Karin Karakaşlı kimdir? Karin Karakaşlı kitapları ve sözleri
Türk Yazar Karin Karakaşlı hayatı araştırılıyor. Peki Karin Karakaşlı kimdir? Karin Karakaşlı aslen nerelidir? Karin Karakaşlı ne zaman, nerede doğdu? Karin Karakaşlı hayatta mı? İşte Karin Karakaşlı hayatı...
Türk Yazar Karin Karakaşlı edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Karin Karakaşlı hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Karin Karakaşlı hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Karin Karakaşlı hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Doğum Tarihi: 1972
Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye
Karin Karakaşlı kimdir?
Karin Karakaşlı 1972’de İstanbul’da doğdu. Sankt Georg Avusturya Lisesi’ni ve Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Mütercim Tercümanlık Bölümü’nü bitirdi. Günlük yaşamdan süzdüğü çoğu hüzünlü öyküleri incelikli bir anlatımla kaleme alan Karakaşlı’nın ilk kitabı Bu Yayınevi Roman Yarışması’nda mansiyona değer görülen Ay Denizle Buluşunca 1997’de yayımlandı. Başka Dillerin Şarkısı 1999’da Varlık Yayınları tarafından yayımlandı.
1998’de Varlık Yayınları’nın Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülü’ne değer görülen Karin Karakaşlı, 1994’te Gençlik Kitabevi Öykü Yarışması’nda üçüncülük, 1995 Gençlik Kitabevi Öykü Yarışması’nda birincilik kazandı.
Anita Brookner’den Özel Bir Görüş (1997) ve Péter Esterházy’den Hrabal’in Kitabı (1998) romanlarını çeviren yazarın öykü ve makaleleri Sel Yayınları’nın Kadın Öykülerinde İstanbul, Kadın Öykülerinde Avrupa ve Kadın Öykülerinde Doğu kitapları başta olmak üzere çeşitli antolojilerde yer aldı.
Şiir kitabı Benim Gönlüm Gümüş (Aras Yayıncılık) 2009’da; yeniden gözden geçirilen gençlik romanı Ay Denizle Buluşunca ve çocuk kitabı Gece Güneşi 2011’de (Günışığı Kitapları) yayımlandı.
Karin Karakaşlı’nın Günay Göksu Özdoğan, Füsun Üstel ve Ferhat Kentel’le birlikte hazırladığı Türkiye’de Ermeniler: Cemaat, Birey, Yurttaş (Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2009) adlı bir de araştırma kitabı bulunmaktadır.
1996-2006 yılları arasında Türkçe-Ermenice yayımlanan haftalık Agos gazetesinde editör, köşe yazarı ve yazı işleri müdürü olarak görev alan Karin Karakaşlı, halen Radikal 2’de köşe yazarlığı yapıyor. Yazar aynı zamanda Özel Getronagan Ermeni Lisesi’nde Ermenice öğretmeni ve Yeditepe Üniversitesi Çeviribilim Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor.
Doğan Kitap tarafından yayımlanan eserleri: Can Kırıkları (2002, öykü), Müsait Bir Yerde İnebilir Miyim? (2005, roman) ve Cumba (2009, deneme).
Karin Karakaşlı Kitapları - Eserleri
- Can Kırıkları
- Başka Dillerin Şarkısı
- Yetersiz Bakiye
- Müsait Bir Yerde Inebilir miyim?
- Konaktakiler
- Dört Kozalak
- Ay Denizle Buluşunca
- Cumba
- Asiye Kabahat'ten Şarkılar Dinlediniz
- Uçan Kız Volante
- İrtifa Kaybı
- Her Kimsen Sana
- Gece Güneşi
- Benim Gönlüm Gümüş
- Türkiye’de Ermeniler: Cemaat-Birey-Yurttaş
Karin Karakaşlı Alıntıları - Sözleri
- Her birinin peşi sıra gelen cümleler var, içine yuvarlanılan seneler. Duvarların emdiği sohbetler. Bunca şey ne vakit birikti? (Asiye Kabahat'ten Şarkılar Dinlediniz)
- Bizim için asıl olan miras, ne mazidedir, ne de Garp’tadır; önümüzde çözülmemiş bir yumak gibi duran hayatımızdadır. Ahmet Hamdi Tanpınar (Can Kırıkları)
- Tabiî ki yalnızlığın coğrafyası yok. (Can Kırıkları)
- Yarı ömrümüz dinlenmemiş dertlere basmakalıp teselliler vermekle geçmiyor mu? (Yetersiz Bakiye)
- Ruhların konuştuğu dil nasıl da ortak. Kürt uzun havaları, Ermeni ağıtları, Arapların yalellisi, Türk çiftetellisi, Kafkas ezgileri hepimizi aynı oranda coşturuyor, acıtıyor. Birbirimizin farkına varıyoruz. Farklarımızın güzelliğinin de. (Can Kırıkları)
- Sen kendini sev,sen seninle dalga geç ,kimse canını yakamaz. (Konaktakiler)
- Her şeyi, adımı bile unutup Uyusam... (Asiye Kabahat'ten Şarkılar Dinlediniz)
- ... Acı teninize dokunduğunda akıl devre dışı kalır. Artık bedeninizin her yanı kalptir ve o kalp çok sızlar. (Cumba)
- ‘Gelecek vaat ediyor’ demişlerdi benim için. Gel gör ki vaat ettiğim gelecek, ömrümün kısmeti değilmiş. (Can Kırıkları)
- Zaten hep çok düşünmekten oldu olanlar. Artık geçmişim yok. Geleceğim de günübirlik bugünlerden ibaret ne zamandır. Oysa ölümlü dünya işte. Yazık hepimize... (Can Kırıkları)
- sevgileri yarınlara bıraktınız çekingen, tutuk, saygılı bütün yakınlarınız sizi yanlış tanıdı. bitmeyen işler yüzünden bir bakış bile yeterken anlatmaya her şeyi kalbinizi dolduran duygular kalbinizde kaldı. (Cumba)
- Benim gibi içi bebek, dışı kadın bir yetişkin ancak katılmışlığıyla kalır. (Müsait Bir Yerde Inebilir miyim?)
- Dünya, iki kişilik yatağın boşluğunda büyümeye başlıyor. Ya da boşluk dünyalaşıyor. (Asiye Kabahat'ten Şarkılar Dinlediniz)
- "Kamçılı bir kış yağmuru döverken camları Tenimde eski zamanların buz yanığı sızısı Hatıra ve rüya diyip geçme sil baştan yaşatır kaçınılanları" (Benim Gönlüm Gümüş)
- Bazen yol seni yürür bitmiyorsa, varmıyorsa ölümdür. (Her Kimsen Sana)
- "Haklısın," dedi yalnızca, çaresizlikleri ve kabullenmişlikleri içeren bir haklısın... (Müsait Bir Yerde Inebilir miyim?)
- Ne oldum dememeli. Hayat her şeye muktedir, onu yaşayanlar da. (Müsait Bir Yerde Inebilir miyim?)
- Büyümek biraz da her çeşidinden pislik görmekmiş. (Yetersiz Bakiye)
- Bir kere kendi yurdunu rızası dışında terk etmek zorunda kalan, artık hiçbir yerde yurt edinemez kendine. Hayalini kurduğu ama gerçeğine kavuşamadığı o ışıl ışıl aydınlık vatanı gönlünde besler. (Cumba)
- Çok sordum kendime. Bunca kötülük nasıl edilir? Kötülük olduğuna inanmadan edilir herhal. Bir görev ki yapılacak, oralar temizlenecek. İnsandan saymıyorlar. Sen de saymıyorsun Sabiha. Anamı bilmiyorsun ki.. (Yetersiz Bakiye)