Murat Beyazyüz kimdir? Murat Beyazyüz kitapları ve sözleri

BİYOGRAFİ

Yazar Murat Beyazyüz hayatı araştırılıyor. Peki Murat Beyazyüz kimdir? Murat Beyazyüz aslen nerelidir? Murat Beyazyüz ne zaman, nerede doğdu? Murat Beyazyüz hayatta mı? İşte Murat Beyazyüz hayatı...

Yazar Murat Beyazyüz edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Murat Beyazyüz hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Murat Beyazyüz hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Murat Beyazyüz hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 1980

Doğum Yeri: Zonguldak

Murat Beyazyüz kimdir?

1980 yılında Zonguldak'ta doğdu. Evli, 1 çocuk babası olmaya hazırlanıyor. 1998 yılında Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi'nden, 2004 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 2005-2010 yılları arasında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde psikiyatri ihtisası yaptı. 2010 yılında Siirt'te askerlik görevini tamamladı. Ankara Gölbaşı HASVAK Devlet Hastanesi'nde psikiyatri uzmanı olarak görev yapıyor. Yazarın 2007 yılında yayımlanmış; Cemil Meriç'in Psikolojisi isimli bir kitabı mevcuttur.

Murat Beyazyüz Kitapları - Eserleri

  • Cemil Meriç'in Psikolojisi
  • Cemil Meriç'in Psikobiyografisi
  • II. Abdülhamid

Murat Beyazyüz Alıntıları - Sözleri

  • Sen benim bu hayatta kendime yaptığım en büyük saygısızliksin. (Cemil Meriç'in Psikolojisi)
  • Küçük çocuk yalnızdır. Bu, bir adadaki adamın yaşadığı yalnızlık değildir. Etrafta başka insanların varlığında yaşanan bir yalnızlık. Özellikle de bu yalnızlık çocuklukta yaşanıyorsa psikolojik bir trajedidir. Neredeyse ömrünün sonuna kadar yalnız olduğunu söyleyen ve bunu bir nişan gibi taşıyan Meriç'in mektep bahçesindeki yalnızlığının da dışarının etkisiyle büyüyen ama evvela içeride başlayan, tohumları aile içinde atılan ve bir kader haline gelecek kadar katılaşan bir yalnızlık olduğunu düşünebiliriz. (Cemil Meriç'in Psikolojisi)
  • Yani istediğimiz şey kırk yaşındayken de misket oynamak değil, kırk yaşındayken de misket oynadığımız günlerdeki kadar hür ve mutlu olmaktır. Hayat keşmekeşi içinde yorgun düştüğümüzde hasret duyduğumuz şey çocukluğumuzdaki duygularımızdır. (Cemil Meriç'in Psikolojisi)
  • Kitlelerin ruhunda yerleşmek için düşünceler uzun zamana ihtiyaç duydukları gibi bu ruhtan çıkmak için de daha az bir zamana ihtiyaç duymazlar. Zira Le Bon (Cemil Meriç'in Psikobiyografisi)
  • Kendini tanımak... Her an eriyen, dağılan, dumanlaşan sonra tekrar eski biçimine gelen, ıstırapların hatırası ile aynı, rüyaları hayalleri dilekleriyle değişik bir varlığı, serabı, gölgeyi, dumanı tanımak... (Cemil Meriç'in Psikobiyografisi)
  • Sürekli ağız yoluyla haz elde etmeye alıştırılmış olması Meriç'te sürekli bir gıda ihtiyacına sebep olacaktır ve onun gibi zihinsel alıcılık kapasitesi çok geniş ve gelişmiş bir insan için anne memesinin ve sütün yerini tez zamanda kitaplar alacaktır. (Cemil Meriç'in Psikolojisi)
  • Yaşamak bizi gerçekle yüzleştirir ve hep deneylerle gerçeği öğretir. (Cemil Meriç'in Psikobiyografisi)
  • Ve kitaptaki insanları, sokaktakilerden daha çok sevdim (Cemil Meriç'in Psikolojisi)
  • Yalnızlığın tuvali üzerine çizilen bu tablonun çarpıcılığı aslında yalnızlığa uzak olmamızdan kaynaklanır. Çünkü insan yalnız bir canlı değildir ve yalnızlık insan için katlanılmaz olduğu kadar ürkütücü bir durumdur. (Cemil Meriç'in Psikolojisi)
  • Önce korkularını yenmesi gereklidir, çünkü korku, fiilleri felce uğratan bir virüstür onun için. (Cemil Meriç'in Psikobiyografisi)
  • Bir adamı tanımak için, düşüncelerini, acılarını, heyecanlarını bilmemiz lazım hiç değilse. Hayatın maddi olaylarıyla ancak kronoloji yapılabilir. Kronoloji de aptalların işidir. Cemil Meriç (Cemil Meriç'in Psikobiyografisi)
  • Babasızlıkta veya ideal bir babanın yokluğunda zihinsel gelişimin her zaman kusurlu ve eksik kalacağı söylenemez ama zihinsel gelişim dediğimiz süreçlerde babanın ve onun tutumlarının belirgin bir etkisi olduğu da açıktır. (Cemil Meriç'in Psikolojisi)