Osman Çelik kimdir? Osman Çelik kitapları ve sözleri
Yazar Osman Çelik hayatı araştırılıyor. Peki Osman Çelik kimdir? Osman Çelik aslen nerelidir? Osman Çelik ne zaman, nerede doğdu? Osman Çelik hayatta mı? İşte Osman Çelik hayatı...
Yazar Osman Çelik edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Osman Çelik hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Osman Çelik hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Osman Çelik hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Doğum Tarihi: 1934
Doğum Yeri: Dinar
Osman Çelik kimdir?
Büyük Çerkes sürgününde (1864) Kafkasya'nın Şapsığ bölgesinden Anadolu'ya göç ederek Afyon yöresinde yerleşen Hakhurat adlı bir Adige ailesindendir. 1934 yılında Dinar ilçesine bağlı Yapağılı köyünde doğdu. İstanbul üniversitesi orman fakültesini bitirdi. (1965) Anadolu'nun çeşitli yörelerinde mesleğiyle ilgili görevlerde bulundu. Orman genel müdür yardımcılığı ve orman köy ilişkileri (Orköy) genel müdürlüğü yaptı. 1960'lı yıllarda yazmaya başladı. ''Birleşik Kafkasya'', ''Kuzey Kafkasya'' (İstanbul) , ''Kafkasya'' (Ankara) dergilerinde sürekli olarak ata yurdu Kafkasya ve sürgündeki Kafkasyalıların sorunlarıyla ilgili hikayeleri ve yazıları yayınladı. ''Kafkas Kültür Derneği'' (İstanbul), ''Kafkasyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği''(İstanbul), ''Şamil Kültür ve Eğitim Vakfı'' (İstanbul), ''Kuzey Kafkasya Kültür Derneği'' (Ankara) başta olmak üzere birçok Kafkas kültür kuruluşunun çalışmalarına aktif olarak katılmış, kurucu üyelik ve yöneticilik yapmıştır. ESERLERİ : Nartlar (Kafkas Hikayeleri İstanbul 1976),''Kafe Han Kızının Şarkısı'' (tiyatro eseri Ankara 1985), ''Genar'' (Kafkasya 1 Tarihi roman Ankara 1985), ''Odun Savaşı'' (tiyatro Ankara 1986), ''Kazanuko Jabağ'' (Tarihi roman 1986), ''Efsaneler, Hikaye ler, Portreler'' (1987), ''İslam da Avcılık'' (Araştırma Ankara 1987), '' Düşüncenin bıraktığı izler'' (Fikir ve Eleştiri yazıları Ankara), ''Kuzey Kafkasya Gezi notları'' (Ankara 1990), '' İngiliz belgelerinde Türkiye ve Kafkasya'' (Ankara 1992). Savaş nesilleri,Kafkasya 2, zorunlu göç,Kafkasya 3 (Ankara 1994)
Osman Çelik Kitapları - Eserleri
- Genar Kafkasya Cilt 1
- Kazanuko Jabağ
- Zorunlu Göç Kafkasya Cilt 3
- Savaş Nesilleri Kafkasya Cilt 2
- Nasrettin Hoca
- Efsaneler-Hikayeler Portreler
- Sivas'ın Yitik Zamanları
- Başkanın Savaş Günlüğü
- Kazanuko Jabağ
- Düşüncenin Bıraktığı İzler
- Nasreddin Hoca
Osman Çelik Alıntıları - Sözleri
- "Gururları için yapmayacakları delilik yok." (Genar Kafkasya Cilt 1)
- Özlemleri konacak, tutunacak bir yer bulamadan boşlukta uçuşuyordu... (Genar Kafkasya Cilt 1)
- Yorgun gözlerinin içinde, sanki çelikten bir parıltı vardı. (Genar Kafkasya Cilt 1)
- Bazen insanlar en yapılması gerekeni yapamazlar. (Genar Kafkasya Cilt 1)
- Genar'ı, vatanını saran tehlike ve halkının perişan hali bitirmişti. Göğsüne çöken deva bulmaz hüzün, kalbinin atışlarını her gün biraz daha yavaşlatmıştı. (Genar Kafkasya Cilt 1)
- Köle ticareti yüzyılların geleneği idi. Milletlerin ortak suçuydu. Güç sahibi devletlerin birlikte işlediği bir cinayetti. (Genar Kafkasya Cilt 1)
- Ölümle hayat arasındaki mesafenin ne kadar kısa olduğunu düşündü. (Genar Kafkasya Cilt 1)
- İç dünyasında kurduğu hudutsuz bir hayal ülkesinde yaşadı. (Genar Kafkasya Cilt 1)
- Yeniden doğacak, yeni bir insan olarak yaşayacağım. (Genar Kafkasya Cilt 1)
- Var olmayan bir şey kaybedilir mi? (Genar Kafkasya Cilt 1)
- Ne ileri gidebiliyor, ne de geri dönebiliyordu. Tam bir çıkmazın içine düşmüştü. (Genar Kafkasya Cilt 1)
- Zihni yorulmuş, bütün bedeninde bir bitkinlik hissediyordu. Hafızasında şekillenen her şey, yavaş yavaş belirsizleşti. Kendisini yalnız ve garip hissetti. Yüreği hüzünle ezildi. (Genar Kafkasya Cilt 1)
- Sanki, iki ayrı kişiliği vardı. Biri sert, biri yumuşak. Biri vuruyor, diğeri okşuyordu. Dudakları gülümserken, gözleri öfkeyle parlıyordu. (Genar Kafkasya Cilt 1)
- Hayat ve gelecek için özlemini duyduğu hiçbir kişisel tutkusu kalmamıştı. (Genar Kafkasya Cilt 1)