Ozan Bodur kimdir? Ozan Bodur kitapları ve sözleri
Araştırmacı Yazar Ozan Bodur hayatı araştırılıyor. Peki Ozan Bodur kimdir? Ozan Bodur aslen nerelidir? Ozan Bodur ne zaman, nerede doğdu? Ozan Bodur hayatta mı? İşte Ozan Bodur hayatı...
Araştırmacı Yazar Ozan Bodur edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Ozan Bodur hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Ozan Bodur hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Ozan Bodur hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Doğum Tarihi:
Doğum Yeri:
Ozan Bodur kimdir?
Ozan Bodur Kitapları - Eserleri
- Operasyon 1915
- Darbe 1878
- Göksultan
- Operasyon 1915 - Çanakkale
- Meclisin Unuttuğu Kahraman Nezahet
- Sultan Abdülhamid-i Sani
Ozan Bodur Alıntıları - Sözleri
- Lâkin unutma paşa, kambersiz düğün İngiliz'siz oyun olmaz! (Darbe 1878)
- Oldukça yavaş şekilde namaz kılan bu kişinin belirmeye başlayan ve yıpranmış bir haritayı anımsatan yüzü, "otuz üç sene tacında tevhid parlatan" yorgun ve hasta bir savaşçıya aitti; sâbık sultan Abdülhamid Han'a... (Operasyon 1915)
- Unuttuk İlhan'ı, Kara Oğuz'u, İşledik seni gözbebeğimize. Bağışla ey şefi kusurumuzu, Bin küsur senelik emeğimize... (Operasyon 1915 - Çanakkale)
- …. Ve dahi pusatım üstüne… Ve dahi yurdumuz Türkistan üstüne… Ve dahi inandığımız Kur’an üstüne yemin içerim ki.. Biz senin adını hiç yere düşürmedik ve bir lahza olsun unutmadık! Türkistan dağlarında âzatlık mücadelesi veren bir avuç Uygur Türkü olarak senden sadece bir isteğimiz var;sende bizi unutma! (Darbe 1878)
- "En tehlikeli yalan birazı doğru olandır!" (Darbe 1878)
- Ben öksüz bir çocuktum, benim ne şartlar altında yetiştiğim daima unutuluyor. (Göksultan)
- 100 yıldır tarih diye dinlediklerin sadece bir MASALDI ve sen UYUDUN.100 yıl sonra ben sana gerçek bir KÂBUSU anlatıyorum,UYANMAN için. (Operasyon 1915 - Çanakkale)
- "Yeniden canlanmak için bize lazım olan şey, Avrupa medeniyetini taklit değil, gücümüzün esası olan İslâmiyet'e dönmektir." (Göksultan)
- " 22 Eylül 1842'de, sabah namazı vakti içinde, saat beş sularında duyulan beş pare top atışı İstanbul ahalisine, Çırağan Saray-ı Hümâyunu'nda Sultan Abdülmecid'in ikinci oğlunun doğduğunu haber verir. Çocuğa "bütün varlığın diliyle övülmüş Allah'ın kulu" manasına gelen "Abdülhamid" adı konulmuştur. " (Göksultan)
- "İktidarı süresince basılan 4000 kitaptan sadece 200 kadarı teolojik temalıdır. Bunların dörtte biri yani 1000 kadarı bilimsel eserlerdir. Saltanatı, bir edebiyat ve bilim dönemidir." (Göksultan)
- "Türkiye ruhunu kaybetti... Toprak mı? En değersiz şeyimizdir belki de! Belki de en değersiz şeyimizi kaybedince her şeyimizi kaybettiğimizi anladık; ruhumuzu..." Cemil Meriç (Operasyon 1915)
- "Yapılan reformlar sonucunda, Osmanlı devlet kapısının tüm anahtarlarının, nâzırlar ve bürokratların beline asıldığı ortadadır. Hulâsa sultanların sarayda olduğu doğrudur; fakat halkına hükmedenler, bürokratlardan başkası değildir. Filhakika yönetici güç pusulasının ibresi, saraydan Bâbıâli'ye kayar." (Göksultan)
- "Kardeşlerim! Bizi çok zor şartların beklediği ortada, komutanlarımız maddî hazırlıkların yanında manevî olarak bu mücadeleye hazır olmamızı istiyor. Şimdi okuyacağım şeyleri üstünüzde bulunan âmirlerinizin bir emri değil, cennette size yol arkadaşı olacak büyüklerinizin tavsiyesi olarak dinleyin ve riayet edin: Bugünden itibaren daima abdestli olunacak ve savaşa da abdestli başlanacak! Topların doldurulması talimatı geldiğinde birinci doldurma işlemi başlamadan önce bir er mermiyle ilgilenirken diğer dört er tarafından gür bir seda ile ezân-ı Muhammediye okunacak! Aramızda bulunan medrese kökenli arkadaşlar kendilerine herhangi bir talimat gelinceye kadar yüksek sesle segâh tekbir getirecek! Vazifesini bitiren bütün erlerde bu arkadaşlara katılacak! Hafız olup sesi güzel olanlarınız yüksek sesle Kur'ân-ı Kerîm'den Yâsîn ve Feth sûrelerini okuyacak! Ateş sırasında bütün batarya sesli olarak salât ve tekbir getirecek! Ey evlâd-ı fatihân! Ey ahfâd-ı Ertuğrul! Gazanız mübarek olsun!" (Operasyon 1915)
- Puslu günlerden geçiyoruz. Şeytan bile müslüman mintanı giyiyor bilesiniz. (Darbe 1878)
- Birinin ölmesi için ruhun bedeni terk etmesi gerekir. Türklerin ruhu ise Islâm'dır. Bu ruh öldürülmediği müddetçe Müslümanların birçoğu Türkler'e bağlı kalmaya devam edecektir. Türkler ve İslâm! Filozofları bile çıldırtan bir konu... (Operasyon 1915 - Çanakkale)
- "Sonra usulca mırıldandığını anlayarak boğazını biriken kederi, bir öksürük marifetiyle temizleyip sustu." (Darbe 1878)
- Oyuna geldik kardeşim, hemde büyük oyuna.Bizde kardeşlik dedik, özgürlük dedik, meşrutiyet dedik, birlik beraberlik dedik ama kazın ayağı öyle değilmiş. Biz tertemiz bir Osmanlı toplumu hayal ettik ama bizi de iddiamızdan vurdular. Biz Abdülhamid’e kızıyorduk baskı sistemi kurdu diye, bunlar ne yaptı? Sultan’ı bize mumla arattı. (Operasyon 1915 - Çanakkale)
- Âriflerin kalpleri bir sırlar bahçesidir. (Darbe 1878)
- Theodor Herzl, özellikle yaşamının son on yılında sergilediği performans sonucu vücudunu oldukça yormuştu. Kırk dört yaşında öldüğünde arkasında diri bir teşkilat bırakmıştı. Ancak ailesi için aynı şeyleri söylemek mümkün değildi. Son aylardaki uğraşları evliliğine mal olmuştu. Arkada hiç de iç açıcı bir aile manzarası bırakmadı. Eşi Julia, babasının servetine rağmen sefalet içinde öldü. Kızı Pauline, eroin bağımlısı oldu ve yaptığı altın vuruşla 1930'da yaşamına son verdi. Siyonist bilim insanı Sigmund Freud'un tedavi ettiği oğlu Hans, bir süre sonra intihar etti. Diğer kızı Trude, bir Nazi kampında açlıktan öldü. Tek torunu Stephen ise 1946 yılında dedesinin çok istediği İsrail Devleti kuruluş aşamasındayken dayısı Hans gibi intihar ederek aileye son noktayı koydu! İster ilâhî adalet deyin ister başka bir şey; İsrail Devleti varken Herzl ailesi diye bir şey yoktu! (Operasyon 1915)
- Bir aslanın postundan kırk tilkiye kürk yapacaklar... (Operasyon 1915 - Çanakkale)