Richard J. Evans kimdir? Richard J. Evans kitapları ve sözleri

BİYOGRAFİ

İngiliz Akademisyen, Tarihçi, Yazar Richard J. Evans hayatı araştırılıyor. Peki Richard J. Evans kimdir? Richard J. Evans aslen nerelidir? Richard J. Evans ne zaman, nerede doğdu? Richard J. Evans hayatta mı? İşte Richard J. Evans hayatı...

İngiliz Akademisyen, Tarihçi, Yazar Richard J. Evans edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Richard J. Evans hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Richard J. Evans hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Richard J. Evans hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi:

Doğum Yeri: 1947

Richard J. Evans kimdir?

Richard J. Evans Kitapları - Eserleri

  • Tarihin Savunusu
  • Hitler Komploları

Richard J. Evans Alıntıları - Sözleri

  • Hitler bu düşünüş tarzının bir sonucu olarak İkinci Dünya Savaşı sırasında Avrupa Yahudilerinin imha sürecini başlatırken dünya tarihini etkileyecek önemde bir iş yapmakta olduğunu düşünüyordu. (Hitler Komploları)
  • Tarihçi her zaman dinlemelidir... Eğer dinlerse o malzeme onun aracılığıyla kendiliğinden konuşacaktır. (Tarihin Savunusu)
  • Tarih öyle yüce görevlere talip olamaz: O yalnızca gerçekte ne olduysa onu göstermek ister (Tarihin Savunusu)
  • Fransız tarihi Fransızlara bırakılmayacak kadar önemli bir konudur. Alama tarihi ise Almanlara bırakılmayacak kadar başka tarihleri etkilemiştir. Aynı şekilde bu ilke üzerinde ısrar etmenin Bosna tarihini en iyi yalnızca Bosnalıların ya da Sırbistan tarihini Sırpların yazacağını söylemenin, iyi, doğru ve yansız tarih yazılmasının garantisi olduğunu kimse sanmamalıdır. Tarih, açıkça öteki ile ilgili olduğu kadar, görünüşte tanıdık olanın da tarihidir. (Tarihin Savunusu)
  • “Bugün bizim ürettiğimiz metinler ya da maddi nesneler, geleceğin bizi anlama girişiminin temelini oluşturur.” (Tarihin Savunusu)
  • "İnsanlar düşünmeyi pek sevmez” diyordu Gwyer kısa kitabının sonuç bölümünde, “insan türünün ortalama zekâsı o kadar düşük ki yalın gerçek ile fantastik yalanı birbirinden ayıramıyor” (Hitler Komploları)
  • Hitler ve diğer Nazi liderlerine göre Avrupa Yahudilerinin soykırımı bir Ölçüde, Yahudilerin işlediği varsayılan Alman ya'nın 1914 yılında düşman güçler tarafından "kuşatılmasını" kışkırtma suçunun intikamıydı. (Hitler Komploları)
  • Almanlar Birinci Dünya Savaşı sonrasını değil öncesini "barış dönemi" olarak nitelendirirler di. Onlar için savaş yarım kalmış bir işti ve Hitler 1933'te iktidara geldiğinde en büyük amacı savaşı yeniden başlatıp başarıyla tamamına erdirmekti. (Hitler Komploları)
  • Fransa’da da savaş sonrası yıllarda, geçmişi araştırmada ‘bilimsel’ ve ‘nesnel’ yaklaşımlar prestij ve etki kazandı. Bu yaklaşımlar, çalışmalarına aslında savaştan önce başlamış ancak kayda değer etkiyi savaştan sonra kazanmış Annales dergisi etrafında kümelenen bir grup tarihçi tarafından temsil ediliyordu. Ekonominin, sosyolojinin ve özellikle coğrafya ile istatistiğin yöntemlerini geçmişin araştırılmasına uygulayan Annales tarihçileri böylelikle tarihin hiçbir zaman olmadığı kadar nesnel ve bilimsel olacağına inanıyorlardı. Geleneksel yöntemler ve araştırma konuları artık yeterli değildi. Tarih, toplumsal bilimlerin merkezdeki, sentezci disiplini olacaktı. Sayısal olarak betimlemek zorundaydı. Okulun önde gelen temsilcilerinden birisi olan Emmanuel Le Roy Ladurie, ‘sayısal olarak ifade edilemeyen tarih’ diyordu 1979’da, ‘bilimsel olma iddiasında bulunamaz.’ Ve ekliyordu:’Yarının tarihçileri, varlıklarını sürdürebilmek için bir bilgisayarı programlamak zorunda kalacaklardır.’ (Tarihin Savunusu)
  • Ekonometrik tarihçi Robert Fogel, ‘bilimsel’ ve ‘geleneksel’ tarih arasında kesin bir ayrım yapıyordu. Bilimsel tarih, her şeyden önce, bilgisayar sayesinde mümkün oluyor, geleneksel tarihin yaptığı gibi insan davranışı hakkında tutarsız, eksik, muğlak ve zımni varsayımlara dayanmıyor; fakat ayrıntıları açıkça belirlenmiş, kimi zaman, sayısal yollarla titiz bir şekilde sınanabilecek matematiksel modellere dayanıyordu. Kişilere değil gruplara uygulanıyor; özel açıklamalar değil, istatistiksel olarak sınanabilecek genel hipotezler geliştirmeyi amaçlıyordu. (Tarihin Savunusu)
  • Tarihçiler çalışmalarını yürütürken bilinçli ya da bilinçsiz olarak bugünkü ahlaki ya da siyasal amaçlardan kesinlikle etkilenirler. (Tarihin Savunusu)
  • Gerçeğin tek hakemi deneyimdir. Evrensel bir gerçek yoktur, yalnızca belirli insan gruplarına özgü gerçekler vardır. (Tarihin Savunusu)
  • Hitler Münih'te silahlı bir darbe girişiminde bulundu ve akabinde tutuklandı, yargılandı ve müşfik bir milliyetçi yargıç tarafından kısa bir süreliğine "kale hapsi" ne mahkûm edildi. (Hitler Komploları)