemeye ihtiyacın vardır ve kitap, insanın ruhunun gıdasıdır. (Rahip)
- " İki günü aynı geçen kimse zarardadır ." (Rahip)
- İslam kılıç dini değildir dedi. Dinde zorlama yoktur, insanlar hür iradeleriyle dini kabul ederler şeklinde ayetler okudu. (Muhammed)
- " Çocuklarınızı kendi ahlâkınıza göre terbiye etmeyin; çünkü onlar, sizin zamanınızda başka bir zamanda yaratılmışlardır." (Rahip)
- Sıffîn Savaş'ında, kendi askerlerine konuşma yaparken, ashabından bir adam kalkarak sözleriyle Ali'yi övdü; ancak Ali o adamı kınayarak şöyle dedi: "Hiç şüphesiz insanların gözünde en aşağılık yönetici; övülmeyi seven, yöneticiliğiyle kibirlenen kimsedir. Doğrusu ben, yağcılıktan hoşlanan biri olduğum imajının sizin zihinlerinizde yer etmesini ve beni övmenizi sevdiğimi sanmanızı istemem." (Rahip)
- Allah için, Allah için Kur'ân'a uyun; onunla amel etmede başkası sizden önde olmasın. Allah için, Allah için namaza dikkat edin; çünkü namaz, dininizin direğidir. Allah için, Allah için Rabbinizin evi Kâbe'ye dikkat edin; var olduğunuz müddetçe orayı ıssız bırakmayın; eğer orayı terk edecek olursanız, azap hususunda sizlere fırsat dahi verilmez. Allah için, Allah için mallarınızla, canlarınızla ve dillerinizle Allah yolunda cihad edin. (Rahip)
- "Ey iman edenler, yapmayacağınız şeyi niçin söylüyorsunuz? Yapmayacağınız şeyleri söylemeniz, Allah katında büyük bir gazap nedenidir." (Saf Süresi 2-3) (Rahip)
- Ali, dünyanın en büyük servetini, yani varlık ve yaşama doğru bakışı öğretti bana (Rahip)