Meral Maruf kimdir? Meral Maruf kitapları ve sözleri

BİYOGRAFİ

Yazar Meral Maruf hayatı araştırılıyor. Peki Meral Maruf kimdir? Meral Maruf aslen nerelidir? Meral Maruf ne zaman, nerede doğdu? Meral Maruf hayatta mı? İşte Meral Maruf hayatı...

Yazar Meral Maruf edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Meral Maruf hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Meral Maruf hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Meral Maruf hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi:

Doğum Yeri:

Meral Maruf kimdir?

Afganistan’ın işgalini anlatmıştı

Mavera Dergisi’nde yayımlanan yazılarıyla tanıdığımız Meral Maruf, Afganistan’ın işgal edildiği dönemde bizi, orada yaşananlardan haberdar ediyordu.

Meral Maruf, bundan yıllar önce babasının Ankara Radyosu’nda görev yapmaya başlamasıyla Türkiye’ye gelmişti. Çocukluk dönemi Türkiye’de geçti. Daha sonra Afganistan’a dönmüşse de Afganistan’ın Ruslar tarafından işgal edilmeye başlanması sebebiyle ailesiyle birlikte Pakistan’a hicret etmek zorunda kaldı. Türkiye, Meral Maruf’u Mavera Dergisi’nde yayımlanan yazılarıyla tanıdı.

Meral Maruf, Afganistan’ın Rus orduları tarafından işgal edildiği dönemde Cahit Zarifoğlu’na Afganistan’da yaşanılanlarla ilgili mektuplar gönderiyordu. İlerleyen zamanlarda Zarifoğlu, Meral Maruf’un mektuplarını Mavera Dergisi’nde yayımlamaya başladı. Türkiye’de edebiyatseverlerin bu vesileyle tanıma fırsatı bulduğu Afgan cihadının hanım yazarlarından Meral Maruf, Hicret Günleri, Afganistan Mektupları ve Dullar Kampı olmak üzere edebiyat dünyamıza üç eser kazandırdı.

Meral Maruf Kitapları - Eserleri

  • Hicret Günleri
  • Dullar Kampı
  • Afganistan Mektupları

Meral Maruf Alıntıları - Sözleri

  • “İki haneli tuğla kalıbına aynı topraktan tuğla atarsan görürsün ki biri cami duvarı için gider, diğeri meyhane duvarı için...” (Dullar Kampı)
  • Ah nasıl hasret dolu şu yüreğim! (Dullar Kampı)
  • "Uzun uzun bakıp uzun uzun vazgeçtiğim "Kalbimdin" sen...!!" (Hicret Günleri)
  • - Sorma, sorma kızım, sorma! Neyi, neresinden anlatayım? Bütün acılar benim kalbimde toplanmış. (Dullar Kampı)
  • “Kafirler istemese de , Allah nurunu tamamlayacaktır.” (Hicret Günleri)
  • Gece yavaş yavaş yağan yağmurun altında binlerce avare ile Gendav Çölünde kaldık. Hepimiz uyanıktık aslında gözlerimiz bulutlu. Gök de ne güzel... Tıpkı asırlar önce Habeşe hicret edenlere benziyorduk. (Hicret Günleri)
  • Kim Allah yolunda hicret ederse yeryüzünde gidecek, barınacak birçok yerler bulur, genişlik de bulur. Kim evinden Allah'a ve O'nun peygamberine muhacir olarak çıkıpta sonra kendisine ölüm yetişirse, muhakkak ki onun mükafâtı Allah'a düşmüştür. Allah çok yarlığayıcı, çok esirgeyendir (Dullar Kampı)
  • Her zaman düşünüyordum. Etrafıma baktığım zaman hep yaralı kalpli kardeşlerimizi görüyordum.Yavaş yavaş başka düşüncelere kapılıyordum.Dünyada hiç bir iyi insanın kalmadığını hiç kimsenin müslümanlarla ilgilenmediğini düşünüp insanlardan nefret ediyordum. (Hicret Günleri)