Oğuz Benlioğlu kimdir? Oğuz Benlioğlu kitapları ve sözleri
Yazar Oğuz Benlioğlu hayatı araştırılıyor. Peki Oğuz Benlioğlu kimdir? Oğuz Benlioğlu aslen nerelidir? Oğuz Benlioğlu ne zaman, nerede doğdu? Oğuz Benlioğlu hayatta mı? İşte Oğuz Benlioğlu hayatı...
Yazar Oğuz Benlioğlu edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Oğuz Benlioğlu hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Oğuz Benlioğlu hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Oğuz Benlioğlu hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Doğum Tarihi:
Doğum Yeri:
Oğuz Benlioğlu kimdir?
Oğuz Benlioğlu, üniversite eğitimini Almanya Worms Üniversitesi Yönetim Bilimleri bölümünde gerçekleştirmiştir. Ayrıca Jena Üniversitesinde İşletme Yönetimi programına katılmıştır.
Almanya’da Zemin Döşeme ve Kauçuk İmalatı üzerine faaliyet gösteren bir kurumda, Mavi Yakalı Performans Kapasitesinin Arttırılabilirliğinin Ölçülmesi Ve Raporlanması, Haftalık Vardiya Planlarının Güncellenmesi, Fabrika İçi Vardiya Modellerinin İncelenmesi Ve Belirli Periyodlarla Uygunluğunun Raporlanması, Çalışan Memnuniyeti ve Talep Anketlerinin Yapılması alanlarında çalışmalar yapmıştır.
Almanya’ da farklı kurumlardan Beden Dili, Eğitmen Uzmanlık Programı, Temel Yetkinlik Uzmanlık Programı, SAP ERP, Esnek Çalışma Saatleri, Mülakat Teknikleri, Retorik Sunum Teknikleri ve İleri Düzey Power Point eğitimleri almıştır.
Gayk Personalmarketing şirketinin düzenlediği temel yetkinlik eğitimini başarı ile tamamlamış, 10 başlıkta eğitim verebilme yetkinliğini kazanmıştır. Başlıklardan bazıları; Kariyer Yönetimi, Kriz Yönetimi, Değişim Yönetimi, Liderlik, Yönetim ve Organizasyon.
Benlioğlu, 2012 yılında Türkiye dönerek özel bir eğitim kurumunun Eğitim Koordinatörü olarak çalışmaya başladı. İş yaşamı boyunca faklı kurumlarda; Yönetim, İnsan Kaynakları ve Pazarlama birimlerinde görev yapmıştır. Eş zamanlı olarak Yetenek Yönetimi, Orta Ölçekli İşletmelerin Sunum Politikaları ve E-Ticaret konuları hakkında eğitimler vermiştir.
Oğuz Benlioğlu, Profesyonel Yönetim Becerileri, Takım Çalışması, Liderlik, Yöneticiler İçin İlk 100 Gün, Sunum Teknikleri ve Mikro İfadeler başlıklarında eğitim ve danışmanlık hizmeti vermektedir.
Yüzdeki duyguları okuma ve anlama becerileri – Mikro İfadeler üzerine Almanya' da Eğitimcinin Eğitimi programını başarıyla tamamlamış ve Mikro & Management şirketini kurarak Mimikresonanz – Mikro İfadeler Eğitimlerinin Türkiye distribütörlüğünü almıştır. Oğuz Benlioğlu, Mikro İfadeler – Mimiklerimiz Yalan Söylemez kitabının yazarıdır.
Oğuz Benlioğlu Kitapları - Eserleri
- Mikro İfadeler
- Yalan Radarı
Oğuz Benlioğlu Alıntıları - Sözleri
- “Korku yalan doğurur,” der Dostoyevski. Ben Dostoyevski’nin cümlesini biraz farklı söylemeyi tercih ediyorum: “Yalan korku doğurur.” (Yalan Radarı)
- Hayatta yaptığımız her şeyi belli bir duyguyu yaşamak veya yaşamamak adına yaparız. Kısaca: Duygular hayattır ve çevremizdekilerle ilişkimizi belirler. (Mikro İfadeler)
- Mikro ifadeler evrenseldir, kültürden kültüre, ülkeden ülkeye farklılık göstermez. (Mikro İfadeler)
- Birçok durumda hislerimizi başkalarına ya da kendimize dokunarak yansıtırız. Bazı dokunma hareketleri duygularımızın önemli göstergeleridir. Kişinin aile bireylerine veya yakınlık hissettiği kişilere dokunması güven ve bağlılık duygusunu geliştirirken bazen de sahiplenme duygusunu yansıtmaktadır. (Mikro İfadeler)
- "İnsanların duygu ve düşüncelerini mimikleriyle açığa vurmaları, kelimelerden daha gerçekçidir." (Mikro İfadeler)
- "Bir kişi bir şeyin altını ne kadar çok çiziyorsa orada bir problem olduğunu düşünürüm." (Yalan Radarı)
- “ Başarının sırrı o suyun altında havaya ihtiyaç duyduğun kadar bir şeyi istemektir. Gerçekten başarılı olmak istiyorsan bunu bedeninin her zerresinde tıpkı havayı ister gibi istemelisin.” (Yalan Radarı)
- İnsanlar yüksek ses tonuyla konuştuklarında sıklıkla doğru olmadığını bildikleri bir şeyi telafi etmeye, yerini doldurmaya çalışıyorlardır. İşte bu yüzden genellikle daha yüksek bir ses tonuyla yalan söylerler, çünkü bilinçaltında yatan amaç, diğerlerini kendilerine inandırmaktır. Ses tonumuz kızgın olduğumuzda ya da heyecanlı olduğumuzda yükselir. Bu durumu sizi bir şey için ikna etmeye çalışan yalancılarda da görebilirsiniz. Kişi güçlü ve yüksek ses tonunu kullanarak üzerinizde baskı oluşturmaya çalışır. Sesin yüksek çıkması yalanın dışında size fikrini kabul ettirmeye çalışan insanların sıklıkla başvurduğu bir durumdur. Arkadaşınızla bir konu hakkında konuşurken, onun fikrinin aksi yönünde bir şey söylediğinizde sesini yükseltip "Bak öyle değil, böyle" diyorsa bence kulaklarınızı kapatıp duymazlıktan gelin, çünkü sizi manipüle etmeye çalışıyordur. (Yalan Radarı)
- Kaşlar yüzümüzde en fazla veri yolladığımız bölgedir ve kontrol edilmesi neredeyse imkansızdır demiştik. Aslında Mona Lisa'nın farklı görülmesinin ardında yatan gizem ve tabloya baktığımızda duygularını net bir şekilde yorumlayamamızın nedeni de kaşlarının olmaması. (Mikro İfadeler)
- "Her alışkanlık ve yetenek kendilerini ilgilendiren eylemler yapıldıkça kazanılır ve gelişir. Örneğin iyi bir okuyucu olmak istiyorsanız bol bol okursunuz, iyi bir yazar olmak içinse yazarsınız. Aynı şekilde, on gün aralıksız yattıktan sonra kalkıp uzun bir yürüyüş yapmak isterseniz çok zorlanırsınız. Özetle bir beceri kazanmak ya da bir şeye sahip olmak istiyorsanız süreklilik yolunu izlemeli ve sebatkâr (azimli) olmalısınız." (Mikro İfadeler)
- "Sanılanın aksine, alçak sesle konuşmak yüksek sesle konuşmaktan daha dikkat çekicidir." (Yalan Radarı)
- Güvenmek iyidir, kontrol etmek daha iyidir. Alman Atasözü (Mikro İfadeler)
- Hep arkanıza bakarak ileriye gidemezsiniz, ancak güven duyarsanız ilerleyebilirsiniz. (Mikro İfadeler)
- Uzun süreli bekleme, aslında birçoğumuzun fark ettiği gibi yalan belirtisidir. "Sabah işe neden geç geldin?" diye sorduğunuzda çalışanınız cevabı vermekte gecikirse, bu beyninin senaryo için hazırlık yaptığını gösterir. Bu bekleme esnasında senaryosunu kafasında oluşturur ve ardından cevabını verir. İlginçtir ki Aldert Vrij bu beklemenin ardından kişinin genellikle sorunuza soruyla karşılık verdiğini ifade eder. "Sabah toplantıya neden katılmadın?" "Niye, ne oldu ki?" İşte bu da, yani sorunuza soruyla cevap vermesi yalan söylediğini anlamada ikinci ipucu olarak kaydedilebilir. Uzun süreli beklemeyi yalan tespitinde kullanabilmeniz için kişinin normal konuşma hızını gözlemlemeniz önemlidir. Bazı insanların normalde de duraksayarak konuşabileceğini göz ardı etmeyelim. (Yalan Radarı)
- "Bir kişinin otururken ya da ayaktayken ayakuçlarının birbirine dönük tutması o kişinin kendini güvensiz ve korumasız hissettiğinin belirtisidir." (Yalan Radarı)
- "İnsan, yakınları ve dosyalarını dış görünümlerine zekâ ve anlayışla bakarak, onların iç hallerine ve ahlaklarına vakıf olabilir." Marifetname, İbrahim Hakkı Hazretleri (Mikro İfadeler)
- "Yalan söyleyen kişi de inanılmayacağını düşünmeye başlamışsa yavaş yavaş oturduğu yerde daha az fiziksel alan kaplamaya çalışacaktır." (Yalan Radarı)
- "Mikro ifadeler, en yalın tanımıyla insanların duygularını mimikleriyle dışa vurmaları durumudur." (Mikro İfadeler)
- Freud, “Kişinin dili sürçüyorsa altında mutlaka bir şey aranmalıdır,” der. (Yalan Radarı)
- Çoğu insan cehalet içinde yalnızca mutlu olmakla kalmaz, aynı zamanda bu cehaleti dile getirenlere de düşmanlık besler. (Yalan Radarı)